Silivri Facebook

AKP Kadın Kolları Kongresinde Topbaş Vardı
Kaynak : Değişim Gazetesi
 
Geçtiğimiz hafta Silivri Ünsal Düğün Salonu’nda gerçekleşen AK Parti İlçe Kadın Kolları 2. Olağan Kongresi’ne katılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, yaptığı konuşmasında AK Parti’nin yaptığı çalışmalardan söz etti. Göreve geldiklerinden bugüne kadar 16 milyar YTL’lik yatırım yaptıklarını ve 2008 yılı sonunda bu yatırımların 22 milyar YTL’ yi bulacağını belirten Topbaş, muhalefetin yapılanları hayal bile edemeyeceğini söyledi. Topbaş yaptığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi;
 
“AK Parti’nin ivmesi giderek artmaktadır”
 “Siyasi partiler en büyük sivil toplum örgütleridir. Halka yön veren, ülke geleceği hakkında program ve projeleri ortaya koyabilmek için yetki isteyen, iktidara geldiklerinde de bu programları hayata geçirmek isteyen kuruluşlardır. AK Parti, belki de dünyada ki en büyük siyasi örgüttür. Türk siyasi tarihinde, birçok siyasi parti gördük ama birçoğu iktidara geldikten sonra ciddi anlamda kan kaybedip, yok olup, siyasi tarihin sayfalarına yazılı kaldılar. AK Parti’nin bugün hem merkezi, hem de yerel yönetimde iktidarda ivmesi giderek artmaktadır. Uyguladığı programlar, ülkenin kaynaklarını doğru kullanması, ekonomik gelişmeler ve umut verici güzellikler sebebiyle yurttaşlarımız her seçimde desteklerini ortaya koyuyor. Çok şükür ki Türkiye’nin sadece ülke içinde değil, dünya içinde ki gelişimi de çok önemli bir yere geldi. Sayın Başbakanımızın Amerika ve Avrupa’ya seyahatlerinde de bu başarı ve güzelliği gururla izledik. Artık Türkiye’nin varlığından tüm dünya haberdar ve Türkiye kimsenin yok sayamayacağı bir noktaya geldiğini bir siyasetçi olarak gururla ifade etmek istiyorum.”
 
“Hız kesmeden yola devam ediyoruz”
Sayın Başbakanımızın da dediği gibi biliyoruz ki, ‘Uzun soluklu, sonu olmayan bir maratonda, birlikte koşuyoruz.’ Gece gündüz devam ediyoruz. Durmak yok, yola devam diyoruz. Hız kesmeden yola devam ediyoruz. Her seçim sonucunda, diğer seçime hazırlıklar başlatıyoruz. Biliyoruz ki kuruluşundan 6 yıl geçmesine rağmen hemen iktidara gelerek, 5 yıldır iktidarda bulunan, 2002 seçimlerinde Türkiye’de bir deprem niteliğindeki siyasi değişiklikle birlikte iktidar yakalayan, her seçimde daha ileriye adım atan bir çalışma ve hizmet sunmakta.
 
“2008 sonunda 22 milyar YTL’lik yatırım!”
Göreve geldiğimde İstanbul’da bugün ki halinden daha küçük bir görev alanım vardı. Daha önce ki başkanlar 3030 sayılı alanla ilgiliydiler. Sayın Başbakanımız ülkelerin kalkınmasında yerel yönetimlerin gücünü bildiği için, yerele yetki verme konusunda geçmiş siyasilerin göstermiş olduğu cimriliği göstermeden yetki dağılımına girdi. Bize İstanbul sorumluluğu olarak, 3,5 misli alanımızı büyülterek Tuzla’da Silivri’nin en ucuna kadar olan bölümü sorumluluk alanımız olarak verdi. 172 köyde bizim sorumluluk alanımıza girdi. Kaynaklar artmadı, ama biz israf olmasın diye tencerede pişirdik, kapağında yedik. Kaynakları doğru kullanalım diye, bu milletin hakkını kuruşuna kadar en iyi şekilde kullanmak ve hak etmeyene de asla pirim vermemek adına attığım adımlar münasebetiyle, 4 yıla varmadan 16 milyar YTL’lik yatırım yaptık. 2008 yılının sonunda 22 milyar YTL’lik yatırıma ulaşmış olacağız. Biz sloganlarla kalmayan, hayata geçirilen bir yönetim anlayışı ortaya koyduk.
 
“Onların hayalleri yetmez, düşünemezler.”
Silivri bize yeni yasayla birlikte katıldı. Silivri’nin birçok sorunu vardı. ‘Bizi yerel yönetimlerle birleştirirseniz, aynı siyasi partide olursak çok iş yaparız. Önümüze engel koymazlar’ dedik. Biz bu adımlarla, birçok hizmet getireceğimizi söyledik. İstanbul’un % 95’ine doğal gaz getirdik. Hayal diyenler hayalleri küçük olduğu için, bunu göremediler. Bunun hayal olmadığını, anladılar. Daha neler yapsak diye düşünüyoruz. Atık su ile ilgili İSKİ çalışmaları, dere ıslahı, sahil düzenlemeleri… Boğluca Deresi ile ilgili Başkan benden birşey talep etmedi. Ben dedim ki “Sayın Başkan, bu dere burası için bir hayattır. Önemli bir turizm ve aktivite alanı olur. Bu dereyi ıslah edelim.” Dava açıldı, yürütmenin durdurulması istendi. Ne lazımdı? Gölge etmeyin başka ihsan istemeyiz. Biz işimizi en iyi şekilde yaparız. Biz hizmet aşkıyla çalışıyoruz. Bize katılan ve asfalt görmeyen köylerimiz, asfalt gördü. 152 köyümüze park yaptık. Hayal denen şeyler gerçekleşti. Şimdi de Silivri’ye metro gelecek diyoruz. Hayal eder misiniz? Kimin aklından geçebilir? Tabiî ki arzu ediyorum ki bu çalışma hızıyla, gelecekte 2023 hedefi koyuyoruz. Silivri’den binen bir kardeşim, Beykoz’da ki bir tanıdığına metroyla gidecek. Onların hayalleri yetmez, düşünemezler. Yaptıklarımızı anlatmak için, bir dört yıl daha lazım. Hizmetler çok. Ülkeyi yeniden tasarlıyoruz. Kadınlar ne zaman siyasete daha çok girdi, o zaman başarılarımız arttı. Yeni göreve gelecek olan arkadaşlarımıza başarılar diliyorum.”
 
Melis AVCI

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol