Silivri Facebook
banner88

MASKE... ECZACI AYDIN KESKİNOCAK YAZDI.

MASKE

Dünyada ve Türkiye’de 2020 Ocak ayı başından beri korona virüs salgını başladı. Koruyucu önlemlerin başında da MASKE gündeme geldi. Birdenbire aşırı maske talebi olunca bunu satan eczane ve medikallerde fiyatlar aşırı oldu. Bunu fırsat bilen imalatçı, toptancı ve ithalatçılar ellerinde ki ucuz maskeleri yüksek fiyattan, faturasız, karaborsa olarak vermeğe başladı. MASKEnin birinci tedarik yeri eczaneler de yüksek fiyattan satmaya başladı. Hükümet bunu görünce Maske satımını yasakladı. Ben dağıtacağım dedi. Olmadı. MASKE ler için şifre telefona gelecek eczaneden alacaksınız dedi. Olmadı. Karmaşa oldu. Gene olmadı. MASKE ihracatı yasak dedi,54 ülkeye hibe maske gitti. Daha sonra MASKE 1TL satılacak dedi. Bunda da pahalı oldu dendi. Velhasıl bir maskeyi kaideye bağlayıp düzgün dağıtamadık. Bunda da kargaşa olacak. Çok ucuz kalitesiz maskeler medikal ve marketlerde satılacak. Eczaneler ve medikaller ellerindeki pahalı alınmış maskeleri satmayacaklar. Kaliteli, standartlara uygun MASKE kaç kuruşa imal edilir. Bunu bilen, inceleyen olmalı. Hükümet MASKE üreticileriyle görüşme yaptı mı? Bu fiyat tespit edildi mi?

Birçok büyük ve ciddi işleri başarıyoruz. MASKE de neden çuvallıyoruz. Çünkü bu işi imalatçılara, eczanelere, medikallere, toptancılara sormadan karar alınıyor. Bundan ders alıp ne yapsaydık da beş ayımız karmakarışık geçmeseydi.

1-korana virüs krizi çıkınca maske imalatçıları, ithalatçıları ve toptancıları ile toplantı yapılıp, kaliteli, normlara uygun maskelerin kaç kuruşa mal olduğu tespit edilip normal kar hadleri ile fatura edilip eczane v medikallere sevk edilmesi sağlansaydı herkes kaliteli ve ucuz fiyatla maske alırdı.

2-Eczane ve medikallerden maske alanlar alırdı. Alamayanlar, almayanlar için zabıta ve polis insanların toplu olduğu yerlerde maske dağıtır, takmasını isterdi. HERKES MASKE TAKMALIDIR. Ağzımızı ve burnumuzu örtmeliyiz. Bundan sonraki hayatımız maskeli olacaktır. Ellerimizin temizliğine dikkat edeceğiz. Bu vesileyle kıyı bucak temizliğini öğrendik. Sol elimizi kirli işlerde, sağ elimizi temiz işlerde kullanalım.

3-Sağlık Bakanlığı standartlara uygun MASKElik kumaş ve kâğıdın üretilmesini düzenlemeli. Maskelerin üstünde imalatçı ve standardı belirtilmeli. MASKEler beyaz olmalıdır. Siyah MASKE kirliliği göstermez.

4-Yeni bir tehlike de market ve bakkalların MASKE satması. Market ve bakkallara kalitesiz, faturasız maskeler gelecektir. Ucuz olsun diye merdiven altı imalat olacaktır. Bir mal imalatçıdan itibaren faturasız gelirse sahtecilik artar.

Öneri: Kaliteli maske kumaşı da olursa herkes kendi maskesini yapar. yıkayıp, ütüleyip kullanabilir..

KORONASIZ, HASTALIKSIZ GÜNLER DİLERİM.

Not: Televizyonlardan gördüğüm kadar lüzumsuz ve aşırı ilaçlamalar var. Maksat her tarafa ilaç atıp parasını almak mı? Örnek: otobüslerin dışının ilaçlanması. Boş stadyumların ilaçlanması. Boş okulların ilaçlanması. İlaçlama insanların çok olduğu, bulaşmanın dokunmayla olabileceği kapı kolu, dokunulan yerler, çok insanın olduğu yerlerin zeminleri gibi...

Eczacı Aydın KESKİNOCAK

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol