Silivri Facebook
banner88

Alptekin Artık CHP'li
 
Kaynak : Değişim Gazetesi
 
Uzun yıllar Demokrat Parti Silivri İlçe Teşkilatı’nda Kadın Kolları Başkanı olarak faaliyette bulunan Zuhal Alptekin Pamuk, istifa etmiş ve siyasete bir süre ara vermişti. Geçtiğimiz günlerde CHP Silivri İlçe Kongresi’nin ardından Saklıbahçe’de verilen yemekte ani bir kararla CHP’ye geçmek istediğini söyleyen Alptekin, bu kararın uzun zamandır yaptığı gözlemlere dayandığını vurguladı.
 
“CHP’yi uzun zamandır gözlemliyordum.”
Bu kararı vermesinde ki etkenleri anlatan Alptekin, şunları söyledi “Ben Cumhuriyet Halk Partisi’ni uzun zamandır gözlemliyordum. CHP Silivri Kadın Kolları Başkanı Nursel Erel ile uzun zamandır bir arkadaşlığımız var. Zaman zaman Nursel mi Demokrat Partiye’ye geçecek, Zuhal mi Cumhuriyet Halk Partisi’ne geçecek diye konuşmalar bile oluyordu. Hiç öyle bir düşüncemiz de yoktu. Daha sonra eşimle birlikte Saklıbahçe’nin idaresini aldık. Nursel biraz daha siyasetle yoğunlaşmak istedi. Biz de arkadaşımızı kıramadık, Saklıbahçe’nin idaresini üstlendik.
 
CHP Silivri İlçe Kongresi’nin ardından 100 kişilik bir ekip, Saklıbahçe’ye geldi. Bende uzaktan izledim. CHP’de bulunan insanların bu kadar birlik ve beraberlik içinde olduğunu bilmiyordum. Çok güzel bir beraberlikleri var. Siyasette beş parmağın beşi bir değil. Ailelerde bile zaman zaman tartışmalar çıkabiliyor. Ben özellikle ilçe kongresi yapıldıktan sonra Saklıbahçe’de gördüğüm o birlik ve beraberlikten çok etkilendim. Bunu herkes farklı yorumlayabilir. Bir kadının yeri eşinin yanıdır. Ben eşimin yanında olmak ve bu beraberliğe katılmak ihtiyacı hissettiğim için, o gece bu kararı verdim.”
 
“CHP’lilerden tam destek gördük.”
Zuhal Alptekin, konuşmasına şu sözlerle devam etti “Demokrat Parti’den ayrıldığım zamanlar, aslında siyaseti hiç düşünmüyordum. Çünkü çok yoruldum. 10 senelik bir süre Demokrat Parti’de bir koşturmam oldu. Orda da çok güzel dostluklar edindim. Halen de görüşüyorum. Siyasette aşırı fanatikliği sevmiyorum. Dostlarımı kaybetmeden, her konuda yanlarında olmaya özen gösteren bir yapıya sahibim. Biz şimdi yeni bir mekan açtık. Mekanda da insan, dostlarını görmek istiyor. Böyle bir durumda, biz dostlarımızın her zaman yanında oluruz. CHP’liler de bize bu konuda tam destek verdiler. Buraya saygı ve sevgiyle, içten bir şekilde geldiklerine de inanıyorum. O günkü gece, bana tamamen bunu düşündürdü. Bu kararı vermemde ki en büyük etkenlerden biri budur.”
 
“Aktif olarak görev almayı düşünmüyorum.”
CHP Silivri İlçe Örgütü’nde aktif olarak bulunamayacağını söyleyen Alptekin “Şuan sadece işime bakıyorum. Siyasete vakit ayıracağım dersem, yalan söylemiş olurum. Şuan partide aktif bir görev almayı düşünmüyorum. İlerisi ne gösterir onu bilemem ama şuan aktif bir şekilde görev almıyorum. O güzel topluluğu görünce çok şevklendim. İlçe Başkanımız Abdullah Yıldırım’a bir rozet taktırdım. Kimsenin haberi yoktu. Kimse bana CHP’ye geç diye bir baskı da uygulamadı. Benim uzun zamandır yaptığım gözlemlerim sonucunda, o akşam ki birlik beraberliğin sevincini eşimle paylaşmak için, bu kararı aldım.” şeklinde konuştu.
 
Şaban Pamuk: “Bana büyük bir sürpriz oldu.”
Eşi Zuhal Altekin’in verdiği kararın kendisi içinde büyük bir sürpriz olduğunu söyleyen Şaban Pamuk “Hakikaten sürpriz oldu benim için. Çünkü ortada böyle bir şey yoktu. Biz burayı işletmeye başladığımızdan beri, daha çok Cumhuriyet Halk Partili dostlarımız bizi destekledi. Zuhal de ortamı gördü, bundan etkilendi diye düşünüyorum. Mekanın 2- 3 aylık bir kapalı kalmış dönemi vardı. Tekrar faaliyete geçmek, hem de Silivri gibi bir yerde çok zor. Bir de kış, tam ölü sezondu. Ben Zuhal’e bu kararından dolayı teşekkür ediyorum. Arkadaşlarımıza da bizi destek verdikleri için ayrıca teşekkür ediyorum.” dedi.
 
Melis AVCI

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol