Silivri Facebook
banner88

''Burslar,yandaşlara gidiyordu''

Haber Merkezi

 “Anayasa Mahkemesi AK Partinin yasa dışı uygulamalarını reddettikçe AK Partililer daha çok saldırganlaşıyorlar.  Ve her zamanki gibi yine takiye yapıyorlar CHP olarak hiçbir zaman eğitim düşmanı olmadık. O zihniyette olanlar AKP’nin ta kendisidir. Ama alışmışlar onlar kendi yandaşlarına istedikleri gibi burs paralarını dağıtmaya. Anayasa Mahkemesinin vermiş olduğu bu kararda zorlarına gidiyor. Artık sadece yandaşlarına bursları dağıtamayacaklar. Bizde CHP Olarak bunu önüne geçmek için anayasa mahkemesine gittik. Bundan sonra belediyelerde öyle kafasına göre burs dağıtamayacak. Daha önceki usul adet neyse kredi ve yurtlar kurumu vasıtasıyla yapılıyordu.

“Paraların kimlere gittiğini bilmiyoruz”

Açıklamalarına devam eden Yıldırım, burs ücretlerinin nereye gittiğini bilmiyoruz dedi dava açmalarındaki asık nedeni açıkladı: “Cumhuriyet Halk Partisi de bu işi tekrar devletin yapmasını bu işi tamamlamasını bu işi yürütmesini Anayasa Mahkemesi’nin kararıyla tescillemiş oldu. Çünkü belediyelerin dağıttığı bursları biliyorsunuz kendileri şekillendiriyor kendileri belirliyorlar ve istediklerine veriyorlar. Tabi belediyelerin dağıttığı bursların kimlere gittiğini kimlere verildiğini bilmiyoruz. Ama devlet vasıtasıyla olduğu zaman bunun hiç olmasa sağlıklı bir şekilde yerine ulaştığını biliyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi’nin anayasa mahkemesine müracaat etmesindeki sebeplerin altında bu yatıyor.”
 
“Bu yıl burslar verilmeye devam edecek”

Bursların bu yılda verilmeye devam edeceğini söyleyen Yıldırım “Bazılarının dediği gibi öğrencileri 845 tane öğrencimiz CHP yüzünden burssuz kaldı. Bu tamamen yalandır. Öyle bir şey yok. Burslar bu sene verilmeye devam edecektir. Okullar tatile girinceye kadar bu burslar öğrencilerimize verilecek. Ama önümüzde ki dönem belediye ye de müracaat edilirse belediye bu müracaatları kredi ve yurtlar kurumuna bildirecek. Bildirmek zorundadır. Oradan da devletin bünyesinde herkese eşit bir şekilde burslar dağıtılacaktır. CHP Hiçbir zaman eğitimin karşısında olmamıştır aksine hep destek vermiştir. Eğitimiz karşısında olan zihniyette bellidir. Bugüne kadar eğitime ve eğitimcilere uyguladığı politikalarla da eğitim düşmanının kim olduğu ortadadır.”Dedi.

 

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol