Silivri Facebook

CHP'Lİ GENÇLERDEN ÖRNEK HAREKET...
Ramazan Bereketini  Akçan ailesine taşıdılar
Silivri CHP Gençlik Kolları yönetimi Ramazan ayı dolayısı ile evde annelerine hazırlattıkları yemeklerle Akçan ailesinin iftar sofrasına misafir oldu.   Tek odalı bir evde Kızı Hilfa Akçan (18) ile yaşam mücadelesi veren Filistin kökenli  anne Nadiye Akçan ‘ın hayat hikayesini dinleyen gençler duygu dolu anlar yaşarken,  iftar sonrası  CHP’li gençler ve basın mensupları Akçan ailesi için yardım kampanyası başlattı.
 
Koca dayağından kızı ile birlikte kaçmış
1970 yılında Filistin’deki savaştan kaçarak Türkiye’ye yerleşen ve Mardin’de evlenerek 7 çocuk sahibi olan Nadiye Akçan,  eşinin kendisine uyguladığı şiddete daha fazla dayanamayarak en küçük kızı Hilfa Akçan’ı da alarak İstanbul’a yerleşmiş.  Yaklaşık 5 yıldır Silivri’de tek odalı bir evde yaşamaya çalıştığını ve  en büyük isteğinin Üniversite sınavını kazanan 18 yaşında ki kızı Hilfayı okutmak olduğunu söyleyen fedakar anne bu zamana kadar komşularının yardımı ile ayakta kaldığını söyledi. Silivri CHP Gençlik Kolları Başkanı İzzet Gültekin ve yönetim kurulu üyeleri, “ Akçan ailesinin çok fakir olduklarını öğrendik. Ramazan Ayı nedeni ile evlerimizde pişirilen yemekler ve aldığımız kuru gıdalarla bu ailemizle birlikte iftar sofrasına oturduk. Akçan ailesi o kadar zor durumdaki, normal bir ailenin yaşaması mümkün olmayan tek odalı bir evde yaşamaya çalışıyorlar. Bu sene üniversiteyi kazanan 18 yaşında ki Hilfa ise okumaya çok hevesli. Fakat Hilfa’nın okuya bilmesi için ailenin maddi gücü yok. Bizler gençlik kolları olarak elimizden gelen bütün yardımı yapmaya çalışacağız. Bu tür yardımlar ve ziyaretler bizlerin sosyal sorumluluğudur. Bu nedenle çevremize dikkat etmeliyiz. Yoksul ve yardıma muhtaç kişileri kollamak ve sahip çıkmak insani bakımdan hepimizin üzerine düşen kutsal bir görevdir” dedi.
Kaymakamlık ve Hayırseverler harekete geçti
Akçan Ailesinin durumunu öğrenen Silivri Kaymakamı Ahmet Mesut Demirkol, Sosyal Yardımlaşma Vakfı Müdürü  Erdoğan Çakmak ve Sosyal İnceleme Uzmanı Meral Kaymak’ı Akçan ailesinin yaşadığı yere göndererek incelme yaptırdı.  CHP Gençlik Kolları yönetiminin iftar ziyareti sırasında yoksul ve mağdur olduğu ortaya çıkan Akçan ailesine, Gazetemizin Silivri Temsilcisi Fatma Sarıbıyık ve Silivri Haber Ajansı  İmtiyaz sahibi Yusuf Eker’in de katkıları ile adeta yardım eli uzandı. Silivri Kaymakamı A. Mesut Demirkol ve hayırsever vatandaşların seferber olduğu Akçan ailesi, yapılacak yardımlarla daha huzurlu bir hayat sürecek.
Haber:Fatma Sarıbıyık

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol