Silivri Facebook
banner88

Silivri Birlik Otobüsleri İddiaları İBB Meclisi Gündeminde

Silivri Birlik Halk Otobüsleri'ne ücretsiz kart ile binmek isteyen yaşlıların otobüslere alınmadığı iddiası İBB meclisi gündemine geldi, oy birliği ile Başkanlık makamına havale edildi.

Ücretsiz kart ile binmek isteyen yaşlıların Silivri Birlik Halk Otobüsleri'ne alınmadığı iddiasını CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Berke Merter konuyu İBB Meclisi gündemine getirdi.

İBB Meclis Üyesi Berke Merter:

“Silivri Birlik Halk Otobüsleri ücretsiz kart kullanan yaşlı vatandaşlarımıza hakaret ediyor ve durakta görünce durmuyor! Bu haksızlığa ne zaman dur denilecek! Bu otobüs hatlarının denetimleri kimler tarafından yapılıyor? Neden gerekli cezalar uygulanmıyor?” diye soran Merter aşağıdaki dilekçeyi de İBB Meclis Başkanlığı'na sundu.

Önerge, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi 2018 yılı Haziran ayı Meclis toplantılarında oy birliği ile Başkanlık Makamına havale edildi.

“İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanlığı’na;

Silivri konum itibari ile İstanbul’un merkez ilçelerine uzak olsa da İstanbul ilinin bir ilçesidir. Orada yaşayan vatandaşlarımıza en iyi hizmeti götürmek yine İstanbul Büyükşehir Belediyesinin başlıca görevlerindendir.

Bazı vatandaşlarımızdan 303 İETT numaralı Silivri Yenibosna otobüs hattına dair şikayetler aldık, bununla ilgili bir videoda göndermişler soru önergemize ekli cd den sizlerde seyredebilirsiniz.

Ayrıca internetten de araştırdığımızda bu şikayetlerin yeni olmadığı halkımızın yıllardır bu otobüsleri kullanana şoför ve muavinlerin davranışlarından sürekli şikayet ettiği, kendi kafalarına göre vatandaşımıza tarife uyguladığını, Emekli- yaşlı vatandaşlarımızdan para alınmadığı için onları duraklardan almadıklarını gördük.

Bu konuda gereken incelemeleri yapıp, vatandaşlarımızın bu sorunlarının çözülmesini istiyoruz.

Sorularımız:

1- Bu otobüs hatlarının denetimleri kimler tarafından yapılıyor ve bu denetimde yaşanılan bu sorunları tespit etmişler mi? Bizler bu denetime ne kadar güvenebiliriz?

2- Yukarda bahsettiğimiz sorun başka hatlarda da yaşanıp emekli vatandaşlarımız otobüslere alınmayarak mağdur oluyor mu?

3- Bu otobüslerde çalışan kişilerin vatandaşlarımıza davranışları konusunda yeterli eğitim, uyarı ve bilgilendirme alıyorlar mı?

Önergemizin Başkanlık makamına havale edilmesini arz ederiz."

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
Mahmut 6 yıl önce

Aslında çözüm basit. 300 nolu sarı otobüslerin sayısı azaltılacağına çoğaltılmalı. Bir 300 nolu hat, bir 303 nolu hat sefere çıkmalı. İstanbul kart satış ve yükleme bayiliği sayısı arttırılmalı.İstanbul'da da özel halk otobüsleri var ama onlar TEKEL olmadıklarını bildikleri için her müşteriye muhtaçlar. Yoksa bu 303 TEKEL ve ZORBALIK zihniyeti devam edecektir.