Silivri Facebook
banner88

CHP'den Önerge Bombardımanı
 
Kaynak : Değişim Gazetesi
 
Silivri Belediyesi, 7 Ocak 2008 tarihinde yapılan “Ocak Ayı 1. Olağan Oturumunda” verdikleri önergelerle, CHP’li meclis üyeleri yapılanların takipçisi olduklarını gösterdiler. CHP’li meclis üyeleri tarafından meclise sunulan önergeler, bilgilendirme yapılmak üzere başkanlık makamına havale edildi. Meclis üyelerinin vermiş oldukları önergeler, aynen aşağıdaki gibidir.
 
CHP’li Meclis Üyeleri Tarafından Sunulan Önergeler
1-Piri Mehmet Paşa Mahallesi, eski karakol yanı, esnaf Odası’nın önündeki tarihi köprünün restorasyon çalışmalarının ivedilikle yapılması için gereğini saygılarımızla arz ederiz.
2-Üniversite yeri olarak planları işlediğimiz arazi, daha sonra sanayi olarak bir otomobil fabrikası için TOKİ’ye  devri yapılan arazinin son durumu hakkında bilgi verilmesini saygılarımızla arz ederiz.
3-Semizkumlar Mahallesi’ndeki Nisan 07’de doğal gaz abone işlemlerini başlatan, ödemelerini taksitlendiren abonelerin hala doğalgazlarının bağlanamadığı bilgileri gelmektedir. Konunun takibi ve gereğinin yapılmasını saygılarımızla arz ederiz.
4-Alipaşa, Gazitepe ve Küçükkılıçlı Köyleri’nin silivri’ye mahalle olması ile birlikte köy tüzel kişiliğinden Silivri Belediyesi adına tescil edilen gayri menkullerin ayrıntılı listesi, 3194 sayılı imar kanunu 18. maddesi gereğince yapılan imar uygulamaları sonucu Silivri Belediyesi adına tescil edilen gayri menkullerin ayrıntılı terk listesi ve köy tüzel kişiliğinden 18. madde uygulaması ile Silivri Belediyesi adına tescil edilen parsellerin hangilerini kimlere ve kaç liraya satılığı bilgisinin tarafımıza verilmesini arz ederiz.
5-eski Şifa Hastanesi olarak bilinen, Turan Kent’te bulunan yeni hastane çalışmalarında çatıya yapılan uygulamanın, yasaya uygun olup olmadığının bilgisinin tarafımıza verilmesini saygılarımızla arz ederiz.
6-Cemal Kozanoğlu Caddesi’nde her iki taraftaki kaldırımların yapılmasını saygılarımızla arz ederiz.
7-Yeni yapılan inşaatlarda yasa gereği olması gereken inşaat sahibi, ruhsat bilgileri ve inşaatı denetleyen mimar ya da mühendisi belirten tüm ısrarlı sorgulamalarımıza rağmen, hala inşaatlarda düzenli olarak görülecek yerde bulundurulmadığını tekrar hatırlatır, gereğini saygılarımızla arz ederiz.
 
Tolga EMEK
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol