Silivri Facebook

Kiptaş II. Etap Son Durum.. C.Davutoğlu (Köşe Yazısı)

KİMİ teslim edilecek mi? Diye soruyor, kimi 30 ayı geçerse haklarımız neler olacak? Diye soruyor, kimi de gözümüz kulağımız sizsiniz bize bilgi verir misiniz? Diyor, mail ve telefonlarda…

Bu soranların çoğu da, Kiptaş’tan yeterli yanıt alamıyoruz hatta artık cevap bile vermiyorlar diyor…

Bu konu Kiptaş’tan konut alan 2020 kişiyi, aileleriyle beraber ortalama 8.000 kişiyi ilgilendiriyorsa, hiç şüpheniz olmasın bizde oradayız…

Şantiyeye ulaşmak oldukça zor zira yeni yol betonlama çalışması yapıldığından, ikinci yol da kapatıldığından çok bozuk bir yoldan girebildik şantiyeye… Günlerden Cumartesi olmasına rağmen Şantiye Şefi Seyfi Bey çalışıyordu, biraz sohbet ettikten sonra inşaat alanını görmek üzere çıktık… Yoğun bir çalışma devam ediyor, bir bölüm hariç sorun yok, oranın bitmesi daha uzun zaman alır ama kuralar Kurban Bayramı sonrası çekilebilir…

Site içi beton yol dökümlerinin ve kilit taşlarının yapımlarının başlaması moralleri düzeltmiş, işler daha hızlanmış ama hemen sevinmeyin 2010 yılı içinde teslim edilmesi çok da mümkün görülmüyor… Anlatacaklarımı aşağıdaki kroki üzerinden takip ederseniz sorunlu olan bölge ve blokları daha iyi görebilirsiniz.

Kiptaş’ta uzun yıllar görev yapan Seyfi Bey, böyle bir sorunla ilk defa karşılaştıklarını ve ekonomik problemlerin müteahhitleri zor durumda bıraktığını ifade ederek başladı konuşmasına…

Soru cevap şeklindeki konuşmalarımız, sizlerden gelen soru ve şikayetleri dile getiriyordu…

- Seyfi Bey, bugüne kadar yazdığım yazılarda sizin söyledikleriniz hep doğru çıktı ve halka yanlış bilgi vermediniz, şimdi de yanıtlarınızın doğru olacağından eminim… Ne zaman biter burası?
- Önce teşekkür ederim, kimseye yanlış söylemeyiz biliyorsunuz… Bayram sonu kuraları çekebiliriz ama teslimatlar Aralık sonuna yetişir mi? Bilemem.
- Peki! 24+6 ay eder kasım sonu, bu tarihte teslim edilmeyeceğine göre insanların sözleşmelerden doğan tazminat hakları ne olacak?
- Şuna açıklık getirelim, şayet Kiptaş’tan ev alıp sözleşme yaptıkları tarih itibariyle 30 ay geçmişse kira talep ettikleri bir yazı ile Kiptaş’a müracaat  edilebilir.
- Buna göre sonradan ev alanlar, yani sözleşme tarihinden itibaren 30 ay geçmeyenlerin bir talebi olamıyor.
- Aynen öyle, eğer onların sözleşme tarihinden itibaren 30 ay geçip evlerini teslim edemezsek onlarda baş vurabilirler ama Kurban Bayramı sonrası kuralar çekilecek ve henüz belli olmayan bir tarihte teslimatlar yapılacak bu da havaların durumuna göre 2011’in ilk aylarında olabilir ama görüyorsunuz yol sorunumuz birkaç gün içinde hallediliyor, site içi yol ve kilit taşı ve düzenleme başladı…
- Niye bu kadar uzadı teslimatlar, ekonomik kriz dışında etken var mı?
- Bizim programımızı etkileyen İSKİ, BEDAŞ ve TELEKOM çalışmaları oldu, çok az kaldı ama devam ediyor… onların bitmesinden sonra peyzaj çalışmaları başlayacak ve kısa sürede tamamlanır.

İşte! Genel bilgiler bunlar, şimdi size hangi blokların bitmeyeceğini söyleyeyim… A-20 den A-28 Bloğa kadar A-24 Blok hariç 8 blok bitmeyecek ama teslimat için onların bitmesi de beklenmeyecek.

Ayrıca, bitmek üzere olan bir firmanın müteahhitleri ve kasım ayında kuralar çekilecek duyumunu alan daire sahipleri ile görüştüm genelde moraller yerinde, sözün özü biraz daha sabır gerekiyor… iki-üç ay kadar.

Sevgilerimle.

 
 

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol