Silivri Facebook
banner88

KONGREYLE ORTAYA ÇIKAN GERÇEKLER... (CİHANGİR DAVUTOĞLU)
KONGREYLE ORTAYA ÇIKAN GERÇEKLER... (CİHANGİR DAVUTOĞLU) DÜN akşam AK Parti Silivri İlçe Başkanı'nın seçildiği 5. Olağan kongrede yaşanan gerçeklere değinmek istiyorum... Önce Yusuf Köroğlu ve listesi ile ilgili gerçeklerden başlayalım... Ne oldu da yedekler dahil 60 kişilik liste bir ay içinde oluşturulup aday olundu? Seçim öncesi kimseyi etkilememek için yazmadıklarımı yazmanın, izlenimlerimi paylaşmanın tam zamanıdır artık... Dışarıdan bakıldığında 8-10 kişi gibi görülen muhalifler, parti demokrasisi işlesin diyerek bir anda 60-70 kişiyi buldu. Kimdi bu küskünler gurubu, ne istiyorlardı? Hepsinin tek söylediği "Dilek Demiral çok sert bir başkanlık sürdürüyor. Kimseyi dinlemiyor. Konuşmaları çok ağır ve aşağılayıcı. Bazı arkadaşlarımızı dışladı. Bunların içinde yıllarını partiye vermiş kişiler var." Diye başlıyorlardı konuşmaya. Kimi gerçekten dışlanmıştı, kimisinin de talepleri uygun görülmemişti. Öyle inanmışlardı ki seçileceklerine, kaç oy fark atacaklarını bile söylüyorlardı. Düşüncelerimi sorduklarında, "çok iddialı olduğunuzu görüyorum ama en fazla % 25-30 civarı oy alırsınız. Bu oran bile büyük bir başarıdır." Demiştim. Mutlaka kazanacağız diyen bir kardeşimiz, işi iddiaya kadar getirip, kazanınca hangi marka takım elbise istediğine kadar söyledi. Kabul dedim. Eğer bunca yıllık hayatımda, yüzlerce seçim öncesi ve sonrası sezgilerim beni yanıltırsa alırız bir takım elbise dedim. Çarşıda karşılaştığım birçok kişi geçmişte yaptığım tahminlerimin tuttuğunu, 2013 yılında Küpe FM'de konuk olduğum programda, "AK Parti Silivri Belediye Başkan adayı için sürpriz isim var." Dediğimi hatırlatıp, Dilek Demiral ilçe başkanı olur sözlerimi de hak verdiler... Doğrusunu söylemek gerekirse 375 kişinin oy kullandığı kongrede, 142 oyla % 37.8 oy alan Köroğlu ve ekibi başarılı oldular diyebiliriz... Hem de İl Başkanı Aziz Babuşcu'nun ve diğer üst düzey yöneticilerin konuşmalarına rağmen...

Şimdi Dilek Demiral'a düşen en önemli konu, menfaat peşinde koşanları ayırıp, küskünlerle bir araya gelmesidir. Dertlerini dinlesin, onların doğrularıyla kendi doğrularını karşılaştırsın.

Düne kadar yanından ayrılmayan bazı kişilerin ne oldu da karşısında yer aldıklarını sorgulasın. Önümüzde genel seçimler var. AK Parti Silivri İlçe Teşkilatı eğer kenetlenmezse; çok irtifa kaybeder... Planlar şimdiden yapılsın... Küskünler barışsın. Sevgilerimle.    

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol