Silivri Facebook
banner88

Silivri'de siyaset

Yazımın içeriği siyasete giriyorum değil, siyasi konu yazacağımdan bahsediyordu… Yinede teşekkür ederim şahsıma göstermiş olduğunuz ilgi ve teveccühe.

Silivri’de siyaset deyince genel seçim ile yerel seçimi karıştırmamak lazım ama Belediyeler Yasası ile o kadar çok imkan sağlandı ki Belediyelere, iktidar içinde, iktidar oldular. Bunun farkında olan Deniz Baykal seçmenlere genel seçim gibi görün bu seçimleri demedi mi?
Ancak yerel seçimlerin havası başka olacak, vatandaş önce ilçenin nasıl hizmet aldığına ve alacağına bakacak. Büyükşehir Belediye Başkanının kim olacağı da önemli, seçilene kadar siyasi, seçildikten sonra tüm halkı kucaklamalılar aslında ama ülkemin siyasi gerçeği maalesef bu.

Önce Silivri’de AKP’ye bir bakalım, parti içinde üç ayrı ses var:
1- AKP öncesi diğer partilerde olanlar (ANAP, DYP, MHP)
2- Milli görüşçüler
3- Ilımlılar
 Başkan Hüseyin Turan, lider olarak birleştirici görevini yerine getirmek için, uzun zamandır gayret sarf ediyor.
Bu tablo AKP kurulmadan önce, iktidar olan ve parlak günler geçiren ANAP’a çok benziyor. Günahıyla, sevabıyla tarihe gömdüğümüz bu dönemden sonra, siyasette kavga istemeyen halkımız tek partiyi iktidara getirdi, yerelde de aynı görüntü devam etti…
2004 yerel seçimlerinde Silivri’de seçmen adedi 32.000, oy veren 22.000 kişiyle % 70 oranında oy verildi. Türkiye ortalamasının biraz üzerindeydi. O seçimi bir hatırlayalım:

AKP = 7.735  % 34.80
CHP = 6.648  % 29.91
GP    = 4.363  % 19.63
DSP  = 1.242  %   5.59
 
Şimdi tabloya bakıp, tamam işte! CHP etrafında toplanılır 2009 seçimleri kazanılır diye düşünenlere rastlanıyor, ama öyle değil… Alınan göç, beldelerin kapanması ve ceza evinin gelmesiyle, seçmen sayısı 90 binlere çıkmış durumda.
 
Bir de CHP’ye bakalım, orada işler daha karışık, Selami Değirmenciye karşı olanlar, kesinlikle aday olmasını istemiyorlar. Bir kesim de tek şansımız Selami Değirmenci diyorlar… Aday adaylığını bu gün açıklayan Selami Değirmenci’nin  işi gerçekten çok zor. Benim düşüncem, Silivri’de Belediye Başkanlığı iki aday arasında geçer, AKP Hüseyin Turan, CHP Selami Değirmenci ile yarışa katılır, Özcan Işıklar’ın şansı da bulunuyor, CHP İl Teşkilatının dediğimi olur? İlçe Yönetiminin mi? Adaylar netleştikçe göreceğiz. Görüşlerimi ve halkın düşüncelerini, bire bir yaptığım konuşmalarla sizlere aktaracağım. Önümüzde ki hafta halkın nabzını tutmaya devam ederiz.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol