Silivri Facebook
banner88

SİLİVRİ’Yİ MUTLU İNSANLARA EMANET ETMENİN ZAMANI GELDİ…

 SİLİVRİ’Yİ MUTLU İNSANLARA EMANET ETMENİN ZAMANI GELDİ…

 • Üniversite yıllarında siyasi analiz dersimize giren Azerbaycan’ın en meşhur politika hocası Samir Muallimimiz vardı. Derse girdiğinde dersine katilim sağlayan birkaç kişiden biriydim bir gün ileriki yaşantınızda dürüst ve mutlu siyasetçilerle tanıştığınızdan mutlaka onu destekleyin dürüst ve mutlu siyasetçiler amaçları insanları mutlu etmektir derdi.

• Tıpkı Bernard Shaw’ın dedigi gibi: siyasetçinin aile terbiyesi avam kamarasında konuşmaya başladığı zaman belli olur .

• Mahalleden kadınlar parkta oturmuşlar Ak Parti Silivri İlçe Başkanı huyu suyu güzel bir insan çok efendi terbiyeli kadın kadına konuşurken bende meraklandım sessizce dinledim onları merak gittikçe artınca yeni başkanla tanışmak için geldim ilçe binasına bu binaya hayatımda ikinci girişim ilk girişim 2012 de olmuştu.

Oradaki çalışanlardan biri yol gösterdi misafirlerin ağırlandığı bir odaya geçtik içerde 20 kişi veya daha fazla hepsi meğerse başkanla görüşmeye gelmişler çoğunluğu orta yaşlı ve yaşlılar.

• İçeri bir genç girdi sağ baştan herkesle merhabalaşarak dolaştı sonra çay kahve ne içersiniz? Deyince ekseriyet çay isteyince çay geldi çayımızı içerken odaya girip çıkanlara bakıyoruz başkan mı değil mi? Bekledik iki çaylık bir süre geçti genç bir bayan buyurun başkan bey sizi bekliyor deyince yavaştan gösterilen kapıya doğru yürüdük öndekiler ağır ağır giriyor içeri meğerse başkan bey kapının ağzında gelen misafirlerini ayakta karşılayıp tek tek el sıkıp hatır soruyor çok geçmeden girdik başkan mutluydu yüzündeki gülümseme yapmacık Amerikan usulü gülümseme değildi.

En son giren ben oldum ve oturduk .Başkanın odası Silivri’deki bir çok memurun odası gibi sade ve düzenli Silivri’deki sportif faaliyetlerle ilgili bir kaç kupa süslüyor başkanın arkasındaki duvarı başkan masasının önünde kalabalık bir sandalye ve masa bunlar partililerin istişare için toplandığında oturması için konulmuş duşundum sonradan öğrendim ki bu sandalyeler mutlu başkanın döneminde misafirlerin yoğunluğundan dolay eklenmiş • Başkana yakın koltukta oturmuş gelen misafirlere baktım çoğunluğu esnaftan ve köylüler soldan iki koltukta oturan anne oğul kadın 75 küsur oğlu 50 kusur ikisi de emekli giyim kuşamları farklı biraz ama sevimliler başkan herkesle hal hatır sorup kusura bakmayın biraz beklettim sizi dedi.

• Misafirlerde estağfurullah önemli değil falan deyince başkan özel konuşmak isteyen varsa yan odaya geçebiliriz dedi ve misafirlerden birkaçı özel konuşmak için yan tarafa geçtiler kapı açık kaldı konuşulanlar çokta özel değildi bilindik Silivri’nin çevre ve toplumsal sorunları belediyeyle ilgili yaşanan sıkıntılar felan filan özel bi durum olmuş meğerse Silivri belediyesinin ihmalsizlikleri ayni zamanda belediyeye bağlı kurumlarda özel duruma geçmişler başkan mutlu dinliyor notlar alıyor gerek gördüğünde ise yardımcı bir bayan arkadaşı çağırtıp detaylı notlar aldırıyor vs.... Kendi kendime bu insanlar neden bu tür sorunlar için belediyeye gitmiyor diye söylenirken misafirlerden biri kaç kez belediyeye gittim o birine yönlendirdi o diğerine o da başkasına kimse görüşmeyince bende sizinle görüşmeye geldim demez mi kendime sorduğum sorunun cevabini verdi sağ olsun .

Başkan siyah takım elbise giymiş kravatlı yüzünde mutluluk kibirden uzak sıradan bir vatandaş misafirlerini en ince ayrıntısına kadar dinliyor ve ilgileniyor. Hayret ettim daha önce birçok başkan tanımıştım da ilk defa Mutlu başkanı tanıdım konuşurken ses tonu insana güven veriyor el hareketleri ve mimikleri doğal ve sade ilgili ve saygılı insan böyle güzel insanlarla tanıştıkça mutlu olup güzel insanların kıymetini ve değerini bir kez daha anlıyor.

• Gelen misafirler herbiri Anadolu’nun her bir yerinden gelmişler Trabzon’dan Urfa’ya Iğdır’dan Çanakkale’ye her yöreden misafirler

Başkanla görüşen misafirler hatır isteyip çıkıyorlar mutlu bey giden her misafirini kapıya kadar uğurluyor

• En son üç kişi kaldık yaşlı anne ve oğlu başkanla tanışmaya gelmişler onlarda benim gibi, annenin elinde iki küçük el çantası çantada 40 yıla sığdırmış siyasi hayatına ait fotoğraflar ve başladılar Mutlu beyle 40 yıllık siyasi hayati konuşmaya yaşlı teyzemiz eski günleri yad ederek sevinirken Mutlu beyde eskileri görüp hayretle değerli insanların fotoğrafına bakıp mutlu oluyor.

Ben dinliyorum arada bana da bakıp sıkılmamam için neler var geçmişte diyor.

• Arada içeri girenler olup mutlu beye bir şeyler danışıyorlar Mutlu beyde nazikçe yardımcı olup gelen memnun şekilde çekiyor odadan en son yaşlı misafirlerde kalktılar Mutlu bey son olarak adreslerini aldı onları ziyaret edeceğini söyledi yaşlı bayan çok sevindi bu duruma sevinci gülüşünde saklı değildi aşikârdı.

Onları da yolcu ettikten sonra ben tam sıra bana geldi derken iki kişi daha girmez mi içeri gelip oturdular selamsız sabahsız başkan kibarca onlarla da ilgilendi gelenler gerçekten özel bi durum istediler açıkça başkandan bi konuda mümkünse torpil yapılabilir mi gibi biR konu geçti Mutlu bey o an mutsuzlaştı ama nazikçe bu konuda kendisinin ve partisinin hiçbir yetkisi olmadığını konunun kamu kurum ve kuruluşlarıyla ilgili bir durum olduğunu söyledi

• Gelenlerde bu cümleden sonra somurta somurta çıktılar başkan ayağı kalkıp onlarda kapıya kadar güler yüzle geçirdi.

Ve başkanla yalnızdık ayağı kalktım kendimi tanıttım onca zamandır bekleyen ben başkanda çok özel bir konusu vardır düşüncesi yaratmıştır diye düşünürken

• Ben sizinle tanışmağa geldim öylesine tanışmak dedim! Başkanın cevabı da hoş oldu

Tabi buyurun memnun olurum hoş geldiniz gibi

• Başkanla uzun bir zaman konuştuk mutlu bir insan tanımaktan çok mutlu olmuştum mutlu bir şekilde başkandan hatır isteyip çıktım

Silivri’yi başkanın güzel gönlü kazanacaktır insanlara ilgisi gönülleri feth etmeye yetiyor

• Mahalleye geldim dostlarıma durumu anlattım dostlarımda millet meclisi gibi her düşünceden her partiden onlarda tanışmak istiyorlar mutlu beyle neden olmasın dedim hep beraber gideriz… Silivri’yi mutlu insanlara emanet edersek herkes mutlu olacaktır gidip ziyaret edebilirsiniz kapısı memleketini seven herkese açık

ÖMER BOZKURT 20 EYLUL 2018

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
silivri sevdalısı 5 yıl önce

Silivriye yeni taşındım ama fotoğraflar yanıltmaz temiz bir insana benziyor.Keşke böyle gençlerin önü açılsa her zaman silivri cok geri kalmış diğer ilçelere göre.