Silivri Facebook
banner88

BÜYÜK SİLİVRİ İÇİN
Silivri’de yapımı devam eden İBB ve İl Özel İdaresi yatırımlarını gezen AK Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş, “Silivri yıllarca siyasi çekişmelerden, kısır döngülerden ve sen-ben kavgalarından çok şey kaybetti. Silivri’nin çok büyük hedefleri var ve bu büyük hedefleri iktidarımızın imkanlarını bir fırsata dönüştürerek Silivri’ye kazandırıyoruz. Büyük düşünen bir ekip olarak Silivri’ye kazandırdığımız hizmetler ve yatırımlarla Silivri’nin önünü açtık.” dedi. AK Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş, AK Parti İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, AK Parti İl Genel Meclis Üyeleri, İBB ve İl Özel İdaresi’nin Silivri’de yapımı devam eden yatırımlarını yerinde gezerek bilgi aldı. Karakaş, Sağlık Bakanlığı’nın Silivri Prof. Dr. Necmi Ayanoğlu Devlet Hastanesi’ne bağlı Selimpaşa Ek Hizmet Binası’nda Diş Tedavi ve Protez Merkezi kurulmasını onayladığını da müjdeledi. Karakaş, “Bakanlık burada görevlendirilmek üzere 25 diş hekimi kadrosu açtı. Bu kadroların ataması yapıldığında merkez faaliyetine başlayacak. Silivri Prof. Dr. Necmi Ayanoğlu Devlet Hastanesi’ne bağlı Selimpaşa Ek Hizmet Binası’nda diğer birimler de faaliyetine, hasta kabul ve tedavi işlemlerine devam edecek” dedi.
 
SAĞLIK BAKANLIĞI, SİLİVRİ’YE DİŞ TEDAVİ VE PROTEZ MERKEZİ KURULMASINI ONAYLADI AK Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş, Diş Tedavi ve Protez Merkezi kurulacağını müjdeledi. Sağlık Bakanlığı’nın Silivri’de Diş Tedavi ve Protez Merkezi kurulmasını onayladığını açıklayan Karakaş, “Sağlık Bakanlığı, Silivri Prof. Dr. Necmi Ayanoğlu Devlet Hastanesi’ne bağlı Selimpaşa Ek Hizmet Binası’nda Diş Tedavi ve Protez Merkezi kurulmasını onayladı. Merkezle ilgili teknik donanım hazırlandı, 10 diş ünitesi kuruldu. Bu sayı daha da arttırılacak. Bakanlık burada görevlendirilmek üzere 25 diş hekimi kadrosu açtı. Bu kadroların ataması yapıldığında merkez faaliyetine başlayacak. Silivri Prof. Dr. Necmi Ayanoğlu Devlet Hastanesi’ne bağlı Selimpaşa Ek Hizmet Binası’nda diğer birimler de faaliyetine, hasta kabul ve tedavi işlemlerine devam edecek” dedi.
 
KİPTAŞ’TA MODERN BİNALAR YÜKSELİYOR
AK Parti heyetinin ilk durağı, Silivri’de şehircilik ve müteahhitlik standartlarını yükselten, çağdaş donanımları ve sosyal donatıları ile örnek gösterilen KİPTAŞ 2. Etap Konutları oldu. KİPTAŞ 2. Etap Konutları yöneticilerinden yapımı tamamlanma aşamasına gelen bloklar ve yapımı devam eden cami inşaatı hakkında bilgi alan Karakaş ve ekip arkadaşları, yine siteye ait bahçede bulunan ve Silivri’nin en büyük kapasiteli okullarından olan ilköğretim okulunu da gezdi. Bu yıl hizmete başlayacak olan ilköğretim okulunun kapalı spor salonu, basketbol sahası, çocuk parkı ve diğer donanımları ile özel okulları andıran durumunu beğenen Karakaş, KİPTAŞ 2. Etap’ın Silivri ile tüm bağlantı yollarının da kısa bir süre içinde asfaltlanacağını söyledi.
 
SEYMEN KÖYÜ’NE 24 DERSLİKLİ, 720 ÖĞRENCİ KAPASİTELİ İLKÖĞRETİM OKULU
AK Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş ve ekip arkadaşları, Silivri’nin en büyük köylerinden olmasına rağmen yıllardır okulu bulunmayan, öğrencileri taşıma sistemi ile B.Kılıçlı’da okuyan Seymen Köyü’nde yapımına başlanan İlköğretim Okulu inşaatını da gezdi. 700 milyarı bağışçı, 2 trilyon 338 milyarı İl Özel İdaresi imkanlarıyla olmak üzere 3 trilyon 38 milyara mal olacak Seymen Köyü İlköğretim Okulu inşaat alanını gezen AK Parti heyeti, yüklenici firma yetkilisiyle birlikte statik ve mimari projeyi inceledi.
 
DEĞİRMENKÖY ATATÜRK İLKÖĞRETİM OKULU EĞİTİME HAZIR
İstanbul İl Özel İdaresi İstanbul Proje Karar Birimi (İPKB) tarafından İstanbul Sismik Riskin Azaltılması ve acil durum hazırlık projesi (İSMEP) kapsamında yapımı tamamlanan Değirmenköy Atatürk İlköğretim Okulu da, AK Parti heyetinin gezdiği yatırımlar arasında yer aldı. Depremde zarar görme riski yüzünden yıkılarak yeniden yapılan ve bir eğitim kurumunun ihtiyacı olan donanımlara sahip okulu gezen AK Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş, Değirmenköy Atatürk İlköğretim Okulu’nun yeni eğitim öğretim yılında hizmet vermeye devam edeceğini söyledi.
 
DEĞİRMENKÖY LİSESİ’NİN YIKILIP YENİDEN YAPILMASI HAYALDİ, GERÇEK OLDU
Silivri’de eğitim seviyesi en yüksek yerleşim yerleri arasında yer almasına rağmen Anadolu’nun en ücra yerlerindeki eski ilköğretim okullarını andıran tek katlı, yaklaşık 60 yıllık Değirmenköy Lisesi de bu yıl yıkıldı ve yeni binanın yapım çalışmalarına başlandı. 5 katlı, 720 öğrenci kapasiteli olarak inşa edilen ve 3 trilyon 433 milyara ihale edilen okulun temeli atıldı, bodrum kattaki çalışmalar başladı. AK Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş ve ekip arkadaşları, yüklenici firma yetkilileri ile görüşerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.
 
BÜYÜK SİLİVRİ İÇİN FIRSATLARI DEĞERLENDİRİYORUZ
AK Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş, Silivri’de yapımı devam eden İBB ve İl Özel İdaresi yatırımlarının çok ciddi ihtiyaçlara çözüm sağladığını söyledi. İktidarın hem merkezi hükümet hem de İBB kanalıyla hizmetlerini Silivri’ye aktardıklarını belirten AK Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş, “Hayal satmıyoruz, hizmete devam ediyoruz. Üretiyoruz, imkanları ihtiyaçlar doğrultusunda kullanıyoruz. İktidarımız döneminde merkezi hükümet, İBB ve Silivri Belediyesi’nde iktidar olduğumuz dönemde hep büyük düşündük. Büyük düşünen bir ekip olarak Silivri’ye kazandırdığımız hizmetler ve yatırımlarla Silivri’nin önünü açtık. Seymen Köyü’ne İlköğretim Okulu yapılması, Değirmenköy Lisesi’nin o köhne ve eski binadan kurtulması, Değirmenköy Atatürk İlköğretim Okulu’nun yıkılıp 6 ay içinde yeniden yapılması, Silivri’de KİPTAŞ Konutları’nın yükselmesi hayal bile edilemeyecek işlerdi ama iktidarımızın çalışmalarıyla gerçek oldu. Bugün Silivri’nin neresine giderseniz gidin hükümetimizin ve İBB’nin hizmetlerini görürsünüz. Hizmetlerimizi insanların gözünün içine soka soka değil, ihtiyacını karşılayacak, gönlüne hitap edecek şekilde yapıyoruz. Silivri yıllarca siyasi çekişmelerden, kısır döngülerden ve sen-ben kavgalarından çok şey kaybetti. Silivri’nin çok büyük hedefleri var ve bu büyük hedefleri iktidarımızın imkanlarını bir fırsata dönüştürerek Silivri’ye kazandırıyoruz.” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol