Silivri Facebook
banner88

''Beyaz Masa'nın gayriresmi kasası Namık Öndeş''

Haber MERKEZİ

 
CHP Silivri Belediye Başkan Aday Adayı, Mali Müşavir Yılmaz Kandemir bir basın açıklamasında bulunarak, geçtiğimiz günlerde Cumhuriyet Halk Partisi TBMM Grup Başkan vekili Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Silivri Belediye Başkan Yardımcısı Namık Öndeş hakkında ortaya attığı iddialara değindi. Oldukça sert bir açıklama yapan Kandemir’in basın açıklaması aynen şu şekilde;

“BEYAZ MASA’NIN GAYRİRESMİ KASASI NAMIK ÖNDEŞ

2004 yılında Silivri belediyesinde iktidara gelen bu yönetim, başlangıçta iyi niyetle kurulduğu zannedilen Beyaz Masa’ya gayriresmi bağışların alındığı ve bu paraların belgesiz ve gayriresmi olarak harcandığını ilk günlerden bu güne sürekli şekilde söylenti olarak duyum alıyordum.
Cumhuriyet Halk Partisi TBMM. Grup Başkanvekilimiz Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun evvelki gün televizyonlarda açıkladığı belge ile Silivri Belediye Başkan Yardımcısı Namık Öndeş’in Silivri Belediyesi Beyaz Masasının gayriresmi kasası olduğu günbegün ortaya çıkmıştır.
Daha evvel söylemiştim, yine söylüyorum. 4,5 yıldan bu yana Silivri Belediyesinde yüzlerce plan tadilatı yapılmıştır. Ve bu Kipa Tesco – Şaban Dişli olayı nedeniyle ortalığa saçılan milyarlar ve trilyonlar, aysbergin (buzdağının) deniz üstünde kalan, bizim gördüğümüz kısmıdır. Göremediğimiz rakamların neler olduğunu siz Sayın Silivri kamuoyunun takdirine bırakıyorum.
Silivri Belediyesinde yaşanan bu olayın; Pardon, biz bir hata yaptık diye geçiştirilecek bir yanı yoktur. Silivri Belediyesinin en üstteki dört yöneticisi; belediye başkanı Hüseyin Turan, başkan yardımcısı Metin Karakaş, başkan yardımcısı Namık Öndeş ve belediye başkan baş danışmanı Sancak Dolar’ın derhal istifa edip, eğer biz dürüstüz diyorlarsa, biz yetim hakkı yemedik diyorlarsa, bize iftira atıyorlar diyorlarsa, bu Kipa Tesco – Şaban Dişli olayından temize çıkmak istiyorlarsa, Silivri’de göğüslerini gere gere gezmek istiyorlarsa, Silivri Savcılığına gidip kendileri hakkında suç duyurusunda bulunmaları ve kendileri hakkında savcılığın inceleme başlatmasını istemeleri gerektiğini düşünüyorum.

 
Bu kişiler böyle bir uygulama başlatırlar ve kendileri için savcılığa suç duyurusunda bulunurlarsa bu davranışlarından dolayı bir ilki gerçekleştirecekler ve Türk siyasi tarihinde hak ettikleri yeri alacaklardır.
 
Belediye üst yönetimine ve AKP’li belediye meclis üyesi arkadaşlara soruyorum: Kipa Tesco – Şaban Dişli olayı ile bağlantılı olduğu apaçık ortada olan ve 15 Şubat 2008 tarihinde Mehmet Karasu tarafından Silivri İş Bankası’na havale edilen 80 milyar liralık meblağ, neden Silivri Belediyesi resmi hesabına değil de Namık Öndeş’in şahsi hesabına gönderildi?
Ekim ayı başında yapılan belediye meclis toplantısında Hüseyin Turan bir soru üzerine, biz Kipa Tesco’dan yalnızca 325 milyar lira şartlı bağış değil, bir trilyon lira da şartsız bağış aldık demişti. Şimdi AKP’li meclis üyesi arkadaşlara tekrar soruyorum: Bu bir trilyon lira şartsız bağış, belgeli alınıp belgeli mi harcandı? Yoksa belgesiz alınıp belgesiz mi harcama yapıldı? Namık Öndeş’e, Mehmet Karasu’nun gönderdiği 80 milyar lira bu bir trilyon lira şartsız bağışın içinde mi, değil mi?
 
Arkadaşlar, bakın, yıllardan beri aynı şeyi tekrarlaya tekrarlaya ağzımda tüy bitti. Belediyeye bağış alırsınız, çünkü belediye gelirleri yasasında bu hak belediyeye tanınmış. Yaratılan kent rantından veya başka nedenlerle belediyeye bağış alınır. Ama bu aldığın bağışı belediye meclis kararı ile belediyenin resmi bütçesine katarsın ve yine belediye meclis ve encümen kararı ile resmi ve belgeli olarak, uygun gördüğünüz yerlere harcama yaparsın. Buna kimse karışamaz ve hiçbir şaibeye de maruz kalmazsınız. Doğru olan budur.
 
Silivri’nin AKP’li belediye yönetimi bu yolsuzluk olayları nedeniyle Silivri ve Türk halkının vicdanlarında mahkum olmuşlardır. Bu nedenle 29 Mart 2009 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde Silivri halkı, mehter marşı ile gelen bu AKP’li belediye yönetimini İzmir Marşı ile gönderecektir. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Unutmadan söyleyeyim, ben, askerliğimi İzmir’in Menemen ilçesinde yaptığım için, İzmir Marşını ezbere bilirim.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol