Silivri Facebook
banner88

Özcan Işıklar iyi adamdır

İyi adam, iyi insan olmak yetmiyor ülkemde…

İnsanlara olan saygısı, sevgisi tartışılmaz, kabul etmeliyiz ki Belediye Başkanı olmak için çok iyi çalışan bir teşkilata, parti içi bütünlüğe, merkez ve eski beldelerde çok iyi tanınmaya, iyi bir programa ihtiyaç vardır.
Bunlar gibi bir çok eksilerle başlıyor Işıklar…     Herkes biliyor artık teşkilatta bölünmeler olduğunu, Değirmenci taraftarları şoktan çıkmış, kimi oy vermeyeceğiz, kimi de başka partiye oy vereceğiz diyorlar. En son Selimpaşa teşkilatı kaynıyor, gençlerin Mustafa Altınkök’ü istemelerine rağmen parti, listeye Şener Yüksel’i almış ve partililer tepkili, İlçe binasına büyük bir grup geldiler ve şikayetlerini dile getirip, rest çektiler…

Parti bilinen sebeplerden dolayı bütünlük içinde çalışamıyor, dışarıdan parçalanmış havası görülüyor…
Merkeze baktığınızda bile Özcan Işıklar’ı tanımayanlar var, beldelerde bu oran daha da fazla… Defalarca C.H.P adayını açıklamakta geç kalıyor diye yazmıştık, zamana karşı yarışta birkaç ziyaret yeterli olmaz kanaatindeyim…
En önemlisi program ve ideoloji…

Özcan Işıklar’ın programını okudum, Silivri için yapacakları, mevcut belediyenin yaptıklarından değişik değil, Kent Envanter bilgi sistemi ile ihtiyaç sahiplerinin, dernek, oda ve siyasi parti temsilcileri tarafından tespit edilmesi mantıklı, tabi işlerse… Başka da değişik flaş olabilecek bir projeye rastlamadım. Gerçi aklın yolu birdir, hızla kentleşmeye giden Silivri’de hangi siyasi parti belediye seçimlerini kazanırsa kazansın, modern şehircilik adına planlı ve programlı olarak büyümeye, ayak uydurmak zorunda olacaktır. Zaten ideolojide kalmadı partilerde, düne kadar karşı saflarda olanlar, bir bakıyorsunuz taban, tabana zıt bir partiden Belediye Başkan Adayı olmuş veya karşı parti saflarına katılmış.     Silivri’de İşsizlik oranını % 50 olarak tespit etmişler, nasıl bulmuşlar bu oranı? Merak ettim doğrusu…Silivri bölgesindeki fabrikalara girmek için 500 civarı üniversite mezunu genç S.İ.A.D Başkanlığı’na müraacat etmiş durumda. Talep oldukça çağrılıyorlar. Ayrıca bu fabrikalardan sadece bir kaçı kapandı ve kalanlar işçi çıkartmaya gitmediler. Hem de bankaların, kredileri geri çağırdıkları bir dönemde, çok zor şartlar altında varlıklarını sürdürme savaşı veriyorlar…Bu demektir ki yeni fabrikalar kurulmadan, yeni istihdam olanakları yaratılmadan, ülkenin genel sorunu olan işsizliğe çare bulamazsınız.

Silivri Belediyesi’ne, halk günü olan her Salı günü yüzlerce kişi baş vurmakta ve bunların büyük çoğunluğu iş istemekteler. Hangi birine iş garantisi verilebilinir ki Silivri’de. Ayrıca işsizliğin partisi olmaz. İhtiyaç sahiplerinin seçim beklemeye dayanacak güçleri kaldı mı zannediyorsunuz?
Daha geçen hafta, Silivri’de aile dramı diye haber yaptığım aileye birkaç hayırsever dışında hangi siyasi partinin destek olduğunu bilmek istiyorum doğrusu… Böyle bir düşünceleri varsa, arasınlar beni, adreste vereyim bu gerçek ihtiyaç sahiplerinin… İlla seçimden sonra kapılarını çalacaklarsa kendileri bilir.
Sevgilerimle.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol