Silivri Facebook

CHP Silivri Seçim Sonuçlarına itiraz Etti
 
Kaynak : Değişim Gazetesi
 
Cumhuriyet Halk Partisi Silivri İlçe Örgütü Silivri merkez, köyler ve beldelerde toplam 4439 tane oyun geçersiz sayıldığı seçim sonuçlarına, İlçe Seçim Kurulu’na bir dilekçe sunarak itiraz etti.
 
İlçe Seçim Kurulu’nun kabul ettiği itirazın sonucunda oylar tekrar sayılarak birkaç gün içerisinde sonuçların açıklanması bekleniyor.
 
Konu ile ilgili görüştüğümüz Cumhuriyet Halk Partisi Silivri İlçe Başkanı Abdullah Yıldırım sonuçlara itiraz ettiklerini belirten konuşmasında “Silivri Merkez seçim sonuçlarına itiraz ettik. Köyler, beldeler ve Silivri’de toplam 4439 tane geçersiz oy var. Bu çok yüksek bir rakam. Bu oyların neden geçersiz olduğunu bilmek ve tekrar sayılması gerektiğini düşünüyoruz.
 
Sandık kurullarımızın, sandık kurulu başkan ve sandık kurulu üyelerimizin bize bildirdiğine göre hoş olmayan bazı görüntüler olmuş. Bu yüzden oyların tekrar sayılması için Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Örgütü olarak itirazımızı yaptık.
 
Yaptığımız itiraz İlçe Seçim Kurulu tarafından kabul edildi. İlçe Seçim Kurulu ne zaman toplanıp, oylar tekrar sayılacak, o zaman göreceğiz. Mesela bir sandıkta zarfın içerisinden 2 tane oy pusulası çıkmış. Bu basit gibi görülebilir ama 2 tane oy pusulası çıkması, ya orda fazla var demek, ya da dışarıda basıldı.
 
Bu işte bir usulsüzlük var. Oradaki arkadaşımızın söylediğine göre zarftan 2 tane oy pusulası çıkınca, geri kalan pusulaları sayıyorlar ve rakamlar birbirini tutuyor. O zaman ya pusulayı dışarıdan getirdiler, ya da diğer sandıklardan veya başka bir yerden getirdiler. Biz bunları anlamak istiyoruz. Bunların neden böyle olduğunu öğrenmek istiyoruz. Bir de Cumhuriyet Halk Partisi lehine olan bazı oy pusulalarının geçersiz sayıldığını tespit etmiş bulunuyoruz. İtirazımız bu yüzden.
 
Amacımız, bir haksızlık, hukuksuzluk varsa onu düzeltmek. Biz itiraz süresi içinde, itirazımızı yaptık. İtirazımız da kabul edildi. İlçe Seçim Kurulu hakim başkanlığında toplanacak, oylar tekrar sayılacak. Sayımdan çıkan sonucu hep birlikte göreceğiz.” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol