Silivri Facebook

CHP'de Yıldırım Dönemi
 
Kaynak : Değişim Gazetesi
 
Silivri CHP 7. Olağan Kongresi Mega Saray’da  yapıldı. Tek liste ile girilen seçimlerde katılımın az olduğu gözlendi. CHP Kongresine Genel SekterYardımcısı Mehmet Sevigen, MYK Üyesi M.Ali Özpolat, İstanbul Milletvekilleri Esfender Korkmaz ve Sacit Yıldız,  Çatalca İlçe Başkanı İbrahim Aydın, Avcılar ilçe teşkilatı, Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan, Silivri Belediye Başkan Yardımcısı ve Meclis Üyesi Metin Karakaş, AKP İlçe Başkan Vekili Veli Dolu ve ilçe yöneticileri,   MHP İlçe Başkanı Şenol Türkyılmaz ve ilçe yöneticileri, ÖDP İlçe Başkanı Süheyl Kırkıcı ve ilçe yöneticileri,  Yeni Mahalle Muhtarı Mahmut Alkan, Mimarsinan Mahallesi Muhtarı Yaşar Kara, Cumhuriyet Mahallesi  Muhtarı Salih Yakar,  Esnaf Odası Başkanı Ali Tabakoğlu ve yönetim kurulu, Şoförler Odası Başkanı Bekir Çakır,  Ziraat Odası Başkanı Rıdvan Gümüşoğlu konuk olarak katıldılar.
 
Kongrenin açılış konuşmasının ardından verilen bir önerge ile Divan Başkanlığına Altan Ersin, Başkan yardımcılıklarına ise Asım Kıyıcı ve Ünsal Filiz önerildiler. Divan seçiminin ardından seçim öncesi siyasi konuşmalara geçildi.
 
Özpolat “ TÜRKİYE’NİN CHP YE İHTİYACI VAR “
CHP M.K.Y Üyesi Mehmet Ali Özpolat  yaptığı konuşmada CHP’nin ülke için ne kadar önemli olduğunun altını çizerek şunları söyledi: 
 
“Türkiye gerçekten olağanüstü bir dönemden geçiyor.Biz bunu seçim döneminde de anlatmaya çalıştık fakat kamuoyu tarafından algılanamadı.Bir ülkede tüm güç odakları ve tüm basın organları iktidarın emrine girmişse, o ülkede büyük sıkıntılar var demektir.Ülkemiz maalesef ılımlı İslam devletine doğru alabildiğine yol almaktadır.Çağdaş, laik, demokratik cumhuriyetin  temel taşı olan ve o inancın en büyük savunucuları olan aleviler üzerinde de oyunlar oynanmaktadır. Alevilere bir takım haklar vererek ılımlı İslam modeline monte etmeye çalışmaktadırlar.Ancak yurt çapında aleviler üzerindeki baskı artarak devam ediyor.Silivri İstanbul’un Trakya ve Avrupa’ya açılan kapısı. Ne yazık ki Silivri’de bizim belediye başkanımız yok.
 
AKP’nin karşısında durabilecek tek güç, CHP ve onun genel başkanıdır. İşte bu yüzden de CHP’ye alabildiğince saldırıyorlar, kaleyi yıkmaya çalışıyorlar. Bunun için partimize ve genel başkanımıza sahip çıkmalıyız.Türkiye’nin CHP’ye ihtiyacı vardır. CHP’nin de genel başkanımıza ihtiyacı vardır.Çünkü o dürüstlüğün simgesidir.Mustafa Kemal’in kanla kurduğu cumhuriyetimize sahip çıkmakta maalesef zorlanıyoruz.Bunlar bir günde bu noktaya geldiler.Ancak CHP olduğu sürece laik Türkiye Cumhuriyeti ayakta kalacaktır.”
 
Sevigen “ YEREL SEÇİMLERDE SİLİVRİ’Yİ İSTİYORUM “
CHP Genel Sekreter Yardımcısı  Mehmet Sevigen salonun yeteri kadar dolu olmadığını kongrenin erken saatte olmasına bağlayarak şunları söyledi :
 
Silivri gibi yerlerde kongrelerimizi erken yapmamamız gerekiyor. Köylerdeki ve beldelerdeki vatandaşlarımız bu erken saatlerde maalesef işlerini bitirip kongreye gelemiyor. Her tarafta kongrelerimiz çoşku içerisinde geçiyor. Türkiye’de son seçimlerde aldığımız %21 bizim kemik oyumuz oldu. Şimdi yapacağımız bize oy veren bu 7.5 milyon kişiye ulaşıp, yanlarına bir kişi katmak olacaktır. Birbirimizi çok sevmek zorunda değiliz ama ortak noktamız Mustafa Kemal’in kurduğu laik Cumhuriyet’e sahip çıkmak olmalıdır. Bu ülkeyi kurarken canını veren, kanını döken insanların hatırı için el ele vererek her gün biraz daha güçlenerek laik cumhuriyete sahip çıkmaya çalışacağız. Eski belediye başkanımız sayın Selami Değirmenci’de artık aramıza katıldı. Zaman, eski defterleri kapatıp önümüze bakma zamanıdır. Bu siyasetçilerin kaderidir. Hak etmediğiniz zamanlarda çok alkışlanır, hak etmediğiniz zamanlar acımasızca eleştirilirsiniz.
 
Buradan bir seçim kampanyası başlattık. Yaşasın CHP, yaşasın sosyal demokratlar, yaşasın Mustafa Kemal’in kurduğu laik cumhuriyet. Yerel seçimler çok önemli. Önümüzdeki dönem birlik ve beraberlik içerisin de yerel seçimleri almak zorundayız. Sizden namuslu , dürüst, helal süt enmiş adaylar bulup bunlarla yola istiyorum.
 
Selami Değirmenci “ KATKI SUNMAYA GELDİM “
Silivri CHP’nin en çok tartışılan ismi Belediye Eski Başkanı Selami Değirmenci ise parti içerisinde kendisine yapılan ayak oyunlarından yakınarak şunları söyledi :
 
Uzun bir aradan sonra aranızda olmanın elbette bir heyecanı var.Ülkemiz bölünüyor, rejimi değişiyor ve bu doğrultuda hızla yol alıyoruz.Ama biz sosyal demokrat düşüncede olanlar, bir araya gelmede hala sıkıntılar yaşıyoruz.Geçmişte yaptığımız hatalar var ve bu hatalardan hepimizin ders alması gerektiğine inanıyorum.Bu hataların içerisinde bende varım.ben hem Silivri örgütünden hem genel merkezimizden gerekli özrü diledim.Ben bunun cezasını da çektim.Ama bu ceza belediye başkanlığından uzak kalmak değildi, örgütten uzak kalmaktı.Belediye başkanlığı benim gözümde hiçbir anlam ifade etmiyor.Ama belediye başkanlığının CHP’de olması beni fazlasıyla ilgilendiriyor.Bunun için buradayız ve gücümüzü birleştirmek zorundayız.Bu gün bile bunu yapmadığımızı görüyoruz.Artık birbirimizle uğraşmayı bırakalım.Tek hedefimiz AKP’dir.Buradaki eleştirilerimin bir yol gösterici olarak değerlendirilmesini istiyorum.Amacım kimseyi kınamak değil.
 
Söyler misiniz bana, son dört yıl içinde Silivri’de görülmedik yolsuzlukların yapıldığı belediyeye karşı nasıl bir mücadele verdik.Olağan üstü rantların döndüğü Silivri, tam bir kaçak inşaat cenneti.Kavaklı’dan Silivri merkeze kadar yol boyunda size bas bas bağıran kaçak inşaatlar göreceksiniz.Silivri’nin her tarafı yasa dışı inşaatlarla dolu.buradan baktığımda dahi görebiliyorum bu inşaatları.Oralardan sağlanan rantların, size silah olarak geri döndüğünü görmüyor musunuz? Geçen dönem arkadaşlarımız bir yayın organı çıkardı ve altına da yayın ilkelerimiz diye bir not düşmüştü.”Yerel yönetime asla sataşmayacağız” Asla sataşmayın çok doğru. Sataşmamak ortada dönen dolapları görmemek, yolsuzlukları görmemek ve onları dile getirmemek midir? arkadaşlar.Elbette kimseye haksız yere bir şey söylemeyin. Ancak yanlışları da ortaya koyamazsanız, sizin o görevi talep etmeye hakkınız olamaz.Bu kongre bir çok şeyin başlangıcı olacaktır.Genel başkanımıza ve ilçe örgütümüze güveniyoruz.Çok geniş katılımlı çalışmalar ile çok başarılı işlere imza atacağız.
 
Ben bu arada kendimle ilgili bir tek şey söylemek istiyorum.Benimle uğraşan arkadaşlarıma özellikle aday olmadığımı söylemek istiyorum.Ben CHP’ye katkı sunmak için geri döndüm.Halk kimi istiyorsa biz onun kulu, kölesi olmaya hazırız.Delege listeleri yaparken, Selami’ye oy verecek adam olmasın, karşı karşıya gelirsek oy alamasın tarzında işleri bir yana bırakalım lütfen.Sizlerden bunu rica ediyorum.
 
Bakın neredeyse sayın divan başkanı dahi bana konuşma hakkı vermeyecekti.Oysa ben onur üyesiyim ve tüzüğün 46. maddesine göre benim burada konuşma hakkım var.farz edin ki hakkım değil ama konuşursam ne olur? Ben burada yol göstermek ve tecrübelerimi aktarmak istiyorum. Aday olan arkadaşlarıma bir tek şey söylemek isterim.Lütfen yöneticilerin gözüne girmeye çalışmayın. Sadece halkın gönlüne girmeye çalışın. Aday olmakla iş bitmiyor. Halkın gönlüne giremedikten sonra gerisi teferruattır.Bizim mevcut iktidarla parasal anlamda mücadele gücümüz yok.Bizim inanç gücümüz var ve bu doğrultuda birbirimize kenetlenmek zorundayız. İşte bu yüzden birbirimizle uğraşmayı bırakalım.Partiye ilk katıldığımız gece kalabalık bir gurupla gittik.bazı arkadaşlarımız neredeyse üyelik kontrolü yapmak istediler.Dediler ki; üye olmayanları içeriye sokmayalım.Sandık başında oy verirken, partimize üye misiniz?, değil misiniz?.Ondan sonra oy verin mi diyorsunuz.Şu an partiye üye olmamış ancak gönlü bizimle olanlara bu söylenebilir mi?Kimin hakkı var buna? Ne olduğu belli olmayan arkadaşları partiye doldurdular dedi bazı arkadaşlarımız. Bu söylenecek söz mü? Peki bu parti başka türlü nasıl büyütülecek, söyler misiniz?
 
Bilgen Arslan “ Kongrede usul hatası yapıldı “
CHP Delegesi Bilgen Arslan ise yaptığı kısa konuşmada faaliyet raparu ve bütçenin müzakereye açılmamasını eliştirirek şunları söyledi :
 
“Kongrelerde iktidara gidecek yolların tartışılması gerekir Koltuğa hükmeden anlayışla değil, millete hizmet etme anlayışıyla yola çıkılmasını istiyorum. Bizler iktidar olmak istiyoruz. Sokakta, pazarda ezilmek istemiyoruz. Az önce divan başkanımız da bir usul hatası yaptı. Faaliyet raporlarından sonra söz hakkı verilmesi gerekirdi. Çünkü faaliyet raporları, o yönetimin, özünde iktidar yürüyüşüne gidecek yolda alt yapıyı oluşturacak emareleri içermektedir.”
 
Engin Bestedi “ PARTİ İÇİ DEMOKRASİ UYGULANSIN “
CHP Delegesi Engin Bestedi ise CHP’nin devrimci söylemler yerine milliyetçi söylemlere kaydığından yakınarak parti içi demokrasinin de mutlaka sağlanmasını gerektiğine işaret ederek şunları söyledi:
 
“Kongrede büyük bir birliktelik sağlanmıştır ve ben bunu büyük bir umut olarak görüyorum. Bu birlikteliğin iktidara yürüyüşte gerçek particiliği gerçekleştirmesini istiyorum. Ve sayın Selami Değirmenci’nin buradaki ifadelerine teşekkür ediyorum. Bizim inancımızdan başka bir şeyimiz yok. Kuva-ı Milliye geçmişimiz, devrimci geçmişimiz var bizim. Burada bir başka önemli noktada, parti içi demokrasinin iyi bir şekilde uygulanması gereğidir. Eğer bu sağlanamazsa iyi adayları seçmemiz mümkün değildir. Yapılan mitinglerde 15 milyon insan sokaklara döküldü.Ne oldu bu insanlara, neredeler? Biz sağ söylemlere başladık. Sağ söylemlerin merkezi MHP’dir ve biz taklit yapmayalım.”
 
Özcan Işıklar “ BİZİM KURTARICIYA İHTİYACIMIZ YOK “
CHP’de ismi belediye başkan adayları arasında geçen Özcan Işıklar CHP’nin kurtarıcıya ihtiyacı olmadığını söyleyerek şöyle konuştu :
 
Genel seçimlerde ilçe örgütümüz, CHP’nin Silivri’de sağlam bir kale olduğunu göstermişlerdir. Silivri’de birinci parti olmasına karşın, ülke genelinde oluşturulan yapay gündemlerin ve kurguların sonucunda CHP ancak kendini koruyabilmiştir. Bazıları CHP’yi başarısız görse de, cumhuriyet tarihinde yanıltma ve manipilasyon politikası uygulanmıştır.85 yıllık cumhuriyet varlıklarını yağmalarcasına satan AKP, buradan elde ettiği geliri halka seçim rüşveti olarak dağıtmış, halkın malıyla halkı vurmuştur. Kaygılar ve gelecekle ilgili endişeler artmıştır. Beklediğimiz sonuca ulaşamamanın sıkıntısı içerisindeyiz. Ancak iktidara oy verenlerde bununla iftihar edemiyorlar. Din hiçbir zaman bu kadar kullanılmadı. Cumhurbaşkanlığı seçimi bu kadar baskı aracı olarak kullanılmamıştır. Seçim öncesi yeşil kart sayısı 14 milyondu. Seçimden bir ay sonra 5 milyon 347 bin tanesi iptal edildi.Kart verip, erzak dağıtarak insanlarımızın kafalarını boşaltmaya çalışmışlardır. Genel seçimlerde yaşananların tekrar etmemesi için bu günden başlayarak çok çalışmalıyız.
 
Biliyoruz ki, yerel iktidarlar genel iktidarların kapısını aralar. Büyükşehir’e bağlanıldıktan sonra Silivri kadir Topbaş’ın insafına terkedilmiştir.Silivri Belediyesi’de piyangodan para çıkmışcasına , önceliği ve önemi düşünülmeden sözde yatırımlar yaptığını söylemektedir. Silivri’den alınanlarla, yapılanları kıyaslarsak, bunların devede kulak olduğunu görmemiz mümkündür. Silivri’ye yarım yamalak yapılan altyapıyı yapanlar, Silivri’nin gerçek sorunlarını bilmediklerini göstermişlerdir. Silivri’de işsizlik %20’yi geçmiştir.226 esnafımız kepenk kapatmıştır. Belediyecilik şu an yapılanların tersine, refah düzeyini arttırma becerisidir. Sadaka kültürüne ve siyasi rant hesaplarına son vermeliyiz. Kent meclisini belediyenin uydusu olmaktan çıkartıp, gerektiği noktaya yerleştirmeliyiz.
 
Kuşlar ve uçurtmalar, rüzgara karşı koydukları için yükselirler. CHP’de tüm bu olumsuz koşullara karşı koyarak yükselecektir. Hiç birimiz, hiç kimse, hepimizden daha güçlü değiliz. Bizim kurtarıcılara, mehdilere ihtiyacımız yok. Tekke ve zaviyeler 1925 yılında kapatıldı. Bu memleketi kurtaracağım diye ortaya çıkanların verdiği zararı ve yarattığı tahribatı görüyoruz. CHP tüm bu zorlukları kendi örgütüyle aşabilecek güçtedir.”
 
Abdullah Yıldırım “ BİZE GÜVENENLERİ MAHÇUP ETMEYECEĞİZ”
CHP Silivri İlçe Başkanı Abdullah Yıldırım genel bir konuşma yaparak şunları söyledi :
 
22 Temmuz seçimlerinde istediğimizi alamadık, umduğumuzu bulamadık. Bunun nedenlerini şimdi burada irdelemek istemiyorum. Ülkemiz gelecek yerel seçimleri iyi değerlendirmek zorundadır. Sayın başbakan, Amerika’dan izin almadan adım atamamaktadır. Bu günlerde de yeni bir af konusu gündeme getirilmektedir. Sayın başbakan, teröristlere, ananızın, babanızın evine dönün diye seslenmektedir. Peki, teröre kurban giden şehitlerimiz, analarının, babalarının ocağına geri dönebilecekler mi? Milletin affetmediğini siz affedemezsiniz, affedemeyeceksiniz. CHP buna sonuna kadar karşı çıkacaktır. Bizler Silivri’de ve Türkiye’nin her yerinde etnik kökenli vatandaşlarımızla barış içerisinde yaşıyoruz. Bizler CHP olarak bütün vatandaşlarımızı ayrım gözetmeksizin seviyoruz. Sadece terörü ve teröristi sevmiyoruz. İnsanlarımız CHP’nin varlığını ve gerekliliğini çok iyi biliyorlar. Tüm sıkıntıların çözümü sadece CHP’dir. Ülkemizi karanlığa götürmek isteyenlerin karşısında durabilen tek parti CHP’dir. Partimizin elinden kaptırdığı yerel yönetimleri alacağına içten inanıyorum. Hiç bir güç Türkiye Cumhuriyeti’ni bölemeyecektir. CHP, Silivri’de çok iyi bir çalışmayla %35 gibi bir sonuçla birinci parti olmuştur. Aynı şekilde referandum seçimlerinde hayır oylarının az çıkmasıyla bu başarıyı perçinlemiştir.
 
Önümüzdeki yerel seçimlerde, Silivri halkını destek vermesi, birlik ve beraberliğimizin korunması neticesinde başarı elde etmemizin önü açıktır. Bu anlamda ben partililerime sonsuz güveniyorum. Aramıza nifak tohumlarını ekmek isteyenleri bertaraf edersek başaramayacağımız hiçbir şey yoktur. Halkımız CHP’yi, son elde edilen başarılı sonuçlar neticesinde, geleceğinin umudu olarak gördüğünü göstermiştir. Bizlerde bu güveni boşa çıkartmayacağız.”
 
İŞTE YENİ CHP YÖNETİMİ
Yapılan seçimler sonrası CHP’de Silivri ilçe yönetim kurulu ve il delegeleri şu isimlerden oluştu:
İlçe Başkanı Abdullah Yıldırım Yönetim kurulu Asil Üyeleri Saim Aksu, Fevzi Arslan, Erol Babacan, Sadık Duran, Suna Göçengil, Yakup Güreş, Şaban Karagöz, Hatice Ayfer Köylü, Ceylan Öndül, Şerif Sezen.
 
İl Delegeleri Sait Arıcıoğlu, Doruk Bulut, Yakup Güreş, Haluk Helvacıoğlu, Ali Yılmaz Karakaya, İsmet Kirazpınar, Ramazan Sakallıoğlu, Devrim Uzun, Abdullah Yıldırım.
 
CHP kongresi ile ilgili ayrıntılar ve ilginç notlar ilerleyen haberlerimizde... sayımızda.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol