Silivri Facebook

Bir Islık da Sen Çal...

SİLİVRİ’DE BİR ISLIK DA SEN ÇAL!

CHP Silivri İlçe Örgütü, görev yapmış eski yeni tüm meclis üyeleri, ilçe başkanları, ilçe yöneticileri, belediye başkanları ve partiye gönül vermiş kanaat önderlerini bir araya getirdiği Garden Restaurant’ta seçim startı verdi.

CHP Silivri İlçe Örgütü, geçtiğimiz Cuma günü Garden Restaurant’ta düzenlediği yemekle seçim stardı verdi. Partide belediye başkanlığı, ilçe başkanlığı, ilçe yöneticiliği, belediye meclis üyeliği yapmış birçok partilinin davet edildiği gecede, CHP Silivri İlçe Başkanı Hüseyin Şahin ve Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar birer konuşma yaptı. Geceye CHP 3. Bölgeden Sorumlu İl Yönetim Kurulu Üyesi Dilara Bayındıroğlu da katıldı.

HÜSEYİN ŞAHİN; “AKP ÜLKEMİZDE EKSEN KAYMASI YARATTI”
CHP Silivri İlçe Başkanı Hüseyin Şahin, gerçekleştirdiği konuşmasında şunları söyledi; “Bu toplantı daha önce ilçede belediye başkanlığı yapmış, ilçe başkanlığı yapmış, ilçe yöneticiliği yapmış, belediye meclis üyeliği yapmış dostlarımız, ağabeylerimiz, kardeşlerimizle sınırlı bir toplantı. 12 Haziran’da Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun başbakanlığa başlayacağı sürecin hazırlık çalışmalarının birinci ayağına başlamış oluyoruz. Ülkemiz çok kötü bir dönemden geçmek üzere. 12 Haziran seçimleri var olma ve yok olma günü. Ülkenin bu karanlık günlerden, aydınlık günlere çıkması için parti merkezimizin hazırladığı program çerçevesinde var gücümüzle çalışacağız. Bu gün televizyonlardan Genel Başkanımızın seçim bildirgesini dinledik, aşırı derecede gururlandık ve sevindik. Artık göğsümüzü gere gere meydanlara çıkacak duruma geldik. Siz değerli büyüklerimiz ve kardeşlerimiz bu güne kadar partimize çok emekleriniz geçti. Geçici olarak verdiğimiz belediye başkanlığını tekrar geri aldık. Fakat sadece belediye başkanlığını almanın yetmediğini gördük. Büyükşehir Belediyesinin kıskacında ve zorluklarında belediyemizin nasıl çabaladığı hepimizin aşikâr olarak gördüğü bir olaydır. Bizler CHP olarak bu devleti kurduk ve uzun yıllar bu ülkeyi yönettiysek, bu ülkenin bir kuruşa muhtaç olduğu dönemlerde yokluklar içerisinde emperyalizme verilen savaşlarla Cumhuriyeti kurduysak, bu günde iktidar olup ülkeyi yönetmek en doğal hakkımız. AKP dokuz yıldır iktidarda. Halkın karnını doyurup kafasını boşaltarak siyaset yapan anlayışın önüne geçmenin zamanı geldi. Ülke elden gidiyor, bir eksen kayması ile karşı karşıyayız. Anadolu’nun ne halde olduğunu, fakir fukaranın ne halde olduğunu, kadınlarımız ne halde olduğunu, son yapılan imtihanlarda nelerin döndüğünü, devleti yöneten kurumların kimlere verildiğini son 9 yılda nasıl bir sınıf yaratıldığını ve bu sınıfın kimler olduğunu hepimiz biliyoruz. Aramızdaki farkı görmek hiç de zor değil, Silivri’de 40 yıldır bu partide hizmet yapmış arkadaşlarımızın ne kadar dürüst olduğunu görüyoruz. 5 yıllıklar zengin oldu, bizim 40 yıllık arkadaşlarımız ise onuruyla şerefiyle yaşamlarını sürdürüyorlar.”

ÖZCAN IŞIKLAR; “12 HAZİRAN BİR GÖSTERGE OLACAK”
Şahin’in ardından söz alan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar ise konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Türkiye’nin çok önemli bir dönemecinde Silivri’de güzel bir başlangıç yapmak amacıyla bugün burada toplanmaktan onur duydum. Ben siyasete lise çağlarında başladığımda buradaki ağabeylerimle kendilerinden çok şeyler öğrendiğim bir gelenek oluşturduk. İnsanı sarıp sarmalayan çevreleyen bir kalıp var. Bu gün siyasetin çok önemli kritik bir noktasındayız. Bugüne kadar 2 yıl oldu ve biz 8 tane beldeyi birleştirerek bir belediye haline getirmek için mücadelemizi yaptık. 8 tane belediye devir aldık bunların derlenip toparlanması ve bir belediye yapılmasını sağlayarak İstanbul’un en büyük ikinci ilçesi haline dönüştük. Geçtiğimiz yerel seçimler, hemşerilerimizin yanlış olan bir anlayışa nasıl dur dediğinin en büyük kanıtı oldu. Bu seçim de yine bir şeyler anlatmak için bir fırsat olacak. Hastane, adliye binası yaparak, insanların seçim zamanı karnını doyurup kafasını boşaltan, açlıktan, yokluktan, fakirlikten beslenen bir anlayışı nasıl ret ettiğini burada yaşayan hemşerilerimizle bir kez daha anlatacağız. 12 Haziran bunun bir göstergesi olacak. 8 milyon Yeşil Kart vererek 32 milyon insanı çalışmadan, üretmeden, düşünmeden, geleceğini ipotek altına alarak, karnını doyurup kafasını boşaltan, oraya buraya çekiştiren, onu karanlığa doğru götüren bir teslimiyet anlayışı içerisinde olan bir zihniyet, bu şartların düzelmesi için çaba harcar mı? Türkiye’de tek adamlık bir yönetim şekline gidiş var. Bütün insanlarımız bu endişeyi taşıyor. Elinde Yeşil Kartı olan belki bunu sorgulayamıyor, elinden o kart gider kaygısı ile bunu sorgulayamayacak duruma getirilmiş, beslenen, biad eden bir kültür içerisindeyiz. Biz ilk defa Silivri’nin el atılmamış sorunlarına el attık. İktidar ellerindeyken yapılamayanı yaptık hala neler yaptınız yetkiniz var mıydı, yok muydu onları tartışıyorlar. Bizim bir tek şeye yetkimiz var; insanımızı daha iyi yaşamaya, laik olduğunu anlatmaya yetkimiz var. Silivri’mizin ekonomik, kültürel hayatını geliştirmek için yetkimiz var. Çeşitli baskılar altında tutulduk. Bir tanesi kendi içimizden bir partilimiz ihalede gelip, bize tuzak kurarak bunu basına yaymaya çalıştı. AKP destekçisi, basın müsveddesi diyeceğim kişiler, daha konu adalete bile yansımadan bizi mahkum etmeye kalktılar. Sonucunu gördük. Savcılık kovuşturmaya gerek yoktur kararı verdi. Biz bu baskılara boyun eğmeyeceğiz. Her ay değil, her hafta müfettiş gelip belediyemizde incelemede bulunabilir. Şeffaf belediyecilik ilkemiz doğrultusunda, kendilerini her zaman ağırlamaya hazırız. Yapılan her şeyi yasalara uygun olarak, ilçemizin geleceğini düşünerek yapıyoruz. Tüm bunları da siz değerleri ağabeylerimizden, büyüklerimizden öğrendiğimizle, geleneklerimize uygun olarak hayata geçiriyoruz. Bu kenti kutsal bir yermiş gibi yönettik. Bundan sonrada öyle yöneteceğiz bize oy veren, vermeyen hemşerilerimizi utandırmadık. Bundan sonra da utandırmayacağız, onları mahcup etmeyeceğiz.” 

SEÇİM ŞARKISI HEP BİR AĞIZDAN SÖYLENDİ

Gerçekleşen konuşmaların ardından partililer seçim stratejilerine ilişkin görüş bildirdiler. İzlenecek yöntemlerde ilgili fikirlerin paylaşıldığı gecede, Cumhuriyet Halk Partisi’nin seçim şarkıları hep bir ağızdan söylendi. Seçim coşkusunun yoğun olarak yaşandığı gece Onur Akın’ın seslendirdiği “Bir ıslık da sen çal” şarkısının hep bir ağızdan söylenmesinin ardından sona erdi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol