Silivri Facebook
banner88

C.H.P BAŞKANINI ARIYOR...

Sancılı bir adaylık sürecinden sonra seçimleri kazanan CHP’de Abdullah Yıldırım’dan boşalan İlçe Başkanlığı’na kim gelecek?
Silivri Belediye Başkan Yardımcısı olan Yıldırım’ın bu görevi şu anda yürütmesi yasal mı? Belediyenin otomobilini, telefonlarını ve imkanlarını kullanması doğru mu? Biraz araştırınca bunların kullanılmasının yasal olmadığı ortaya çıkıyor… Ya derhal İlçe Başkanlığı görevini bırakmalı ya da Belediyeye ait hiçbir imkanı kullanmamalı, İlçe Başkanlığını bıraksa bile çözüm bulunana kadar yukarıda saydığım imkanları kullanması yasal olmaz.  

   İlçe Başkanlığı için çözüm belli… Daha öncede defalarca köşeme konuk olan yeni ilçe başkan adayı olarak adı geçen Muharrem Aydoğan İlçe Başkanı olarak atanır ve 45 gün sonra kongre ile tekrar seçilerek görevine devam eder. İlçe Başkanlığı için adı geçen başkaları da var ama kimsenin daha fazla işi bulandırmaması lazım… Konuyu somutlaştırmak için Muharrem Aydoğan ile yaptığım telefon konuşmasından alıntıları aktardığımda sonuç zaten ortaya çıkıyor…
- Muharrem Kardeşim iyi günler…
- İyi günler efendim…
- İlçe Başkanlığı için bazı isimler geçiyor, herhangi bir gelişme var mı?
- Evet!... Biz listemizi yaptık ve İl Başkanlığına gönderdik, bu bir süreçtir, bekliyoruz…
- Teşekkür ederim Muharrem Kardeşim…
- Ben teşekkür ederim, saygılar sunuyorum…
- Saygı benden iyi çalışmalar.

Şimdi şu konuşmayı görüyor musunuz? Muharrem Bey’den nezaket akıyor, kibarlık desen Silivri’de ender rastlanan bir durum, bu düşünceler sadece bana ait değil, konuştuğum herkes Muharrem Aydoğan’ın insanlığı üzerinde birleşiyorlar.
İki yıl önce CHP İlçe Başkanı olan Mümin Tuğlu’yu sarı kurdele kampanyası düzenlediğimde ziyaret etmiştim, sağ olsun destek vermişti. İlçe Başkanlığına ilk ve son gidişimdi ama Muharrem Aydoğan İlçe Başkanı olduktan sonra sık sık gideceğimden kimsenin şüphesi olmasın.

Geçen hafta Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ı, Silivrispor Yönetim Kurulu olarak ziyaret ettik… Başkanlık odasına girmeden bir şey dikkatimi çekti. Başkan Asistanları, Özel Kalem Müdürü Odası ve Başkanlık girişinde bulunan kapı, pencere ne varsa sökülüyordu… Bu sistem şeffaflık açısından çok önemli, gizlisi saklısı olmayan bir belediye tablosu çizmesi olumlu sonuç yaratır ancak eski beyaz masanın bulunduğu yerin çevrilerek oda haline dönüştürülmesi kötü bir görüntü kirliliği oluşturmuş… Bir yeri açarken bir yeri kapatmak ne kadar uygun değilse, kapatılan yerin kapısında devamlı üç kişinin beklemesi de bir o kadar  yanlış.
Sevgilerimle.
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol