Silivri Facebook

CHP'li Kadınlar Cumhurbaşkanlığı Seçimlerini Değerlendirdi
 
Kaynak : Yörünge Gazetesi
 
Cumhuriyet Halk Partili Kadınlar yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimini değerlendiriyor. Türkiye'nin bir çok bölgesinde aynı saatte toplantılar düzenlendiğini söyleyen CHP Silivri İlçe Kadın Kolları Başkanı Nursel Erel, "Bu açıklamamız Türkiye'nin her bölgesinde aynı saatte gerçekleştiriliyor" dedi.
Yapılan basın toplantılarında Cumhurbaşkanlığı seçimini değerlendiren CHP'li kadınlar, Cumhurbaşkanı seçilecek olan kişinin hangi özellikleri taşıması ve taşımaması hususunda da açıklamalarda bulunuyor. Cumhuriyet Halk Partisi Silivri İlçe Kadın Kolları Başkanlığı ise örgüt binasında bir araya gelerek konuyla ilgili basın toplantısı düzenledi. Açıklama yapan İlçe Kadın Kolları Başkanı Nursel Erel, CHP Kadın Kolları Genel Merkezince yapılan bildirgeyi okuyarak şöyle dedi: "Bildiğiniz gibi 2007 seçim yılıdır. Önce Cumhurbaşkanı seçilecek, arkasından genel seçimler yapılacak. Toplantımızın gündemi Cumhurbaşkanlığı seçimleri. CHP'li kadınlar olarak Cumhurbaşkanı seçimine nasıl bakıyoruz. Cumhurbaşkanı seçilecek kişinin hangi niteliklere sahip olması gerekiyor"
Nursel Erel, "Ülkemizde, saman altından su yürüterek ülkeyi kafasındaki toplum projesine doğru yönlendirmeyen, vatanın bağımsızlığını ve bölünmez bütünlüğünü koruma kararlılığı taşıyan bir Cumhurbaşkanına ihtiyaç vardır" diyerek seçilecek olan Cumhurbaşkanı'nın özelliklerini saydı. Cumhurbaşkanı olmaması gereken kişilerin özelliklerinden de söyleyen Erel, şöyle dedi:  "Hakkında inceleme ve soruşturma dosyası bulunanlar, doğru dürüst mal beyanında bulunmayanlar, Atatürkçü-laik-yurtsever kişi ve kurumları susturmak için devlet gücü kullananlar, Atatürk'ün karşısında sap gibi duruyor diyenler, Cumhurbaşkanı olmamalıdır"
TUĞLU: AKP CUMHURBAŞKANI'NI YOK SAYIYOR"
Toplantıya katılan CHP Silivri İlçe Başkanı Mümin Tuğlu, AKP hükümetine sert eleştirilerde bulunarak şöyle dedi: "Kadın kollarımızın Çankaya Kuşatması adı ile başlattığı ve 4 buçuk yıl gibi bir süredir ülkemizi yöneten ve bu süre içerisinde çok partili döneme geçtiğimiz idare şeklinin son halkası olan AKP'nin, ülkeyi nasıl yönettiği, nasıl algıladığı, Büyük Önder Atatürk'ümüzü nasıl benimsediği, Cumhuriyetin kazanımlarını yok etmek adına nasıl tavır sergilediği, hepimizin önünde bir şerit gibi gerçek olarak durmaktadır. Cumhurbaşkanını yok sayarak vekaletle ülkeyi yöneten AKP, yaklaşık 16 Mayıs gününden sonra kendi kafasında sakladıkları sanki bir bilmeceymiş gibi Büyük Önder Atatürk'ün koltuğuna gidecek olan kişiyi 73 milyondan saklayan bir anlayış sergilemektedir. Bu anlayışın nasıl bir anlayış olduğu hepimizce bilinmektedir"
Toplantı sonunda CHP Kadın Kolları Genel Merkezi'nin yaptırmış olduğu "Çankaya Kuşatması" adlı kitap Sivil Toplum Örgütleri temsilcilerine dağıtıldı. Dağıtılan kitapta Cumhurbaşkanı seçilecek olan kişinin hangi özelliklere sahip olması gerektiği, Cumhurbaşkanlığı andı ve "Başbakan Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı olamaz, AKP Zihniyeti Cumhurbaşkanı olamaz" gibi sözler yer alıyor.
 
Alıntı : www.yorungegazetesi.net

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol