Silivri Facebook
banner88

AK PARTİ'DE COŞKULU DANIŞMA KURULU...

AK PARTİ'DE COŞKULU DANIŞMA KURULU

 

         AK PARTİ Silivri İlçe Başkanlığı her ay düzenlediği Teşkilat İçi Danışma Meclisini geçtiğimiz Cumartesi günü gerçekleştirdi. İlçe Başkanlığı Binası konferans salonunda gerçekleşen danışma meclisinin gündemi teşkilat çalışmaları oldu. AK Parti Silivri Teşkilatlanma Başkanı Rıfat Kutlu’nun divan başkanlığında gerçekleşen birleşimde katlımın yoğun ve coşkulu olduğu gözlendi.

            Danışma meclisine AK PARTİ Silivri’de kurucu ilçe başkanı da dahil olmak üzere tüm ilçe başkanlığı yapmış isimlerin ve eski belediye başkanlarının da programa katılımı birlik ve beraberlik mesajı verilmesini sağladı. Toplantıya AK PARTİ İl Başkan Yardımcısı Teşkilatlanma Başkanı Halis Dalkılıç’ta İl Teşkilatlanma komisyonuyla beraber katıldı. Bölgemiz Milletvekilleri Gülay Dalyan, Tülay Kaynarca, Bülent Turan’da programa katılım sağladılar.

                                   AÇILIŞ KONUŞMASINI KARAKAŞ YAPTI

            Saygı duruşu ve istiklal marşı ile açılışı yapılan programda AK PARTİ Silivri ilçe Başkanı Metin Karakaş Açılış konuşması yaptı. Karakaş yaptığı konuşmada ; AK PARTİ teşkilatb yapısıyla dünyanın en büyük sivil toplum kuruluşu olmuştur. Türkiye’de ve dünyada artık Başbakanımızın azından çıkan lafa bakılarak siyaset oluşturuluyor. Daha düne kadar ülkemiz hiçe sayılırken şimdi bizlerle ahbaplık kurmak için birbiriyle yarışan ülkeler var. Yerel idare dendiğinde AK PARTİ bayrağının dalgalandığı her yerde hizmet vardır. Hizmetin adres,i AK PARTİ’dir. Şuanki belediye ile kendi dönemimiz kıyaslanırsa Silivri hizmet alımı konusunda ne kadar zayıf kalmıştır. Şuan Silivrinin en güçlü partisi AK PARTİ’dir. Mevcut belediyeden üç kat fazla iş yapmış parti AK PARTİ’dir.’’ Dedi.

                                 BÜYÜK ŞEHİR YASASI KÖYLER İÇİN AVANTAJ

Daha sonra kürsüye Bölge Milletvekili Tülay Kaynarca davet edildi. Geçtiğimiz günlerde TBMM’de görüşülen Büyük Şehir yasası hakkında bilgi veren Kaynarca ; Muhalefetin baltalamasına rağmen yasayı çıkarttık. Mevcutlarla beraber 29 Büyük Şehir oldu. Silivri’ye bağlı köylerinde artık orman köyü olma vasfı değişerek ilçemizin birer mahallesi oldular. Böylece köylerimiz çok daha fazla hizmet alabilecek. Belediyeler 10 yıl boyunca bütçelerinin yüzde onunu köylere vereceği hizmete ayırmak zorunda ve beş yıl boyunca belediyeye hiçbir vergi ve harç ödemeyecekler. Su paraları da en ucuz tarifenin dörtte biri alınmak suretiyle faturalandırılacak. Yeni yasa birçok avantajı beraberinde getirecek.’’dedi. 2011 genel seçimlerinde köylerde dahil olmak üzere AK PARTİ’nin birinci parti olduğunu, bunun 2014’de böyle olacağından hiçbir şüphesi olmadığına özellikle vurgu yaptı.

            AK PARTİ 3.Bölge Milletvekili Gülay Dalyan’da Son günlerdeki meclis çalışmalarından bahsederek özellikle de yeni düzenlenen Büyük Şehir yasası hakkında bilgi verdi.

            Mahalle teşkilatları adına konuşan Cumhuriyet Mahalle Başkanı Duran Karagülmez kendi mahallesi ve diğer mahalle teşkilatlarının durumu hakkında kısa bir bilgilendirme konuşması yaptı.

 

                                               EMANETİ GERİ ALACAĞIZ

            Programın son konuşmacısı İl Başkan Yardımcısı Halis Dalkılıç oldu. Dalkılıç ; ‘’ yerel seçimlerin öne alınmak istenme sebebi 2014’te yapılacak seçimin kış şartlarına denk gelmesidir. Gerek seçmen gerekse siyasi propaganda yapanlar bu hava şartlarında zorlanmalarını ortadan kaldırmak istemektir. Ancak muhalefet dünyanın hiç bir yerinde örneğine rastlanmamış bir işin daha altına imza atarak muhalefet partisi olmasına rağmen iktidarın erken seçim teklifini reddetmiştir. Biz teşkilat olarak her an seçime hazırız.  Çünkü halkın derdiyle her zaman dertlendiğimiz için zaten her daim halkla iç içeyiz. Silivri AK PARTİ Teşkilatının çalışmaları taktire şayan. 2014’te 2009’da emanet olarak verdiğimiz Silivri Belediyesini tekrar geri alıcaz. Malumunuz Silivri son yıllarda ya ceza evi yada ergenekonla anılıyor, ama 2014 itibari ile bizim tekrar kazandığımız belediyenin hizmetleriyle ulusal basında yer alacak.’’ Dedi.

            Toplantının sonunda soru cevap kısmına geçilerek teşkilatın yapısı işleyişi hakkında fikir alışverişinde bulunuldu. İlçe Başkanı Metin Karakaş’ın Teşkilat üyelerinden gelen soruları yanıtlamak için tekrar kürsüye çıkması ve Milletvekili Bülent Turan’ın kısa bir selamlama konuşması yapmasıyla coşkulu geçen ilçe danışma meclisi son buldu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol