Silivri Facebook
banner88

BAŞKANIN HAYALİ PROJELERİ -2- (CİHANGİR DAVUTOĞLU)

BAŞKANIN HAYALİ PROJELERİ -2- (CİHANGİR DAVUTOĞLU)

BAŞKANIN hayali projelerine devam edeceğiz demiştik… Aslında hayali projeler o kadar çok ki, seç seç yaz.

Proje tanıtım toplantısında dağıtılan 18 sayfalık projelerden şu ana kadar tık yok.

Birinci sırada, sosyal projeler var… Bir sürü akademi adı altında yapılacağı açıklanan projeler. Hepsi de zaten başka CHP’li belediyelerden devşirme. Bir de şunu geliştireceğiz, bunu geliştireceğiz diye sayfalarca yazı var… Geliştirmeyi bırakın, doğru dürüst hizmet verin yeter!

Şehircilik projeleri diye bir başlık var… Yine bir sürü devşirme proje. İçlerinde öyle projeler var ki insana pes dedirtiyor. Şuna bakın şuna: Belediye Eczanesi kuracaklarmış…

Belediye eczanesi ücretsiz ilaç verecek… Yapmayın ya! Kim bu eczaneyi açmanıza izin verecek. Sizin daha yasalardan, yönetmeliklerden haberiniz yok. Biz yazalım projelere şirin görünsün deyip “belediye eczanesi” kuracağız diyorsunuz. Eskişehir Belediyesini örnek alıp kes kopyala yapmışsınız ama eski tarihli bir haberi tıklamış, proje üretmenleriniz.

Serbest eczanelerden başka Türkiye’de ne maksatla olursa olsun eczane açılamaz… İster kar amacı gütsün ister gütmesin. Hatta kullanılmamış ilaçların toplanıp ihtiyaç sahiplerine verilmesi de yasak.

Engelliler tatil köyü yapacakmış… Türkiye’de ilk olacak diye öğünüyor… Tabi ilk olur, nedenini araştırdınız mı? Yok! Biz yazalım demişsiniz o kadar. Türkiye’de ve özellikle çok güçlü bir ekonomik yapıya sahip İstanbul Büyükşehir Belediyesi düşünememiş ama Silivri Belediyesi için proje üretim merkezi (P.Ü.M) düşünmüş. Engellileri, özellikle zihinsel engellileri bir köşeye atıp “köyünüzde mutlu olun” demek, onları toplumdan soyutlamak anlamı taşır. Merak etmeyin bu projeye zaten sizin bütçenizin tamamı yetmez… Kartal’da bir vakıf yapmaya kalktı, şu anda yarım bekliyor.

Oto parklar yapacakmış… Ya! Siz değil misiniz İSKİ çıksın hemen otopark yapacağız diyen; bir buçuk yıl geçti, boşalan alana birileri geldi rant kapısı oldu… İki yer gösterilmiş oto park yapılacak diye, birine 240 araçlık, diğerine 310 araçlık diye… Bu hikayeleri vatandaş beş yıldır dinledi. Bir beş yıl daha dinlemesin. Siz otoparkları yaptığınızda “tabii yapabilirseniz” Silivri’de araç sayısı en az ikiye katlar. Bir de Büyükşehir Belediyesine engellediniz otopark yapmamıza diye gönderme yapıp “engellemeler ve engelleyenler tarihin karanlık geçmişinde kaybolacaklardır” diye gönderme yapmışsınız…

Ne oldu? Kaybolmadılar yine sizin başınızdalar, her projenize onay almak için sıradasınız…

Silivri plajları demişsiniz… Geçin bunları, Silivri Belediyesi olarak daha sahillerin temizlenmesi için “yetiş! Büyükşehir Belediyesi”

Demediniz mi?

Bu! Başkan tarafından tanıtımı yapılan projeleri yaz yaz bitmez… Öyle çok malzeme var ki!

İsterseniz devam ederiz.

SEVGİLER

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol