Silivri Facebook
banner88

SUNA  PEKUYSAL'IN  SON  DİLEĞİ
 
-Vallahi yazdım suna abla, 02/07/2008 tarihinde hem gazetemizde hem de internet sitemizde yayınladık, araya festival girdiği için daha gündeme alınamamıştır herhalde, hatta aynen şöyle yazdım: Bu kış bir komşumuzu daha trafiğe kurban verdik.
 
Selçuk Alagöz’ün kayınvalidesi, Birsen Alagöz’ün annesi Silivri sevdalısı Neriman Uygun hanımefendiyi Silivri mezarlığına defnettik. Selçuk Alagöz ve ailesinin Belediye Başkanı Hüseyin Turan’dan bir tek ricaları vardı. Silivri Çiçekçilik ile Muratçeşme arasına bir üst geçit istiyorlardı. Biz annemizi bu yolda kaybettik, başka canlar yanmasın dediler. Bu yolun üst kısmında yapılan üst geçitten (eski Garden yanı) henüz geçen birini görmedim.
 
Özellikle yazın İstanbul’dan gelen vatandaşlar çok tehlikeli olan bu yoldan geçiyorlar, gece karanlık olan bir yoldan geçerek Parkköy mevkiine geliyorlar. Elektrik hatları yer altına alınacakmış, onun için aydınlatma yapılamıyormuş… O zaman bekleyelim daha kaç can yanacak, kaç olay yaşanacak diye öyle mi? Üç direk dikmek meğerse ne kadar zormuş…
“Hadi ordan’’ dedi ve yoluna devam etti…
 
Suna Ablanın cenazesinde karşılaştığım Selçuk Alagöz ve eşi ile yine bu konuyu konuştuk. Hala, bu üst geçitin yapılmasını bekliyorlar.
Suna Pekuysal’ın yazın büyük bir mutlulukla yaşadığı ve yaşamaya devam ettiği Yasemin Evlerdeki evine ziyarete gittiğimde oğlu Sayit Ali Köknar ve eşi, Site Başkanı Cumhuriyet Gazetesi Köşe yazarı Deniz Kavukçuoğlu, önceki Başkan Metin Ünal, dost ve akrabaları ile görüştüm. Geçen sene Suna Ablayı görüntülediğim yerde, suna ablayı aramıza alarak aynı kareleri tekrar çektim.
 
Onun manevi huzurunda tekrar kendisini andık… Anılar anlatıldı ve söz üst geçite geldi. Sadece Yasemin Evler değil, Parkköy, 150 Evler, Marbella, Saraçoğlu, Muratsuyu gibi ne kadar site başkanı varsa bir araya gelip, imza kampanyası başlatacağız ve Belediye Başkanımıza üst geçit ve aydınlatma isteğimizi sunacağız… Bu son derece olumlu olan isteğimizin kabulünü düşünerek, üst geçitin ismini bile ortaya attık.
 
Suna Pekuysal ve Ergun Köknar…. Rahmetli Ergun Köknar’da Silivri sevdalısı ve yılların usta tiyatro sanatçısı olarak, çoktan bir yere isminin verilmesini, fazlasıyla hak ediyor doğrusu…
Sen aramızda gezmeye, bizlere takılmaya, komşularına yemek ikram etmeye, “ ne yemek yaptın, gönder bakalım’’ demeye, okey oynamaya devam et Suna abla…
Yakında son dileğin, üst geçitin açılışında buluşuruz…
 
Sevgilerimle.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol