Silivri Facebook

Başkan, Önce İnsanı Sevmeli
 
Kaynak : Hürhaber
 
Sağlığına hızla kavuşan Büyükçavuşlu Belediye Başkanı Nazım Subaşı, 4. yılına giren görev süresinde geçmiş dönem ve gelecek tasarılarını aktardı.
Rahatsızlığının ardından Subaşı, ilk röportajı Hürhaber ile yaptı.
 
Hürhaber: Büyükçavuşlu’nun Belediye Başkanı olmak nasıl bir duygu?
Nazım Subaşı: Belediye başkanları insanlara hizmet için kendini adamış kişilerdir. Bu gururlu mesleği yürütebilmek için önce insanları sevmek lazım. İnsanlara olan sevgi zaten hizmet getiriyor. Bu duyguları taşımayan zaten belediye başkanlığında aday olmaz. En önemli ve büyük duygu kenti ve insanı sevmektir.
 
Hürhaber: Büyükçavuşlu hangi alanda gelişmeli sizce?
Nazım Subaşı: Gelecek olan raylı sistemle birlikte Büyükçavuşlu bölgesinden Çerkezköy’e geçerken, taşımacılıkta büyük bir ilerleme olacağını düşünüyorum. Ve Belediye Başkanı olarak bu benim en çok arzuladığım şeydir.
 
Hürhaber:Belediyenizin en acil ihtiyaç duyduğu hizmet hangisi?
Nazım Subaşı: Büyükçavuşlu’da şu anda tarıma dayalı çok arazi yok. Sulama amaçlı yapılırsa belki verimi yükselebilir. Ama tarıma amaçlı değildir. Bunu her zaman söylüyorum. Mutlaka ve mutlaka küçük de olsa bu bölgede sanayi ya da bilgi alanı olabilir. Çerkezköy’de Organize Sanayi’nin bulunduğundan dolayı en büyük yatırım yapılacak bölge bizce Büyükçavuşlu’dur. Buralarda geliştirilecek elemanlar çok önemlidir. En büyük etken de Tem yolu bağlantısı olması nedeniyle Büyükçavuşlu iddialı bir alandır. Mücavir olara bağlanmış olduğunuz Çayırdere ve Beyciler köyü ile birlikte 130 bin dönüm araziye sahip. Orman arazisinin haricinde şu anda yine 70 bin dönüm arazi var. Yani yüzde 50 gibi, bir kent yapacak kadar alanımız mevcut. Büyükçavuşlu şu anda İstanbul’un Avrupa’dan giriş kapısıdır. Bunu herkes bilmeli. Sanayi Bakanlığı’na da belirttim, Büyükçavuşlu’da sadece devlet hazinesi olarak 10 bin dekara yakın arazi var. Bunların mutlaka değerlendirmesi lazım.  
 
Hürhaber: Büyükçavuşlu’ya mutlaka yapmak istediğiniz hizmetler neler?
Nazım Subaşı: En büyük eksikliklerden bir tanesi alt yapıdır. Sıfırdan başlıyoruz. Büyükçavuşlu’nun kanalizasyonu yok. Su şebekelerinin değişmesi gerekiyor.
 
Hürhaber: Nazım Subaşı’nın belediye başkanı olarak en çok dikkat ettiği konu ne?
Nazım Subaşı: En çok dikkat ettiğimiz konulardan biri beldemizin, kentimizin gelişmesi için ileriye dönük neler yapılabiliriz. Son çıkan 5216 sayılı yasada eğer biz Büyükçavuşlu’yu belde yapmayarak köy kalsaydı belli bütçeye mutla bağlanacaktı. En çok dikkat ettiğim hususlardan bir tanesi gelecekte yaşanacak nüfus artışı.
 
Hürhaber: Üç yılda neler yaptınız ve önümüzdeki iki yılda mutlaka gerçekleştirmek istediğiniz hizmetler hangileri?
Nazım Subaşı: 26 Mart 2004 tarihinden itibaren bu güne kadar Büyükçavuşlu’nun en çok arzuladığım ve eskittiğini görmüş olduğumuz hizmet alanı sağlık ve eğitim alanında. Sağlıkta bu aşamalardan o kadar gurur duyuyoruz ki. Şu anda Sağlık Ocağımız faal olarak çalışmakta ve halkımız rahata kavuştu ve en azından burada ilaçlarını yazdırabiliyor vatandaşlarımız.
Eğitim konusunda birçok aşama kaydederek bu gün artık üniversitelere öğrenci gönderebiliyoruz. Öğretmenlerimizin ulaşımı ücretsiz sağlanabiliyor. Belediye binamızı, Sağlık Ocağımızı yaptık. Her vatandaşın evine artık posta hizmetleri gidiyor.
Başta Kaymakamımız Ali Dursun’a, Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan, Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Topbaş’a, özellikle talihsiz bir rahatsızlık geçirdiğim sürede en büyük yardım ve manevi de olsa çok büyük destek verdikleri için çok teşekkür ediyorum. Özellikle Hürhaber Gazetesi olarak benim sağlık gelişmelerimle ilgili halkımızı bilgilendirdiniz. Sizlerden güç aldım. Çok teşekkür ediyorum.
 
Hürhaber: Beldede muhalefetin iktidara etkisi nedir sizce?
Nazım Subaşı: Büyükşehir’de de ilçemizde de beni muhalif olarak hiç görmediler. Neler teklif ettiysek bizleri kırmadılar.
 
Hürhaber: Büyükçavuşlu halkına ne söylemek istersiniz?
Nazım Subaşı: Hizmetlerimizi takip etsinler, sırayla geleceklerdir. Sağlığıma kavuşamayıp hizmet veremezsem bu beni en çok üzer. 
Alıntı : http://www.silivriliyiz.biz/haber?aid=2660

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol