Silivri Facebook
banner88

Melis AVCI

İstanbul Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birlik Başkanı Suat Yalkın, dün sabah saatlerinde geçirdiği kalp krizi sonucu hayata gözlerini yumdu. Konuyla ilgili basın açıklaması yapan Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Ali Tabakoğlu duyduğunu üzüntüyü dile getirdi. Yalkın’ın esnafın başöğretmeni olduğunu dile getiren Tabakoğlu “14 Ocak Çarşamba sabahı başöğretmenimiz Suat Yalkın’ı kaybettik. Değerli büyüğümüze Allah’tan rahmet ailesine, esnaf ve sanatkârlar camiamıza, üyelerimize, sevenlerine başsağlığı diliyoruz” dedi.

“Başarılı oda başkanlarıyla ayrıca ilgilenirdi”

Yalkın’ın, başarılı bulduğu oda başkanlarıyla yakından ilgilendiğini belirten Tabakoğlu “Kendisi bizim her etkinliğimize katılırdı. Çalışmalarımızı yakından takip ederdi. Çok büyük bir değeri kaybettik” dedi. İstanbul Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birlik Başkanı Suat Yalkın’ın cenazesi bugün saat 10.00’da birlik binası önünde yapılacak merasimin ardından, öğle namazını müteakip Fatih Cami’inde düzenlenen tören sonrasında, Kozlu Mezarlığı’na defnedilecek.

Tabakoğlu, Yalkın’ı anlattı

Suat Yalkın’ın çalışmaları hakkında bilgi veren Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Ali Tabakoğlu şunları söyledi; “1930 yılında Adapazarı – Ali Fuat paşada doğdu. İlkokulu Adapazarı’nda, ortaokulu İstanbul’da, liseyi İstanbul Sankt Georg Avusturya Kolejinde tamamladıktan sonra İstanbul üniversitesi hukuk fakültesine girdi. Askerlik yaşı nedeniyle son sınıfta 4 dersi kalana kadar okudu ve yedek subay olarak askere gitti. Askerlik dönüşü siyasete atıldı.  
Esnaflıkla başlayan iş hayatıyla birlikte esnaf teşkilatlarının çeşitli meslek dallarına ait odalarında başkanlıklar ve bunların yanı sıra İstanbul birlik başkan vekilliği yaptı. 1984 yılında İstanbul Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği başkanlığına seçildi. Halen bu görevini sürdürmekte ayrıca, Mesleki Eğitim ve Küçük Sanayi Destekleme Vakfı (MEKSA)’nın başkanlığını ve Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri İstanbul bölge biriliği başkanlığını yapmaktadır. 
28 Haziran 1998’de yapılan kongre ile Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Biriliği Genel Başkanlığı görevini icra etti.  
1991 – 2002 yılları arasında da Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu 1. Genel Başkan vekilliği görevini yaptı.

Türkiye ile Almanya Esnaf ve Sanatkârları arasında gelişen ve büyüyen dostluk ilişkilerine ve mesleki eğitime verdiği hizmet ve katkılarından dolayı Almanya Cumhurbaşkanı Richard Von Weiczehker tarafından birinci dereceden Devlet madalyası (Liyakat Nişanı) ile ödüllendirildi. Esnafın ona verdiği ön adla “Esnafın başöğretmeni Suat YALKIN” evli ve 2 çocuk babası olup, iyi derece Almanca ve İngilizce bilmekteydi.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol