Silivri Facebook
banner88

SİTE BAŞKANLARI MEMNUN OLDU...
 
Yalnız site başkanları değil, müstakil villalarda oturanlar veya iki, üç katlı evlerde oturanlar, hepsi hizmet beklediler yıllardır. Cumhuriyet mahallesi, yazlık bölgelerden bahsediyorum, Muhtar Salih Yakar ile son görüşmemde 30.000 civarı yazın oturan var mahallemizde demişti. Kışın bu rakam 8.000 kişiye düşüyormuş… Bu sayı gerçekten çok yüksek… Bu bölgede oturan, vergisini veren insanlar da mahallelerine hizmet bekliyorlar haklı olarak.
Ağustos ayı başında bir dilekçe verildi Belediye Başkanlığına, 12 site başkanının imzaladığı ve haklı taleplerinin olduğu.
 
Dilekçede, başta Suna Pekuysal’ın son dileği üst geçit olmak üzere, yolların alt yapıları olana kadar hiç olmazsa tozdan, çukurdan kurtulmak için tek kat asfalt yapılması ve karanlık bir girişi olan bölgenin ışıklandırılması vardı…
Bu konuları evvelki hafta yazımda ben de dile getirmiştim. Bazı olaylara şahit olmuş ve yaşamıştım. Bir sabah Silivri’ye giderken polis arabalarını ve kalabalığı görünce durdum, ne olduğunu sorduğumda, bir araç Murat Çeşme’de karşıya geçen yaşlı bir hanıma vurmuş ve kaçmıştı, savcı bekleniyordu. Arabanın çarptığı bayan ex olmuştu…
 
Daha bu kış Selçuk Alagöz’ün kayınvalidesi de aynı yerde trafik kazasında rahmetli oldu. Bizim buralarda komşuluk ilişkileri halen var, bir komşusu  trafik kazasında vefat etmişse, hele, hele Murat Çeşme’de karşıya geçerken olmuşsa bu kaza, aylarca konuşuluyor ve insanlar haliyle tepkili olmaya başlıyorlar. 
 
Bir ışıktan ne olacak diye düşünenler varsa, Murat Çeşme’den Parkköy’e inen duvar boyu yolu, gözlerinin önüne getirsinler. Özellikle kışın hava erken karardığından, İstanbul tarafında çalışan ve otobüsle gelenler, hem ölüm yolunu geçmek, hem de bu karanlık yoldan inerek evlerine ulaşmak zorunda kalıyorlar. Bu kış matbaa ustamız, eşi ve dağıtıcımız gece araba ile bu karanlık yoldan inerken, önlerine çıkan silahlı şahıstan korktuklarını ve hemen polisi aradıklarını anlattıklarında. Dağ başımı burası diye ışık için çok uğraşmıştım. Bedaş yetkilileri, kablolar yer altına alınacak ondan sonra ışıklandırılma yapılacak, dediler. Bekliyorduk biz de ne zaman kablolar yer altına alınacak diye.
 
Yukarıda bahsettiğim dilekçeyi Belediyeye verdim. Başkan izinliydi ve Başkan Yardımcısı Metin Karakaş yanımdan telefon açarak, bu bölgenin derhal ışıklandırılması talimatını verdi. 1 hafta içinde kablolar yer altına alındı ve direkler dikildi, bugün, yarın aydınlatma başlayacak. Site Başkanlarının ortak sıkıntıları ve dilekleri için Başkan Hüseyin Turan bir kahvaltıda bir araya gelerek onları dinleyecek ve çok olumlu sonuçlar çıkacağını tahmin ediyorum.
 
Hiç kimse, bizi dinlemezler diye düşünmesin. Yeter ki şahsi çıkar için değil, toplum için isteyin… Bir arada yaşadığımız yerlerde birey değil, toplum önemli, bir de unutmayın toplumun çoğunluğunun isteği çok önemlidir…
 
Sevgilerimle…

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol