Silivri Facebook

AK Parti'den Toplu İstifa
 
Kaynak : Değişim Gazetesi
 
Silivri Çevre Derneği Başkanı Ali Korsan, dün yaptığı basın toplantısında AK Parti üyeliğinden istifa ettiğini açıkladı. Silivri Çevre Derneği’nde yapılan toplantıda, Ali Korsan ilginç açıklamalarda bulundu.
 
İstifa gerekçelerini açıklayan Korsan “Verdikleri vaatleri yerine getireceklerine inanmıştım. Silivrili biri olarak, rejimin tehlikede olduğunu görmekteyim. Topraklarımızın yabancılara satılmasına karşıyım. İktidarın yolsuzlukla mücadele edeceğini düşünmüştüm. Fakat şuanda iktidarın her kademesinde bariz şekilde yolsuzlukların ortaya çıkmasından dolayı istifa etme kararı aldım. Geç olsa da doğru bir karar verdiğime inanıyorum. AK Parti Yönetim Kurulu üyesi Ahmet Hamdi Sezer ile yaptığım görüşmede kendisinin ve ailesinin de istifa etmek istediğini öğrenince, hepimizin toplu istifa vermesinin kamuoyunda daha çok ses getireceğini düşündük.” şeklinde konuştu.
 
“Büyükşehir Belediye Başkanı’nın sözünü çürütüyorlar.”
Ali Korsan açıklamalarına şu cümlelerle devam etti “Yerel yönetimin samimi olmadığı kanaatindeyim. Çevre Derneği’ne bu güne kadar hiçbir katkıları olmadı. En son tehlikeli Atık Bertaraf Tesisi çalışmalarımızda da yanımızda olduklarını sözle ifade etmeleri dışında herhangi bir katkıları olmadı. Biz bu tesisin durdurulması için Cumhurbaşkanlığına, Başbakana, Çevre Bakanlığına, Çevre Geliştirme Daire Başkanlığına, İl Çevre Müdürlüğüne ve İstanbul Valiliğine yaptığımız müracaatlar ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Şuan da Büyükşehir hala bu tesisi buraya yapmak için uğraşıyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın ‘Ben bu tesisi Silivri’ye yaptırmayacağım.’ demesine rağmen herhangi bir yazılı belge veremiyorlar. İstanbul Çevre Koruma Daire Başkanlığından gelen yazıda, çalışmaların halen devam ettiği bildiriliyor. Bu durumda Büyükşehir Belediye Başkanı’nın sözünü çürütüyorlar. Yani Büyükşehir Belediye Başkanı yalan söylemiş oluyor. Bu tesisin yapılmaması için yazışmalarımız sürüyor. Bu işin takipçisiyiz. Bu konuda bazı siyasi partilerden ekonomik olarak küçük de olsa yardımlar geldi ama Silivri Belediyesi’nden bir kuruş alamadım. Kargo ücretlerini, zaruri giderlerini, posta paralarını biz kendi aramızda topladığımız paralarla karşıladık.”
 
“Kendi yandaşlarına, lokantalar, çay bahçeleri peşkeş çekiliyor.”
Ortak vaatlerin hiçbirinin yerine gelmediğini söyleyen Ali Korsan “Spor kulüplerine trilyonlarca para aktarıldığını görüyoruz. Bunu basında görüyoruz. Kendi bütçelerinde de gözüküyor. Kendi yandaşlarına lokantalar, çay bahçeleri peşkeş çekiliyor. Biz sivil toplum örgütü olarak Silivri’ye hizmet eden bir kurumuz. İşte tüm bu konuların sonunda istifa etmemin gerekli olduğunu düşündüm. Yönetim kurulu üyemiz Ahmet Hamdi Sezer ve ailesi de komple istifa etme kararı almışlar. Bu basın toplantısının ardından Ahmet Hamdi Sezer, Ufuk Sezer, Asiye Sezer, Nevin Sezer, Işıl Sezer ve bende dahil olmak üzere 6 kişi topluca istifa dilekçelerimizi vereceğiz.” şeklinde konuştu.
 
Tülay Kaynarca’nın milletvekili aday adaylığı hakkında konuşan Ali Korsan “Tülay Kaynarca’nın adaylığını tebrik ediyorum. İnşallah kazanmasını temenni ediyorum. Üniversiteye gittiği yıllardan beri tanıdığımız bir arkadaşımızdır. Başarılı olmasını isterim. Seçilmesini isterim. Bu konuda da daha fazla yorum yapmak istemiyorum.”dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol