Silivri Facebook

''Babasının köyüymüş  gibi kullanıyorlar''
 
Kaynak : Değişim Gazetesi
 
Silivri’nin Cadde ve sokaklarına, Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili asılan bez afişlere MHP Silivri İlçe Başkanı Şenoğlu Türkyılmaz ve CHP Silivri İlçe Başkanı Mümin Tuğlu’nun ardından bir tepkide DYP Silivri İlçe Başkanı Salih Yazıcı’dan geldi. İktidar Partisine karşı oldukça sert ve ağır çıkışlar yapan Yazıcı, ilginç açıklamalarda bulundu.
 
“Bunlar, memleketi Araplara satmakla meşguller.”
Yazıcı “Biz, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin büyün resmi bayramlarında, anayasal bayramlarında pankart asıyoruz. Bu tamamen belediye ile ilgili bir durum. Bunların hazımsızlığı var. Hemen iki üç gün sonra pankartları toplatıyorlar. Ardından belediye bir gündem oluşturuyor. Belediyenin AKP ile ilgili çalışmaların yazılı olduğu pankartlar asıyorlar. Halkın parasını kullanıyorlar. Hep söylüyorum AK Parti değil, AKP bunlar. Ben bunların Ak olduğunu kabul edemiyorum. Ak olan, kimsenin hakkını kimseye yedirmez.
Buradaki belediye başkanı da dahil, bunların hepsi reklam peşindeler. Bunlar daha bu ülkeye bir çivi dahi çakmadı. Bunlar anca memleketi Araplara satmakla meşguller. Memleketi satmakla devlet başkanlığı yapılmaz. Cumhurbaşkanlığına da hiç yeltenmesin. Biz kabullenemiyoruz.” dedi.
 
“Kendilerine yandaş yaratmaya çalışıyorlar.”
Asılan afişlerde, kendilerinin koymuş olduğu isimlerle AKP’nin yandaş yaratmaya çalıştığını iddia eden DPY Silivri İlçe Başkanı Salih Yazıcı konuşmasına şu sözlerle devam etti. “Sanki Silivri ilçesi AKP’nin kendi babasının köyüymüş gibi kullanıyorlar. Şimdi de, tüm sokakları donatmışlar. O asılan afişlerin belli bir maliyeti oluyor. Maliyeti açısından baktığımız zaman, ben o afişlerin altında ismi yazan derneklerin o afişleri astırabileceklerine inanmıyorum. Ama arkalarında belediyenin gücü var. Onları AKP’nin yandaşları zannetmeyin. İsim isim koyup kendilerine yandaş yaratmaya çalışıyorlar. Kuruluşlar üretiyorlar. Atatürkçü Düşünce Derneği, Cumhuriyete sahip çıkalım adı altında bir miting düzenledi. Onlarda karşı tarafa misilleme yapmak için, karşı atağa geçtiler. Benim anladığım kadarıyla, ‘orada Cumhuriyetçiler var ama bizde burada varız’ demek istiyorlar. Bu afişleri de bunun için düzenliyorlar. Bunlar belediyenin desteği ile olan şeyler.”
 
“Yürüyüşe katılmamamız AKP’nin Cumhurbaşkanlığını onaylıyoruz anlamına gelmez.”
Geçtiğimiz Cumartesi Günü Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından, ‘Cumhuriyete sahip çıkalım’ adı altında düzenlenen mitinge katılmama nedenini sorduğumuz Salih Yazıcı “Biz, genel başkanımızdan talimat gelmediği sürece, parti olarak bu tür mitinglere katılmıyoruz. Türkiye’de ortamı gerecek hiçbir hareket bize müsaade edilmiyor. Her şeyin demokrasi ve kanunlar çerçevesinde yürüyeceğine dair aldığımız talimatla yola çıkıyoruz. Benim tanıdığım birçok DYP’li arkadaşım bu mitinge ferdi olarak katılarak tepkilerini ortaya koydular. Bizde AKP’yi destekleme veya onların cumhurbaşkanı olmasına çanak tutacak bir hareket kesinlikle yok. Yapılan mitingle ilgili, burada Cumhuriyet Halk Partisi’nin herhangi bir otobüsünü, aracını ya da bir faaliyetini görmedik. Kişisel olarak katıldıklarını zannediyorum. Genel başkanları da ferdi olarak bu yürüyüşe katıldı. Kendi kişisel özgürlüğünü kullandı. Biz de burada tepkimizi gösterdik. Kendi evlerimize, parti binamıza bayraklarımızı astık. Yürüyüşe katılmamamız AKP’nin Cumhurbaşkanlığını onaylıyoruz anlamına gelmez.” şeklinde konuştu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol