Silivri Facebook

Ankara Ankara Duy Sesimizi. Bu gelen SİLİVRİ'nin Ayak Sesleri
ANAVATAN İlçe başkanı Nilüfer Okçu'nun ''İstifa ettiği ve Milletvekilliği adaylığını düşündüğü'' aldığımız duyumlar arasında. İç İşleri Bakanlığı Danışmanı ve AK Parti Belediye Başkanlığı aday adaylarından Yetkin Çavdar’ın da görevinden istifa ettiği öğrenildi.
 
Kaynak : Değişim Gazetesi
 
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin erken seçim kararı ardından Yüksek Seçim Kurulu ve Anayasa Mahkemesi kararları doğrultusunda 22 Temmuzda yapılması planlanan erken genel seçimler öncesinde aday adaylığı süreci başladı. Bugün saat 17.00ye kadar  görevlerinden istifa etmesi gereken kamu görevlileri istifalarını gerçekleştirdi. AK Parti İlçe Başkanı Tülay Kaynarca ile CHP İlçe başkanı Mümin Tuğlu bugün partilerinde yaptıkları örgüt toplantıları ile İstifa ettiklerini ve Milletvekilliğine aday adayı olacaklarını açıkladılar. Her iki partide bulunan üyelerin büyük coşku ve tezahüratı her iki ilçe başkanının üyelerce destek gördüğüni gösterdi. Birleşen DYP ve ANAVATAN İlçe Başkanları Salih Yazıcı ve Nilüfer Okçu’ya yakın kaynaklardan edindiğimiz bilgilere göre  her iki başkanın da istifa ettikleri ve Genel merkezlerine  aday adaylığı konusunda başvuru yapacakları öğrenildi.
 
DYP İlçe Başkanı Salih Yazıcı’nın geçtiğimiz gün “ Yüce mevlam yazdıysa oluruz” diye gazetemize verdiği demeç sonrasında büyük destek aldığı ve İl Başkanı Faik İçmeli’nin de özel desteğini aldığı belirtildi. Yarın Bir basın açıklaması yapması beklenen Salih Yazıcı’nın  Milletvekilliği adaylığı konusunda “ Biz görev adamıyız. Büyüklerimiz nasıl uygun görürlerse öyle davranırız.” Dediği gelen haberler arasında. Demokrat Parti’nin diğer bileşkeni ANAVATAN Partisi Çiçeği burnunda İlçe başkanı  Nilüfer Okçu’nun da istifa ettiği ve Milletvekilliği aday adaylığı başvurusu yapacağı bilgileri haber merkezimize ulaşan haberler arasında yer aldı.
 
Cumhuriyet Halk Partisi Silivri İlçe Başkanı Mümin Tuğlu Salı günü saat 16.oo’da yaptığı basına açık örgüt toplantısında, örgütünün desteğini aldığını kaydederken, milletvekili aday adaylığı sürecinin nasıl geliştiğini şu şekilde açıkladı: “Cumartesi günü Çatalca ve Esenler ilçe başkanımızla birlikteydim, birlikte hareket ettik. Esenler, Çatalca, Zeytinburnu ve Küçükçekmece ilçe başkanı onur konuğu olarak buradalar.
 
Kendileri de bana bu dönemde destek olacaklarını, politikada bilgi ve deneyimim olduğunu dile getirdiler ve aday olmam konusunda çok ciddi önerileri oldu. Genel merkezle bir kez daha görüşüp bizim için bir engel konup konmadığını öğrenmek istedik. Pazar günü Genel Başkan Yardımcımızla görüştüm. Şu aşamada örgütün, ilçe başkanlarımızın, belde başkanlarımızın aday olmamı istediklerini belirttim. Ama parti Genel Merkezine karşı da disiplinsizlik içinde bulunmak istemediğimi de söyledim. Başkan Yardımcımız bana, ‘Bu senin en doğal hakkındır’ dedi. DSP ile görüşmeler sürdüğünden, sıralama konusunda herhangi bir şey söylenmesinin mümkün olmayacağı belirtildi.”
 
Milletvekili adayı olması durumunda CHP’nin 3. Bölgede kan kazanacağını belirten Mümin Tuğlu, toplantıyı şu sözlerle tamamladı: “Adaylığın açıklanması noktasında böyle bir destek önemli diye düşünüyorum. Benim aday olmamın, bu bölgedeki bir sinerji yaratacağına, coşku yaratacağına inanıyorum. Partimin iktidar olma noktasında önemli bir görevi üstlendiğimi düşünüyorum.
 
Ülkenin bu karanlıktan kurtulmasının tek çaresi CHP’de yatmaktadır. Buna inanıyorum, size inanıyorum ve adaylığımı da açıklıyorum” Dedi.Aday adaylığını resmen açıklayan Mümin Tuğlu’ya, partililerden de destek geldi. CHP Silivri İlçe Örgütü’nün kanaat önderlerinden Özcan Işıklar, Erdoğan Ataç, Yılmaz Kandemir de, Mümin Tuğlu’nun milletvekilliği aday adaylığını desteklediklerini bildirdi.  Öte yandan Saatler 20.oo’yi gösterirken bir başka heyecanlı saatler de AK Parti Silivri İlçe teşkilatında yaşanıyordu. AK Parti Silivri İlçe Başkanı Tülay Kaynarca geniş katılımlı düzenlenen toplantıda İlçe başkanlığı görevinden istifa ettiğini heyecan içinde açıkladı. Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan, Çanta Belediye Başkanı Tahir Sert ve İl Genel Meclisi Üyesi Halit Girgin ile birlikte yapılan toplantıya AK Partili üyelerin büyük ilgi gösterdiği gözlendi.
 
Birlikte çok başarılı çalışmalara imza attıklarını belirten sözler ile konuşmasına başlayan Kaynarca’nın heyecanı zaman zaman sesine de yansıdı. Silivri ve beldelerine partizanlık yapmadan çok iyi hizmetler getirdiklerini belirten Kaynarca “ Bölgemize ve milletimize daha fazla hizmet getirmek için Allahın izniyle ve sizlerin destekleri ile Parlementoya gitmek istiyorum. Gönlüm rahat. Silivri’de muhteşem güzel bir teşkilat, gönülden bağlı üye arkadaşlarım var. Yöneticilerimiz ile üyelerimiz ile, partili partisiz vatandaşlarımız ile Silivrimize ve çevre beldelerimize güzellikler getirdik. Getirmeye de devam edeceğiz. Görevi bizden sonra devralacak arkadaşlarımın bu görevi layıkıyla yapacaklarına olan inanç ile gönül rahatlığı içinde, huzurlu bir şekilde görevimden istifa ettim. Aday adayıyım, değerli büyüklerimiz çalışmalarımızı değerlendirerek vekilliğimizi uygun görürlerse 22 temmuzdan sonra inşallah sizlerin vekili olarak Ankara’dan hizmetlerimiz sürecektir.Aksi halde sizler ile birlikte yine partimizin milletimize vereceği hizmetlerde bir nefer olarak çalışacağımdan kimsenin kuşkusu olmasın” dedi.
 
Kaynarca’nın konuşması alkışlar eşliğinde noktalanırken İl Genel Meclisi üyesi ve İlçe Başkan Vekili olarak bundan sonra Ak Parti’nin dümeninde bulunacak olan Halit Girgin’in “ Beraber yürüdük biz bu yollarda” şarkısına tüm salon eşlik ederek Başkanları Tülay Kaynarca’ya unutulmaz güzellik yaşattılar.
 
Toplantı sonrasında görüşlerini aldığımız Bağcılar Meclis üyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis üyesi Yavuz Kaynarca sorularımızı yanıtlarken “Sokakta bazı vatandaşların hakkımda Milletvekilliği adaylığı ile ilgili spekülatif haberler yaydığını üzülerek öğrenmiş bulunuyorum. Böyle bir şey olmayacağını çeşitli kereler ifade etmeme karşın şu saat itibarı ile bunun dedikodu’dan ibaret olduğu da ortaya çıkmıştır” dedi. Kaynarca İl Başkanı Mehmet Müezzinoğlu’nun istifası ile Özel kalem Müdürlüğü konusunda ki sorumuzu da şöyle yanıtladı “ sayın başkanım ile birlikte  İstanbul halkına hizmet verme konusunda üzerimize düşeni layıkıyla yapmaya gayret gösterdik.
 
Sayın Başkanım Milletvekilliği aday adaylığı için yasal süreden dolayı istifa etti. Bizim de görevimiz böylece noktalandı. Ancak AK Partili Belediye meclis üyesi olarak çalışmalarımız ve hizmetlerimiz devam edecektir”dedi.
 
İstifa eden ve milletvekilliği Aday adaylığını açıklayan bir başka isimde Geçmiş dönemde Fazilet Partisi Silivri İlçe Başkanlığı görevini yürütmüş AK Parti kuruluşundan sonra aktif siyasete bu çatı altında devam etmiş, 2004 yerel seçimlerinde AK Parti belediye Başkanlığı aday adaylığına adını yazdırmış ve İç işleri Bakanlığı Danışmanlığı görevini yürütmekte olan Yetkin Çavdar’dan geldi. Çavdar, Ankara’da ki görevinden istifa ettiği ve memleketi olan Bayburt’tan Aday adayı olacağını açıkladı. Bu seçimlerin her zamankinden daha renkli geçeceği şimdiden belli olduğu bir çok siyaset adamı tarafından ortak görüş olarak belirtilmekte.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol