Silivri Facebook
banner88

BASIN SIKIŞTIRDI, TUĞLU SAVUŞTURDU...

                                             

TUĞLU’NUN BASIN TOPLANTISI

    CHP İlçe Başkanı Mümin Tuğlu bugün ilçe binasında kahvaltılı basın toplantısı düzenledi. Tuğlu 12 Eylül darbesi, 4+4+4 eğitim sistemi, AK Parti İlçe Başkanı Metin Karakaş’ın dün yapmış olduğu basın toplantısı ile ilgili yorumlar yaparak basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

  Bugün 12 Eylül Çarşamba, 12 Eylül yasayla ortadan kaldırılmaya çalışılsa da izleri hala devam etmektedir. 32 yıl önce Türk Ordusu yönetime el koymuştu. İnsanlara işkenceler yapılıyordu. 9 yılda bunun izleri sürdü. Siyasi Partiler kapatıldı. CHP Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti’nin uzantısı olmasına rağmen CHP’nin mal varlığı hazineye devredildi.

                  AK PARTİ ATA’YA ÇELENK KOYMAYI YASAKLADI AMA BİZ KOYDUK

 Yapmış olduğumuz etkinliklerden kısaca bahsetmek istiyorum. Bilindiği gibi Ak Parti Hükümeti milli bayramlarda Atatürk Anıtı’ na çelenk koymayı yasakladı. Ama biz Atamıza olan saygımız nedeniyle 19 Mayıs’ta, 30 Ağustos’ta ve 9 Eylül CHP’nin 89. Yıldönümünde ilk gene başkanımıza Ata’ya çelenk koyduk. Ülkenin geldiği genel durumu görüyorsunuz. AK Parti Hükümeti başa geldiğinde komşularımızla olan ilişkilerimizi sağlam tutacağız demişti.  Başbakan Suriye devlet başkanı ile teknelerde gezerken bir anda kanlı bıçaklı oldular.

                              GÜNEY DOĞUDAKİ TERÖR HERKESİ BIKTIRDI.

 Her sabah şehit haberleri ile uyanıyoruz. Terörle Mücadele eden komutanlar soruşturma görüyor. Daha dün Sultangazi’de bir karakola saldırı oldu.  Keza Afyon patlaması aynı şekilde Genel Başkanımız patlamada sabotaj var dedi. Hükümet olayla ilgili hiçbir şey yapmadı.  Her gün ödümüz kopuyor kimler şehit olacak diye. Güney Doğu’da Milletvekili, Kaymakam, İl Başkanı kaçırılıyor. BDP’nin Başkanı Güney Doğu bizim diyor. Hükümet ses çıkarmıyor. Suriye kalbura döndü. Sorumlular aranacağına Başbakan yurt dışına çıkarken Genel Başkanımıza hakaretlerde bulunuyor.

                                        4+4+4 EĞİTİM SİSTEMİ UCUBEDİR

   Ucube bir eğitim sistemiyle karşı karşıyayız. Yeni eğitim sistemi inatlaşmanın ürünüdür. 5 buçuk yaşındaki çocuklar kobay olarak kullanılıyor. O çocuk tek başına ne tuvaletini yapabilir, ne yemeğini yiyebilir, ne de şakalaşabilir. Okulların fiziki durumu perişanlık içinde sınıflar 5 buçuk yaşındaki çocuklar için uygun değil.

   AK Parti İlçe Başkanı Metin Karakaş 4+4+4 eğitim sistemi ile çocukların peygamber hayatını öğreneceklerini söylemiş. Bunun için sistemin değişmesi gerekmiyordu. Çocuğunu bu girdabın içine sokmayanlara sizin çocuğunuz geri zekâlı mı neden okula gitmiyor? Deniyor. Bu sistemle çocuk 9 yaşından sonra okulu bırakmak isterse bırakabilecek. Kız çocukları erken yaşta evlendirilecek. Kaderci bir toplum yetiştirilmek isteniyor.  Okula yeni başlayan çocukların sıralarına Başbakanın resmi ve yazdığı mektup konmuş Atatürk’ün resminin konması gerekirken. Ülkenin genel durumu bundan ibaret.

    27 Ekim 2013’te yerel seçimler olacak. Metin Karakaş adaylık konusunda rol kapmak gibi bir durum içerisinde Belediye Başkanımıza saldırarak gündeme gelmeye çalışıyor. Meclis’te yaşananları hepimiz biliyoruz. AK Parti Kültür Merkezi konusunda Öztekler firması için iktidarda kendileri kalırsa başka bir protokol başta olmazlarsa başka bir protokol hazırlamışlar. Mehmet Balcı olayı defalarca gündeme geldi. Adam diyor ki söz verdim. Ama yapmıyorum. Adli makamlara intikal eden bu olayın temcit pilavı gibi ortaya konulması doğru değil. Takipsizlik kararı var. Aba altından sopa göstermeye gerek yok.    

              BEN BELEDİYE BAŞKANIMIN ÇALIŞMALARINDAN ÇOK MEMNUNUM

 Ben Belediye Başkanımın çalışmalarından çok memnunum. Kamuoyu yoklamaları da bunun en güzel örneğidir. Metin Bey Belediye Başkanımızda karakter eksikliği ve psikolojik sorunların olduğunu söylüyor. Eğer böyle bir şey olsaydı ben bilirdim.  Başkanım kendinden emin, çalışmalarından emin, aday olduğunda seçimleri alacağından da emindir. Maddi koşullar ve baskıdan ötürü bazı eksiklikler olabilir.

                            TOPBAŞ GÖSTERMELİK BİR TANE BİNA YIKTI.

  Boğluca deresi etrafındaki binalar 4 Eylül’de yıkılacaktı. 12 Eylül oldu hala bir şey yok. Gerekçe neymiş ihale edilen firma yapmamışmış. Keza İ.S.K.İ binası çürük diş gibi kaldı. Amaç oraya yapılacak olan otoparkı engellemek. CHP için Kürtlerin temsilcisi diyor. Oslo’ya biz gitmedik. Genel Başkanımızın da söylediği gibi biz çağdaş, uygar bir ülkede ana muhalefet partisiyiz.

 Belediye Başkanımız okula yeni başlayan öğrencilerin bir yıllık okul ihtiyaçlarını karşıladı. Amaç Silivri’nin iyi olması kimseyle kavgamız yok.

                            

BASIN MENSUPLARININ SORULARI

 Bölgede Meydan Gazetesi Muhabiri Müge Cesur: Metin Başkan, Belediye Başkanına Cem Güner ile olan mail yazışmaları nedeniyle karakter zafiyeti var dedi. Bu konuyla ilgili neler söyleyeceksiniz?

 İBB’nin bazı hizmetler noktasında Belediye’ye kısıtlamalarda bulunduğunu söylemiştiniz. Örnek verebilir misiniz? Bakan geldiğinde Belediye Başkanı karşılamamış bu konuyla ilgili neler söyleyeceksiniz?

 Yapılan anketlerde Özcan Işıklar’ın oylarının CHP ‘nin oylarının önüne geçtiği doğru mu?

Tuğlu: Cem ile olan yazışmaların muhattabı ben değilim. Belli dönemlerde belli dedikodular olabiliyor. AK Parti 3 yıl önce yüzyılın çalışmasını yaptık. Ama seçilemedik. Seçmenin de seçilenin de burnundan fitil fitil getireceğiz düşüncesi içinde. Şile ile Silivri nüfusu aynı Şile’ye her yıl 500 milyar anakentten gidiyor. Silivri’ye hiç gelmiyor. Başkanımız davetli olduğu her yere gidiyor. Davetli olmadığı yere davulcuyla, zurnacı gider.

 Haberdar Gazetesi Silivri Temsilcisi Fatma Sarıbıyık: Yapılan anketlerde Özcan Işıklar’ın alacağı oy %51 CHP’nin %42 dendi. Bunun söylenmesi partiyi yok saymak değil midir?

Tuğlu: Bu onun kendi kanaati değil. Kamuoyu araştırması ile ortaya çıkmış bir sonuç. Bu konuda alınganlık içinde değiliz.

 Bölgede Meydan Gazetesi Muhabiri Müge Cesur: Anket sonuçlarını sağlıklı buluyor musunuz?

 Tuğlu: Herkes ne kadar sağlıklı buluyorsa biz de öyle buluyoruz.

 Silivriliyiz.com İmtiyaz Sahibi Cihangir Davutoğlu: AK Parti’de anket yaptırdı. Sonuç AK Parti  % 53, CHP % 23. Hükümetin yurt içi ve yurtdışı politikalarını eleştirdiniz. Buna rağmen AK Parti oylarını yükseltirken CHP oylarını neden artıramıyor.

Tuğlu: Medya ve sermaye bir noktada toplandı. İnsanlara çamaşır makinaları, buzdolapları dağıtılıyor. Ama Suriyelilerde devlet başkanlarına sahip çıkarken, bir gün sonra heykellerini yıktı.

Silivriliyiz.com İmtiyaz Sahibi Cihangir Davutoğlu:  Halkın oyu çok önemli CHP neden halkın içine giremiyor?

Tuğlu: CHP genel yapıda oyların % 33 ün altına düşmüyor. CHP’nin eksikliği varsa giderilecektir. Halk bulgur ve fasulyenin dışına çıkmıyorsa yapılacak bir şey yok. Geri adım atmak yok.

 Gerçek Gazetesi Silivri Temsilcisi Erhan Kızılyar: Meclis’te olanlar konuşuldu. Yılmaz Kandemir AK Parti sıralarından alkış aldı. İlçe Başkanı olarak bu konuda ne yaptınız?

Tuğlu:  Hepinizin başımın üstünde yeri var. Ama parti mensuplarımla ilgili konuşmak istemiyorum. Kendi deyimiyle o 40 yıllık siyasetçi. İl Kongresinden sonra basına verdiği demeçlerle ilgili kendisiyle görüştüm. Kendisi grup kararlarına uymak zorundadır. Bana meclisten önce tedbir var mı? Nereye oturayım diye danıştı. Gerisi Disiplin kurulunun kararıdır.

Hür Haber Gazetesi Muhabiri Tolga Emek: Yılmaz Kandemir Meclis salonunda mı nereye oturayım dedi?

Tuğlu: Tedbirli olarak mı verdiniz dedi. Sadece bana danıştı.

Bölgede Meydan Gazetesi Müge Cesur: Kandemir CHP Grubuna ret oyu verdi. Bu parti içi demokrasi değil midir?

Tuğlu: Salona gidildiği zaman grup kararına uymak gibi bir zorunluluğu var. Grup toplantısında zaten oylama yapılıyor. AK Parti’de herkesin aynı kararda mı olduğunu düşünüyorsunuz. Grup kararına uymayanı kulağından tutup atıyorlar.

 

 

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol