Silivri Facebook
banner88

Bu Kavga Bitmez
 
Kaynak : Değişim Gazetesi
 
AKP İlçe teşkilatı Yürütme Kurulu ve ilçe başkanı Halit Girgin, hem önümüzdeki günlerde milletvekilleriyle yapılacak toplantıya muhtarları davet etmek hem de son günlerde meydana gelen gerginlikler neticesinde olayları tatlıya bağlamak amacı ile Silivri Muhtarlar Derneği’ne ziyarette bulundular. Ayrıca AKP İlçe Başkanı Halit Girgin, muhtarlarla birlikte çekilmiş olan fotoğrafları başkan Muharrem Eren’e hediye etti. 2008 yılı yatırım programı, yarım kalan işler ve verilen destekler konusunda karşılıklı olarak yapılan konuşmalar, muhtarlar cephesinde rağbet görmedi. Özellikle Özel İdare’nin çalışma şekli ve hizmet bölgelerinin nereler olduğu konusunda yapılan konuşmalarda yer yer tansiyon yükseldi.
 
 Halit Girgin ”Biraz daha sabır gerekiyor”
2B sorunu da, tapusuz köylerin sorunu da bu dönemde çözülecek. Bu güne kadar pek çok sorunun üstesinden gelen AKP iktidarı, bu sorunlarında üstesinden gelecektir. Aksi durumda bunun altında başka bir şey aramak gerekir. Yıllardır sabır gösteren halkımızın biraz daha sabır göstermesini diliyoruz. Önümüzdeki günlerde milletvekillerimizle yapılacak toplantıda da ortaya konacak sıkıntıların, ileride çözülmesi bakımından önemli olacağı kanısındayım.
 
Aslan payını Silivri alıyor
Biz İstanbul’un 151 köyüne hizmet veriyoruz. Burada da aslan payını Silivri alıyor. Çatalca’nın 42 köyüne karşılık biz 13 köy ile en büyük payı alıyoruz. Bu anlamda çatalca halkından da yine biz tepki topluyoruz. Altyapı, mezarlıklar ve spor tesisleri Büyükşehir’in hizmet kapsamına giriyor. Daha önce yapılanlara katkı sunduk ancak bütçesi daha büyük olan Büyükşehir tarafından bu hizmetler verilecek. Cumhuriyet tarihinde görülmemiş hizmetler Silivri’ye akıyor. Özel İdare’nin hizmet alanı sadece   Silivri değil, 32 ilçeye hizmet vermeye çalışıyor.Yarım kalan işler de önümüzdeki süreçte bitirilecek.
 
Muharrem Eren “Özel İdare çelişki içinde”
Yapılan açıklamalarda sürekli olarak bir çelişki mevcut. Bir yandan belediyelere hizmet vermiyoruz diyorsunuz, bir yandan hizmet veriyorsunuz. Özel İdare olarak bunu aşmanızı bekliyoruz. Mahalleye okul yapıyorsun, sağlık ocağı yapıyorsun, devlet hastanesi yaptırıyorsun, stad yapıyorsun ama iş tohum ve düveye geldi mi vermiyorsun. Bu çelişkinin bir şekilde ortadan kaldırılmasını istiyoruz.
 
Mahallelere hizmet vermiyoruz deyip Avcılar’a stad yapıyorsunuz. Neden yapıyorsunuz o zaman. O zaman gelin bu stadı Fener Köyü’ne yapın. Aslan payı konusunda da oturur 4 yılı tartışırız. 4 köyü mahalle yaptınız ama insanların geçimi şu an hala çiftçilik ve hayvancılık üzerine. Biz buralara da destek verilmesini, hiç olmazsa bazı çözüm yollarının oluşturulmasını istiyoruz. Oralardaki insanların mağduriyetlerinin giderilmesi gerekiyor. 2006 yılında da milletvekilleriyle yapılan kahvaltıdan sonra hep yapılacak dendi. Ne yapıldı? Dört yıldır, ilk gelindiğinde 2 yıl hizmet verildi, sonra kabuğuna çekildi. Ben milletvekilleriyle yapılacak toplantıda ne istediklerimin değil, neler yapıldığının konuşulmasını istiyorum. Her saferinde not alındı, ortada bir şey yok.
 
Çağ atladık diyorsunuz, 22 trilyon spora yatırım açıklamışsınız, Silivri köylerinden birinin adı geçmiyor. Bu nasıl çağ atlamak Beni Avcılara veye başka bir yere yapılanlar ilgilendirmiyor. Beni benim köyüm ilgilendiriyor ve buradaki arkadaşlarıma da sorsanız aynı cevabı alırsınız. Sayın Osman Turan’ın açıklamaları da bizi sildiklerini gösteriyor. Buyursunlar milletvekilleriyle toplantıyı da kendileri yapsınlar. Biz isteyeceğiz, siz vereceksiniz. Görevini yapamıyorsan bırakırsın. Bu kadar  basit.
 
Metin Gürsu ”Ortada kaldık”
Biz tarımsal alanda Büyükşehir’in ne bütçesinden yararlanabiliyoruz ne de destek alabiliyoruz. Kendi yağımızla kavruluyoruz. Ne Büyükşehir’den destek alabiliyoruz ne Özel İdare’den. Tam orta yerde kaldık. Yıllardır çiftçilikle geçinen bir köyü birden şehirleştiremezsin.
 
Osman Turan “Haksızlık etmeyelim”
Avcılar Stadı, okul, sağlık ocağı sosyal bir ihtiyaçtır. Köyde yaşayan bin nüfus varsa Avcılar’da yaşayan yüz bin nüfus var. Bunları birbirine karıştırmamak lazım. Avcılara var bana niye yok dersek haksızlık etmiş oluruz.
 
Erkan Metin “Destek verilmek zorunda”
Benim arazimde vasfı tarla olarak geçiyorsa, burası tarladır. Planlarda da şehir olarak geçmiyor zaten Ben geçimimi çiftçilikle sağlıyorum. Çıkartılan toprak kanunundan dolayı toprağımı satmak istiyorum satamıyorum. Eğer ben arazimde tarım yapacaksam ve sattırmıyorsan, o zaman bu desteği de vereceksin. 18. maddeyi uygular ve tarlamın vasfını arsaya çevirirsen bu desteği vermezsin. Aksi halde desteklemek zorundasın.
 
Necmettin Eren “ Söylenenlere inanmıyorum”
En büyük sorunumuz yarım kalan işlerin bitirilmemesi. Üç yıldır bir çivi çakılmadı. Ben yapılmayanların 2008’de de yapılacağına inanmıyorum. Burada sürekli olarak savunmadasınız ve bizi dinlemiyorsunuz. O zaman bize gerek yok. Milli servet yok oluyor.Benim milletvekilinle işim yok. Ben sizinle tartışır, çözümü sizden isterim.
 
Tolga EMEK

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol