Silivri Facebook

Bakanlar Kurulu Silivri'de Toplanacak.. Böyle Giderse.

Devlet Bakanı ve Baş Müzakereci Egemen Bağış bugün Silivri Megasaray Salonunda partililere hitap etti… Üniversite sınavı nedeniyle yer yer arka sıralar dolmasa da coşkulu kalabalık Bağış’ın konuşmalarını alkışlarla kesti. Partililer "Böyle giderse seçime kadar Bakanlar Kurulu Silivri'ye gelecek" dediler.

Toplantının ilk konuşmasını AKP Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş yaptı… Karakaş konuşmasında “Sayın Bakanımız Egemen Bağış yoğun programları olsa da bizleri kırmadılar ve tam da seçim öncesi Silivri’ye gelerek bizlerle birlikte oldular. Silivri’de üçüncü bakanımızı ağırlıyoruz. Bunun ayrıca mutluluğu içerisindeyim. Silivrili hemşerilerime de bizleri yalnız bırakmadıkları için ayrıca teşekkür ediyorum. Ak Parti’nin iktidar olmasıyla dünkü Türkiye ile bugünkü Türkiye arasında sadece alt yapının güçlenmesi, doğalgazın gelmesi gibi hizmet hariç, çok büyük farklılıklar var. 8 yıllık iktidarımız yönetiminde Başbakanımız Recep Tayip Erdoğan’ın ortaya koyduğu “Merkezi insan” odaklı hizmetlerimiz bizleri tek başına iktidar olma noktasında emin adımlarla ilerlemektedir. Hamdolsun ki ortaya koyduğu bu siyasal yol dünya tarafından da örnek olarak algılanıyor. Sadece Türkiye’nin değil; dünyanın da bir modeli olarak algılanıyor. Türkiye artık model ülkeler hale gelmiştir. Daha birçok projelere imza atacaktır. El ele gönül gönüle bu yola baş koyduk. Her sandıkta başbakanımız çıkıyor. Kendisi bu milleti hiçbir zaman kandırmadı. Kendisi seçim geliyor diye tutamayacağı sözü vermedi. Hem ekonomiyi hem siyaseti yönetti. Öyle siyasiler çıkıyor ki gerçekleşmeyecek projeleri ortaya sunuyorlar. Bunların imkansız olduğunu biliyorlar. Türkiye’nin gerçek sorunu ana muhalefet ve muhalefet olduğunu biliyoruz. Geçmişe bakıyoruz hiçbir iş yapmamış. Bir kurumun genel müdürlüğünü yapmış ama onu da batırmış. Ben kaynak olarak ona yurt dışında başbakanımızı göstermesini istiyorum. Başbakanımızı kaynak göstersin. O zaman sözünün nasıl geçtiğini görür. O zaman özürlülere nasıl sahip çıkılacağını gençlere nasıl sahip çıkılacağını görür. Herkese dik durabilen bir başbakanı göstersin. Çok ciddi projeler imza attığını hepimiz görmekteyiz. Bu anlamda diğer bakanlarım gibi Sayın devlet Bakanım Egemen Bağış’a da bir şey söylemek istiyorum. Lütfen gurup toplantısında Sayın Başbakanımıza Silivrililerin onu burada coşkuyla beklediğini iletiniz. Örgütümün bunu canı gönülden istediklerini çok iyi biliyorum. Hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum” dedi.

Daha sonra kürsüye gelen Milletvekili Lokman Ayva “ çocuklarım artık büyüdü öyle sorular soruyorlar ki geçenlerde oğlum,Temel Fadime’yi niye buz dolabına koymuş diye sordu… Herhalde ilişkilerini dondurmak içindir dedim… İşte bizim muhalefette halkla ilişkilerine dondurmak için kendisini buz dolabına koymuş herhalde” dedi.

Bakan Egemen Bağış konuşmasında özetle “ ilk Bakanlar Kurulu toplantısında Sayın Başbakanımıza Silivri sizi bekliyor diyeceğim, Avrupa Birliği için dün İstanbul’a gelen bir heyet ile Ortaköy’de yemek yedik şuna inanın Avrupa artık Ortaköy’de, İstanbul’da, Silivri’de başlıyor… Bakmayın itirazları yapanlara onlarda her toplumda olan bağnazlar.
Muhalefet bir bildiri yayınlamış parti çalışanlarına, kürk giymayin, tokalaşırken kolonyalı mendil bulundurun diye, seçimler 12 Haziranda, birkaç ay kala seçim propagandası sıcaklarda yapılacak, ne kürkü giyecekler ki… Halkın elini kolonyalı mendil kullanarak sıkacaklar, halk size kolonya ikram edecek” dedi.

Toplantıyı Amerika Haber Ajansı muhabiri tercümanı vasıtasıyla not alıp konuşmayı kayda aldırdı...

Toplantı yeni üyelere Bakan Egemen Bağış'ın parti rozeti takmasıyla sona erdi.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol