Silivri Facebook

AK PARTİ'DEN MECLİSTE 7 ÖNERGE...

AK Parti Silivri Belediye Meclis Üyeleri, Silivri Belediye Meclisi’nin Eylül ayı 1. oturumunda 7 önerge sundu. Önergelerin 6’sı oy birliğiyle başkanlık makamına havale edildi, 1’i meclis gündemine 12. madde olarak eklendi.
AK Parti Silivri Belediye Meclis Üyeleri, Silivri Belediye Meclisi’nin Eylül ayı 1. oturumunda 7 önerge sundu. Önergelerin 6’sı oy birliğiyle başkanlık makamına havale edildi, 1’i meclis gündemine 12. madde olarak eklendi. AK Parti Silivri Belediye Meclis Üyeleri Metin Karakaş, Yalçın Yönet, Zeki Tüfekçi, Saffet Sert, M.İnci Aydar, Lütfü Vardar, Osman Umuç, Sezgin Emir, Yusuf Köroğlu, Metin Kaya, Tamer Şişman ve Tamer Akın tarafından verilen ve başkanlık makamına oy birliğiyle havale edilen önergeler şu şekilde oluştu:

SELİMPAŞA MEYDAN DÜZENLEMESİ
“İlçemiz Selimpaşa mahallesindeki yeni meydan düzenlemesi çalışmaları esnasında, park alanında bulunan eski ağaçlar korunmayarak kesilmiştir.Bu ağaçlar hangi kriterlere göre kesilmiştir.Ayrıca burada düzenlemesi yapılan dükkanların hangi şartlara göre verileceğinin tarafımıza bilgi verilmesi için Başkanlık makamına havale edilmesini arz ederiz.

PERSONELİN AKRABALIK DERECESİ
Silivri Belediyesinde seçilmiş olarak görev yapan Belediye başkanı, Başkan yardımcısı ve meclis üyelerinin yakın akrabalarının Belediye ve Belediye’ye bağlı iştiraklerde işe yerleştirilip, yerleştirilmedikleri görev alıyorlarsa, kimler olduğu ve hangi birimlerde görevlendirildikleri hakkında tarafımıza gerekli bilgilerin verilmesi için konunun Başkanlık makamına havale edilmesini arz ederiz.

BELEDİYENİN BORÇ MİKTARI
Silivri Belediye meclis gündemlerinde artık klasik bir gündem maddesi olarak yer alan borçlanma yetkisi talebine istinaden Silivri Belediyesinin bugün itibariyle, devam eden işler ve kamu borçları dahil olmak üzere borcu ne kadardır? Ayrıca gayrimenkul satışları  ile geçmiş borçları ödeyeceğinizi Mecliste beyan etmiştiniz. Belediyemize ait hangi gayrimenkullerin satıldığı, satış bedelleri ve ne kadar olduğunun tarafımıza verilmesi için Başkanlık makamına havale edilmesini arz ederiz.

BÜFELERİN DURUMU
İlçemiz Selimpaşa mahallesi Çamlık piknik alanında (Kadir Has Üniversitesi yanı) yeni inşa edilen büfelerin, kimlere hangi usül ve şartlarda verildiği hususunda, tarafımıza bilgi verilmesi için Başkanlık makamına havale edilmesini arz ederiz.

HAYVAN BARINAĞI
Belediyemiz bünyesinde yer alan hayvan barınağı şartlarının, hayvanların açık havada gezinebileceği şekilde düzenlenmesi, şartların daha iyileştirilerek modernize edilmesi hususunda, konunun Başkanlık makamına havalesini arz ederiz.

ÇAY BAHÇELERİ
Silivri sahilinde yer alan ve yenilenen çay bahçelerinin, büfe inşaatından masa, sandalye alımına kadar tüm masrafların Silivri Belediyesi tarafından karşılandığına dair kamuoyunda konuşulmaktadır. Konunun aydınlığa kavuşması açısından bu çay bahçeleri işletmecilerinin kimler olduğu, hangi usül ve şartlarda verildiğinin tarafımıza bilgi verilmesi için Başkanlık makamına havalesini arz ederiz.”

DEĞİRMENKÖY LİSESİ İLE İLGİLİ ÖNERGE, MECLİS GÜNDEMİNE ALINDI
AK Parti Silivri Belediye Meclis Üyeleri, geçtiğimiz günlerde tespit ettiği bir durumu da önergeyle meclise sundu. “İnşaatı yeni başlanan Değirmenköy Lisesi’nin arkasındaki, metruk depo, tuvalet alanının ve tali yolun lise binasının bulunduğu alana dahil edilerek,okulun mevcut alanının genişletilmesi hususunun gündeme alınarak imar komisyonumuzca değerlendirilmesi hususunu bilgilerinize arz ederiz.” şeklinde sunulan önergenin meclis gündemine 12. madde olarak eklenmesi oy birliğiyle kabul edildi.
AK Parti Grubu’nun önergesiyle oluşan bu gündem maddesi, oy birliğiyle İmar Komisyonu’na havale edildi.


 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol