Silivri Facebook

A.Refik Bek : ''Gün birlik , beraberlik günüdür''
 
Kaynak : Değişim Gazetesi
 
ANAP Silivri İlçe Teşkilatının şimdiki yöneticileri geçtiğimiz günlerde DYP Silivri İlçe Teşkilatına ziyarette bulunmuş ve ilk kez bir arada objektiflere poz vermişti. Geçtiğimiz Salı günü de, 9. olağan kongreleri öncesi topluca istifa eden eski ANAP teşkilatı, DYP Silivri İlçe Başkanlığına ziyarette bulundu.
 
Eski ANAP Silivri İlçe Başkanı A. Refik Bek önderliğinde gerçekleşen ziyarette, eski ANAP teşkilat üyeleri de yer aldı. Ziyarette; Cihangir Davutoğlu, Handan Kepçeli, Kadir Kepçeli, Filiz Saydı, Gülten Gökçek, İsmail Ersoy, Yadigâr Ural, Ömer Şehitoğulları, Şenol Çalışkan ve Nadi Kurtuluş’da katıldılar.
 
Yazıcı: “Her zaman olduğu gibi yine söylüyorum; AK değil bunlar. Türkiye’yi mahvettiler.”
Eski ANAP İlçe Teşkilat üyelerini, DYP Silivri İlçe Başkanı görevinden istifa ederek milletvekili aday adaylığı için başvuru yapan Salih Yazıcı karşıladı. Yapılan bu ziyaretten memnun olduğunu dile getiren Yazıcı “İki Sayın Genel Başkan, Türkiye’de bir ilke imza attılar. Aranan ve arzu edilen, çok güzel bir ortam yarattılar. İki lider çok da güzel anlaşıyorlar. Artık tek yumruğuz. Bunlar Türkiye’yi mahvettiler. Her zaman söylediğim gibi yine söylüyorum. AK demiyorum ben bunlara AKP diyorum. Irak’ta, Kıbrıs’ta vaziyeti görüyorsunuz. Anlatacak çok şey var ama gerek yok. Biz Allah’ın izniyle Demokrat Parti flamasını dikeceğiz. Geçen günde diğer arkadaşlarımız ziyaretimize geldi. Hepimiz kardeşiz. Yuvaya döndük. Yaptığınız ziyaret için, hepinize teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.
 
Bek: “Gün birlik günü”
Yapılan ziyaret esnasında konuşma yapan A. Refik Bek “Demokrat Parti’nin kuruluşu hayırlı olsun. 22 Temmuz Türkiye için çok önemli bir tarih. 4.5 yıldır hükümet olan partinin Ak olmadığını olmadığını hepimiz biliyoruz. Fakat tüzük gereği konulan ismi kullanmak gerekir. Bu yüzden ben AK Parti diyorum. İnşallah seçim sonrasında kim ak, kim kara ortaya çıkacak. Doğruyol Partisi ile Anavatan Partisi’nin birleşerek oluşturdukları Demokratik Parti’nin genel seçimlerde bölgemizde birinci parti olacağına cani gönülden katılıyorum. Bu konuda hepimizin kendi üzerimize düşen görevleri yerine getirmemiz gerekiyor. Olaya Demokrat Parti’ye nasıl daha fazla oy kazandırabiliriz? Diye bakarsak, önümüzdeki günlerin daha iyi olacağına inanıyorum. Artık bu kişisel hesapları bir kenara bırakarak önümüzdeki seçimlerde Demokrat Partiye nasıl bir oy daha fazla kazandırabilirizin hesabını yapmalıyız. Yıllardır gerçekleşmesini hayal ettiğimiz  bu birleşmeyi gerçekleştirmek için iki parti genel başkanı da büyük fedakarlıklar yapmıştır. Bu birleşmede emeği olan herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Yılların hayalini gerçekleştirdiler” şeklinde konuştu.
 
DYP Silivri İlçe Başkanı Salih Yazıcı’nın istifasının ardından, ilçe başkan vekili olarak göreve başlayan Mehmet Can “Bana konuşacak bir şey kalmadı. Siz gerekli her şeyi söylediniz. Sadece yarın Lütfü Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda genel başkanlarımız Demokrat Parti’yi anlatacaklar. Saat 21.00’da buradan otobüs kalkacak. Hepinizi bekliyoruz.” Dedi. Daha sonra gelen bir telefon sonrası bu gün Lütfü Kırdar’da yapılması planlanan programın iptal edildiği belirtildi.
 
Mehmet Can’ın ardından kısa ve öz bir konuşma yapan ANAP Silivri İlçe Başkan Yardımcısı Cihangir Davutoğlu “Bizler sözde değil, özde demokrat partiliyiz. Bu sözü çok moda olduğu için söylüyorum. İnanıyorum ki; Demokrat Parti meclise ilk sırada giren parti olacaktır. El birliği ile hareket edersek, daha da kuvvetleneceğimize inanıyorum.” şeklinde konuştu.
 
Saat 14.00’da yapılan ve yaklaşık bir saat süren ziyaretin ardından eski ANAP Silivri eski İlçe Teşkilatı Demokrat Parti Silivri İlçe Teşkilat binasından ayrıldı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol