Silivri Facebook
banner88

''Avucunuzu yalarsınız''
 
Kaynak:Değişim Gazetesi
 
Silivri Belediye Meclisi Temmuz ayı ikinci birleşimi geçtiğimiz Cuma Günü gerçekleşti. Dört gündem maddesinin görüşüldüğü toplantıda, ilginç diyaloglar yaşandı.
 
Silivri Belediye Meclisi Temmuz Ayı ikinci oturumu, geçtiğimiz Cuma günü saat 14.30’da belediye meclis salonunda gerçekleşti. Dört gündem maddesinin görüşüldüğü toplantıda Silivri Belediyesi’ne ait 48 ada, 150 parseldeki gayrimenkulün giriş katının 50.yıl Sağlık Ocağı’na tahsisiyle ilgili madde görüşüldüğü sırada iktidarla muhalefet birbirlerine atıfta bulundu.
 
Gündemin birinci maddesi olan Silivri Birlik Otobüsleri’nin park, konaklama, bakım ve onarım yeri için Birlik Kooperatifi’nin yer talebiyle ilgili İmar Komisyon raporunun görüşleri sonucu, Alipaşa yolunun doğusunda 1409 ada ile 1410 ada arasında kalan otoparkın tahsisine oy birliğiyle karar verildi.
 
Turan “Avucunuzu yalarsınız”
 
Gündemin ikinci maddesi olan Belediyeye ait 48 ada, 150 parseldeki gayrimenkulün giriş katının 50. yıl Sağlık Ocağı’na tahsisi ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyon raporunun görüşüldüğü sırada Başkan Turan yer tahsisin 5 yıldan 10 yıla çıkarılması ile ilgili talepte bulundu. Bunun üzerine söz alan CHP’li Meclis Üyesi Muharrem Aydoğan “Bu hayır denecek bir şey değil başkanım. 10 yıla da uzatabiliriz.
 
Zaten beş sene sonra biz bu görevde olacağımız için, uzatırız siz hiç merak etmeyin” dedi. Bunun üzerine ‘hemen bir espri yapayım’ diyen Başkan Turan “Avucunuzu yalarsınız” diyerek yanıt verdi.
 
Diğer bir gündem maddesi olan Alibey Mahallesi 19 M-II pafta,98 ada 138 parselin 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı tadilatıyla ilgili İmar Komisyon Raporu, CHP’li meclis üyelerinin red oyuna rağmen, oy çokluğu ile kabul edildi. 
 
Son gündem maddesi olan, Silivri’ye yapılacak Dr. Mimar Kadir Topbaş isimli Kültür Merkezi’nin Öztek Tekstil Terbiye Tesisleri Sanayi ve Ticaret A.Ş tarafından hazırlanacak protokol çerçevesinde yapımıyla ilgili gündem maddesine oy birliği ile karar verildi. 
 
Tarı, uyuttu!
 
Meclisin toplantısının ardından, Silivri Belediyesi Çevre Müdürü Serap Tarı, İsveç’te katıldığı “Belediye Ortaklık Ağları Projesi” ile ilgili izlenimlerini sunum şeklinde anlattı. Tarı’nın konuşması sırasında, AK Parti İl Genel Meclisi Üyesi Süleyman Atasoy, meclis koltuğunda uyuya kaldı. Gazetecilerin fotoğraf aldığını gören partililer, Atasoy’u uyandırdı.
 
HABER: Melis AVCI

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol