Silivri Facebook
banner88

AK PARTİ ADAYI KİM OLUR? (CİHANGİR DAVUTOĞLU)

AK PARTİ ADAYI KİM OLUR? (C. DAVUTOĞLU)

Direndim… Direndim ama adaylarla ilgili her kafadan bir ses çıkmaya başladığı şu günlerde “sen niye adayları yazmıyorsun?” Diye pek çok soruyla karşılaştığımdan yazmaya karar verdim…

Bir hafta bir aday adayını kesinleşti, diğer hafta başkası kesinleşti diye yazıp  halkı ümitlendirmemek için beklemeyi tercih ettim. Baktım ki sonuçta gazetecinin; duyumları, tecrübesi ve tahminlerini yazmasında hiçbir sakınca yok!

O zaman, sizi 8 ay öncesine döndürerek başlayalım yani erken yerel seçim gündeme geldiği günlere…

AK Parti Silivri Belediye Başkan adaylığı için geçen bazı isimler kulağımıza gelmeye başlamıştı… Daha Silivri’de Tülay Kaynarca ismi dillenmeden Ankara kaynaklı bir habere olmaz demiştim. Olmaz çünkü henüz emekliliğini hak etmedi.

Ama şartlar değişti Tülay Kaynarca bu geçen zamanda emekliliğini hak etti… Bugün adaylığı açıklanıp milletvekilliğinden istifa etse 9 bin TL’ye yakın emekli maaşı alacak.

Kaynarca’nın bu görevi isteyip istemediği yukarıdan sorulduğunda “partimin verdiği her göreve hazırım” diye cevap verdiğini biliyoruz… Demek ki adaylığında bir problem kalmıyor.

Yapılan tarafsız anketlerde Metin Karakaş ve Hüseyin Turan başa baş çıkarken Tahir Sert onları takip ediyordu. Şimdi anketler bir tarafa bırakılacak ve yukarıdan gelen bir istekle başkası aday gösterilecek öyle mi? Olur mu olur, burası Türkiye.

Son aylarda konuşulan adaylara bir bakalım…

METİN KARAKAŞ, küçük ve bakımsız bir binadan partiyi alıp modern bir parti binasına kavuşturdu… Maddi manevi çok büyük katkıları oldu. İlçe başkanı olduğu dönemde odası; belediye başkanı odası gibiydi…

Gelenin gidenin haddi hesabı yoktu. Gelenlerin çoğu yakınlarına iş istiyordu. Bulamadın mı yandın! Şimdi, Karakaş’ın hakkı amma diye başlıyorlar konuşmaya.

Karakaş’ın aday olmaması için çok uğraşıldı… Siz zannediyor musunuz ki Kadir Topbaş arabasına İ.B.B Meclis Üyesi diye aldı. Kadir Topbaş’ın gönlündeki aday olduğu ve hatta başkasının aday olmasını isteyen üst kademelerin Kadir Topbaş’ı aşamıyoruz” ifadelerini, bilenler iyi biliyor…

HÜSEYİN TURAN, gerek 2009 seçimlerinden sonra gerekse aday adaylığı süresini çok dingin bir şekilde geçirdi, “aday biz oluruz, başkası olur, bizim kimseyle sorunumuz olmaz, kim aday olursa partimiz için çalışırız” sözünü ta baştan söyledi… Bu söylemi puan topladı.

İl başkanlığında görev aldığında Silivri için ne söylendiyse yapmak için gayret gösterdi.

Silivri AK Parti adayı kesinleşti diye yazan gazetelere itibar etmedi “bir ben bilmiyorum” diye etrafına takıldı. Hayalci değil gerçekçi yaklaşımlar içine girdi.

Geçen ay Silivri’de TAHİR SERT rüzgarı esti… Biz bu haberleri kendisi çıkarıyor diye düşündük ama yine Ankara kaynaklı bir görüşmemizde bizzat başbakanın ağzından duyulan isim olarak bilgi aldık… Tabii ki hayret ettik.

Beylikdüzü Belediye Başkan Yardımcılığı döneminde neler yaptı, nasıl bir çevre edindi bilemiyoruz… Tecrübe edindiği kesin de; isminin “masaya” kadar ulaşması enteresan.

İsmi anketlerde veya halk arasında aday olarak konuşulmayan ancak tam bir proje adamı VURAL SÖNMEZ, Silivri için hazırladığı 73 projesi ile ön planda ortaya çıktı… Her projesini ismen açıkladı, aday olamazsa ve 1 Nisan günü kendi adayları başkan seçilirse; projelerinin detay dosyalarını teslim edeceğini söylemesi takdir edilecek bir davranış olarak gönüllere girdi...

Şimdi! Aday adaylarının diğerlerini tecrübe kazanmaları açısından şanslı görmediğimi belirteyim…

Peki! Aday kim? Açıklayalım.

Favori:   Metin KARAKAŞ

Plase   :  Hüseyin TURAN ve Tahir  SERT

Sürpriz: Tülay KAYNARCA

YAKINDA, CHP ADAYI KİM OLUR?…

Sevgilerimle.

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol