Silivri Facebook
banner88

KARNESİNİ GETİRENE BALIK EKMEK BEDAVA...

MUMYA BALIKLAR ÖĞRENCİLERİ BEKLİYOR

KARNESİNİ GETİRENE BALIK EKMEK BEDAVA

AK PARTİ BEYLİKDÜZÜ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI MUSTAFA NECATİ IŞIK

DÜMENE GEÇTİIŞIK’TAN MÜZEYE DESTEK SÖZÜ

ÖĞRENCİLER TATİLİN TADINI MÜZEDE ÇIKARDI

İstanbul’da hizmet veren Türkiye ve dünyada ilk ve tek olma özelliğine sahip Türkiye Deniz Canlıları Müzesi’ne öğrencilerin ilgili her geçen gün artıyor. 

Okulların kapanması ile birlikte müzeyi ziyaret eden öğrenciler keyifli anlar yaşadı. Müze sahibi ve İstanbul’un ünlü balıkçısı Balıkçı Kenan Balcı ilginin yoğun olduğunu belirtirken karnesi ile gelen öğrencilere balık ekmek bedava olduğunun da müjdesini verdi. Ak Parti Beylikdüzü Belediye Başkan adayı Mustafa Necati Işık ise müzede dümenin başına geçerek dünyada tek olan müzeyi daha büyük bir ve kapsamlı hale getireceğinin sözünü verdi. 

MÜZEYİ DAHA DA BÜYÜTECEĞİZ

Öğrencilerle birlikte müzeyi gezen Ak Parti Beylikdüzü Belediye Başkan adayı Mustafa Necati Işık böyle bir müzeyi Beylikdüzü’ne kazandırdığı için Balıkçı Kenan Balcı’ya teşekkür etti. Işık; ‘Denizcilik sektöre her zaman benim ilgi alanım oldu. Denizin ve deniz ürünlerinin çok daha verimli bir şekilde böyle değerlendirilmesi, ortaya koydukları eserler bizlere vizyoner bir geleceğe yönelik adımlar atmamıza vesile oluyor. Böyle bir güzide eseri Beylikdüzüne’ne kazandırılması tabi buranın bir belediye başkan adayı olarak bizler için çok değerli. Umarım bu tabloyu çok daha farklı alanlarda ve daha büyük bir müzede Beylikdüzü’nde buluşturabilmeyi ümit ediyorum. Önümüzdeki dönemde projelerimizde açıklayacağız. Genç kardeşlerimizde öğrencilerimizi ulaşılabilir muhteşem bir müzeyi hediye etmeyi arzuluyoruz’ şeklinde konuştu. 

KENT KÜLTÜRÜNE KATKI SAĞLIYOR

Türkiye Deniz Canlıları Müzesi hakkında Türkiye’de örnek gösterilebilecek bir müze olduğunu ifade eden Ak Parti Beylikdüzü Belediye Başkan adayı Mustafa Necati Işık; ‘Bu müzenin Beylikdüzü’nün kent kültürüne katkı sağlayabilmek adına burada olması bizim için oldukça önemli. Başkan adayı olarak kentin geleceğini, kültürüne, estetiğine yatırım, vizyon ve değer kayabileceğimize değer katabileceğimize inandığımız için ciddi hayallerimizle, projelerimizle bizler yola çıktık. Bu güzide eseri Beylikdüzü’ne kazandıran Balıkçı Kenan Balcı’ya teşekkür ederiz’ dedi

MÜZEDE YOK YOK

Okulların yarıyıl tatiline girmesi ile birlikte öğrenciler Türkiye Deniz Canlıları Müzesine yoğun ilgi gösterdi. Meraklı ve heyecanlı bakışlarla müzedeki balıkları inceleyen öğrenciler şaşkınlıklarını gizleyemedi. Bu ilgi karşısında oldukça memnun olduğunu ifade eden müze sahibi Balıkçı Kenan Balcı; ‘50 gramlık hamsiden, 1.5 ton köpekbalığına kadar binlerce deniz canlısını tek tek mumyalayarak müzemize kazandırdık. Burada ciddi bir emek ve özveri var. Bizler gençlerimize hem eğlenecekleri, hem de öğrenecekleri bir müze yaptık. Müzemize gerek İstanbul’da gerekse, İstanbul dışından büyük ilgi var. Türkiye’de denizlerimizde yaşayan balıkların neredeyse bir çoğu müzemizde mumyalanmış halde. Özellikle gençlerimiz denizlerimizde yaşayan balıkları burada görerek öğreniyorlar’ ifadesini kullandı. 

KARNEYİ GETİR, BALIK EKMEĞİ GÖTÜR

Öğrencilerin tatile girmesinin ardından müzeye beklediğini ifade eden Balıkçı Kenan Balcı; ‘Okulları yarıyıl tatiline girdi. Hoş geldin tatil dedik. Bu sayede bizlere karnesini getiren genç arkadaşlarımıza ücretsiz balık ekmek ikram edeceğiz. Hem burada balık ekmeklerini yiyecekler. Hem de eşi benzeri olmayan müzede keyifli vakit geçirerek bilgi sahibi olacaklar. Gerek İstanbul’da, gerekse İstanbul dışından gelen karnesini getiren bütün öğrencilerimize balık ekmek bedava olacak’ diye konuştu. 

Her sene olduğu gibi bu senede müzenin ücretsiz olduğu vurgusunu yapan Balıkçı Kenan Balcı müzeyi ziyaret eden Ak Parti Beylikdüzü Belediye Başkan adayı Mustafa Necati Işık’a teşekkür etti

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol