Silivri Facebook
banner88

2B Arazileri Köylere Bedava Verilecek...

CHP Silivri İlçe Örgütü, seçim çalışmalarına önceki akşam Danamandıra ve Sayalar köyleri ile devam etti. CHP Silivri İlçe  Başkanı Hüseyin Şahin ve Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın birer konuşma yaptığı toplantılarda, “CHP iktidarında, köylümüzün hakkı olan 2B arazileri, bedelsiz biçimde köylülerimize verilecek. AKP bu arazileri, kendi hakkınız olan toprakları size parayla satmaya kalktı.” Denildi.

CHP Silivri İlçe Örgütü tarafından düzenlenen seçim çalışmaları kapsamında önceki akşam ziyaret edilen Danamandıra ve Sayalar köylerinde kahve toplantıları gerçekleştirildi. CHP Silivri İlçe Başkanı Hüseyin Şahin, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, CHP İlçe Yönetim Kurulu üyeleri, CHP’li Silivri Belediye Meclisi ve İl Genel Meclisi üyeleri, ilçe kadın ve gençlik kolları yöneticileri ve üyeleri, partinin eski ilçe başkanları, eski yöneticileri, milletvekili aday adayları, eski Belediye Meclis Üyeleri ve geniş bir partili topluluğu ile, köy halkı tam kadro hazır bulundu.
Danamandıra Köyü’ne yapılan ziyarette, köy kahvesinde ilk olarak söz alan CHP Silivri İlçe Başkanı Hüseyin Şahin, “İnsanların yokluğunu yüzüne vurmadan, devlet onlara babalık yapacak. AKP gibi kendi yandaşlarımıza, oy verenlere değil, AKP’li  CHP’li diye ayırmadan, tüm vatandaşlarımıza, aylık en az 600 TL yardımda bulunacağız. Bu parayı da ailenin kadınına ödeyeceğiz.” Dedi.

“BİZİM AİLE SİGORTASI SİSTEMİMİZ, BİR BUÇUK YILDIR SİLİVRİ’DE BAŞARIYLA UYGULANIYOR.”
Şahin konuşmasına şöyle devam etti : “Şu an mevcut AKP iktidarı, fakir vatandaşlarımıza yeşil kart dağıtarak, kömür dağıtarak, torba torba erzak dağıtarak onların fakirliklerini, çaresizliklerini yüzlerine vuruyor, küçük düşürüyor. Bakın Silivri’de bizim Belediyemiz, Sayın Belediye Başkanımız Özcan Işıklar da bir buçuk yıldır Gıda Bankacılığı çatısı altında bu yardımları yapıyor. Ama bizim yaptığımız yardımlar, şov yaparak olmuyor, sağ elin verdiğini sol el bilmiyor. Bu yardımları oy silahı olarak, oyu ipotek altına almak için kullanmıyoruz. Bu kişilerin kimler olduğunu Belediye Başkanımız bile bilmiyor, vatandaş sanki marketten alışveriş yapar gibi poşedini alıyor, gidiyor. İşte CHP iktidarında da, böyle sağ elin verdiğini sol el bilmeden, bu yardımları şov malzemesi yapmadan, bu insanları ifşa etmeden, çaresizliklerini yüzlerine vurmadan, bu yardımları oy vesilesi olarak kullanmadan, Aile Sigortası ile sosyal devlet anlayışını hayata geçireceğiz.”
“MAZOT 1.5 LİRA OLACAK, GÜBREDEN VERGİLER KALKACAK, TOHUM MALİYETİNE SATILACAK.”
Burada bir çoğunuz hayatınızı çiftçilikle kazanıyorsunuz. Sıkıntıları sorunları en iyi siz biliyorsunuz. Para kazanabiliyor musunuz? Durumunuz eskisinden daha mı iyi? Daha mı çok zenginsiniz? Fiyatlar daha mı çok düşük? Hayır. Bakın AKP hükümeti döneminde, sizlerin kullandığı mazort 3.5 Liradan daha pahalı. Bunun yarısından fazlası KDV ve ÖTV. Yani devlet tarafından alınan astronomik bir rakam söz konusu. Biz iktidara geldiğimizde, mazottan ÖTV ve KDV’yi kaldıracağız. Bu şekilde mazotun fiyatı 1.5 Liraya düşecek. Gübre fiyatları da aynı şekilde, gübreden ÖTV ve KDV kaldırıldığında, çok daha ucuza alabileceksiniz. Bu çiftçimize çok büyük bir kar sağlayacak. Son olarak tohum politikasına dikkat çekmek istiyorum, şu an devletimiz tohumları, İsrailli bir firmadan, milyonlarca dolar ödeyerek alıyor. Oysa bizim bu imkanımız var, Türkiye kendi tohumunu üretmeye, yetiştirmeye uygun bir ülke. Biz iktidara geldiğimizde, kendi tohum politikamızı oluşturarak, kendi ülkemizde kendi tohumumuzu yetiştireceğiz, çiftçimize bu tohumları maliyetine vereceğiz.

“EMEKLİLER RAHATA KAVUŞACAK.”
Aramızda emekli büyüklerimiz var. SSK’dan, Bağ-Kur’dan emekli olmuşlar ama aldıkları emekli maaşı bir türlü yetmiyor. Son günlerde televizyonda Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun bir reklamı var, emekli bir öğretmen çaresizlikten sokaklarda simit satıyor, öğrencisiyle karşılaşıyor, utanıyor. İşte emeklimizin düştüğü durum tam olarak böyle.  Devlet emeklisine, yaşlısına bakmak, sahip çıkmak zorundadır. Biz intibak yasası çıkartarak, tüm emeklilerimizi rahat ettireceğiz.

“ÜNİVERSİTE SINAVI KALKACAK, HARÇLAR KALDIRILACAK, DEVLET YURTLARI YAPILACAK.”
Aramızda genç kardeşlerimiz var. Gençlerimiz bugün, üniversitede okuyabilmek için bir çok sıkıntı çekiyor. Üniversitede okuyabilmek için devlete çok yüksek harçlar ödeniyor. Biz bu harçları kaldıracağız. Üniversite eğitimi ücretsiz olacak. 8 yıllık zorunlu eğitimi, kademeli olarak 12 yıla çıkaracağız. Lise dahil 12 yıl zorunlu olarak okuyan gençlerimiz, üniversiteye girdiklerinde de ücretsiz olarak okuyacaklar.  Üniversite sınavlarını kaldıracağız, gençlerimiz istedikleri üniversiteye girebilecekler. Devlet yurtları yağacağız, çocuklarımız tarikat yurtlarının pençesine düşmeyecek.
“ASKERLİK 6 AYA İNDİRİLECEK, PROFESYONEL ASKERLİK GETİRİLECEK.”
Öğrencilerimiz üniversiteyi bitirdiklerinde, tam hayata atılacaklar, işe girecekler, karşılarına askerlik sorunu çıkıyor. Biz askerliği 6 aya indireceğiz. Ve üniversite öğrencisi gençlerimiz, yaz tatillerinde bu askerlik görevlerini yerine getirerek okullarını bitirdiklerinde, askerliği de bitirmiş olacaklar. Bu ülkeye aldıkları eğitimle, meslekleriyle, bilimle, uzmanlıklarıyla hizmet edecekler.  20 gün, 30 gün acemi eğitimi yapan çocuğun eline silahı veriyorsun, onu terörle mücadeleye gönderiyorsun.  Bu yüzden şehitler veriyoruz, analarımız ağlıyor. Vatan savunmasını, bu işte uzman, profesyonel askerlere bırakacağız. Acemiliklerinden, nerede yatılacak, nerede sıkılacak bilmeyen kuzularımız, yavrularımız şehit olmasın diyerek, profesyonel askerlik sistemini getireceğiz.  Bu yüzden sizlerden 12 Haziran’da mührü CHP’ye vurmanızı istiyorum.”
IŞIKLAR “MİLLETVEKİLLERİMİZLE BİRLİKTE YİNE GELECEĞİZ.”
CHP Silivri İlçe Başkanı Hüseyin Şahin’den sonra sözü alan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar da, son zamanlarda bazı çevrelerce, toplantıların milletvekili adayları olmadan yapılmasının eleştirilmesine değinerek, “Milletvekili arkadaşlarımız her gün Silivri’deler. Her gün Silivri’nin değişik bölgelerini dolaşıyorlar. Köylerimize, milletvekili adaylarımızla bir kere daha geleceğiz. Büyük bir coğrafyaya yayılmış bir ilçe olduğumuz için, program dahilinde bu çalışmalar sürüyor.” Dedi.
“SİYASİ PARTİLER YASASI DEĞİŞTİRİLMELİ.”
Konuşmasında Siyasi Partiler Yasası’ndan bahseden Işıklar, şunları söyledi : “1980 darbesinden sonra iş başına gelen sağ iktidarlar, anayasayı bir çok kez değiştirmelerine rağmen, Siyasi Partiler Yasası’nı değiştirmediler. Çünkü halkın demokratik biçimde seçimlerini yapmalarını istemiyorlar. Halkın söz hakkını, seçme hakkını tam olarak kullanmasını istemiyorlar. Seçimlerin adil biçimde yapılmasını istemiyorlar. Doğrudan katılımcı demokrasiyi istemiyorlar. Dar bölge seçim sistemi dediğimiz, 550 milletvekilinin de, 550 ayrı seçim bölgesinde doğrudan halk tarafından seçilmesini öngören sistemi istemiyorlar. Siyasi Partiler Kanunu, bu haliyle ülkemizde demokrasinin kolunu kanadını kırmış durumdadır.”
“2B YASASI İLE TOPRAKLAR KÖYLÜMÜZE BEDAVA VERİLECEK.”
Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, 2B Yasası’ndan da bahsederek, “88 yıldır dedelerimizin, babalarımızın kullandığı, zilyetlik hakkına, kullanım hakkına sahip olduğu, sahip çıktığı, bizim olan bu toprakları, CHP iktidarında 2B Yasası çıkartarak, ücretsiz olarak, bedava olarak sizlere vereceğiz. AKP bu konuda bizi eleştiriyor, diyor ki, biz 2B Yasası çıkarttık ama siz mahkemeden iptal ettirdiniz. Burada kelime oyunu yaparak, halkımızı açıkça kandırıyorlar. Onların çıkarmaya çalıştığı yasada, bu topraklar sizlere parayla satılacaktı. Yandaşlara peşkeş çekilecekti. Kendi toprağınızı para verip almak zorunda kalacaktınız. Biz buna engel olduk. Topraklarınız için sizden para isteyen kanunu engelledik. Şimdi biz diyoruz ki, CHP iktidarında, zaten sizin olan hakkınız olan, sizin nesillerdir işlediğiniz kullandığınız bu topraklar size bedava verilecek. Aradaki fark budur.” Dedi.
“İŞSİZLİK %20’YE ÇIKMIŞ DURUMDA.”
Işıklar sözlerine şöyle devam etti : “Hükümetin rakamlarında, kişi başına düşen gelir 10 Bin Dolar’dan bahsediliyor, bunu cebinde gören var mı? Toplumda ortalama vatandaşlarımıza soralım, yaşayan var mı bu zenginliği? İşsizlik % 12′ye çıkmış, oysa bize göre bu rakam %20′lerde. Çünkü onlar %12′yi hesaplarken bile, günübirlik bulduğu işlerde, yok pahasına, karın tokluğuna, sigortasız, güvencesiz çalışanları işi gücü var sayıyorlar. Biz sigortasız, geçici işlerde, günübirlik, karın tokluğuna, yok pahasına çalışanları işi var saymıyoruz. da biz var saymıyoruz.
“8 MİLYON KİŞİ YEŞİL KARTLI, AİLELERİYLE BİRLİKTE 20 MİLYON YAPAR.”
Ülkemizde 8 Milyon kişi yeşil kart sahibi. Bu sayı, aileleriyle birlikte, 30 Milyon kişiye tekabül ediyor. Bu rakamın seçmen olanları, yaklaşık 20 Milyon kişi… Yani buı demektir ki, halk bunlara bu oyu, çaresizlikle veriyor. İnsanları inançlarıyla ayırıyorlar, kimliğiyle ayırıyorlar, başının açık olup olmamasıyla ayırıyorlar, alevi-sünni diyerek ayırıyorlar. Bu ayrımcılığın, bu ötekileştiren anlayışın maalesef Türkiyemizi getirdiği nokta bu…
“TARIMI BİTİRDİLER, KÖYLÜYÜ FAKİRLEŞTİRDİLER.”
Trakya’nın gerçek trajedisini sizlerle bir kaç cümle de olsa paylaşmak istiyorum. Türkiye ilk defa pamuğun ana vatanı olmasına rağmen dışarıdan pamuk aldı. Trakya ayçiçeği yetiştiren bir bölge olmasına rağmen ham yağ ithalatıyla birinci olduk, üretici Angus’a kurban edildi, hayvanlarının neredeyse yok pahasına elinden çıkmasına sebep oldu. Bu fakirleşme, bu direnç, bu erime, bu yok olma süreci birilerine zenginlik olarak yansıdı. Ama bu zengin olanlar bizler değiliz, etin fiyatının birkaç ay içinde birkaç kademe birden ileri gitmesi birilerinin ceplerine para aktardı. İşte fakirleşmenin resmi bu, fakirleşmenin adı bu, birinin artısı diğerinin eksisi demek. Nüfusun neredeyse % 52′sinin topraktan geçindiği bir ülkede, fakirleşme, en büyük erime tarım sektöründe yaşandı. Tarımla geçinen nüfusta yaşandı, hayvancılıkla geçinen nüfusta yaşandı. Bakın CHP somut bir şey söylüyor, kimseyi yatağa aç sokmayacağız diyor. Biz bunu Silivri’de yaptık, şu anda partimizin seçim beyannamesi olarak söylediğini, biz 18 aydır Silivri’de yapıyoruz, yatağa aç insan girmiyor. Onları ezmeden, yüzüne vurmadan yardım ediyoruz.”
KÖY MUHTARI ÇAKIR’DAN IŞIKLAR’A TEŞEKKÜR.
Başkan Işıklar daha sonra, Danamandıra Köyü Muhtarı Emrullah Çakır’ın köyün sorunlarıyla ilgili taleplerini de dinledi ve notlar aldı. Köy Muhtarı Emrullah Çakır, Büyükşehir Belediyesi’nin köy mezarlığının tamir ve bakım gerektiren işlerini yapmadığını, bu sorunları Başkan Işıklar’a ilettiklerini ve Işıklar’ın da Silivri Belediyesi olarak konuyu üst yazıyla Büyükşehir’e taşıdığını, ancak bundan sonra 2011 programına bu işlerin alındığını belirterek, Işıklar’a teşekkür etti. CHP heyetinin köy ziyaretleri, daha sonra Sayalar Köyü’nde devam etti.

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol