Silivri Facebook
banner88

Değirmenci Bereketi
 
Kaynak : Değişim Gazetesi
 
Silivri CHP ilçe örgüt toplantısı geçtiğimiz Cuma günü ilçe binasında gerçekleşti.  Merkezdeki beş mahalleye ait delegelerin Cumartesi ya da Pazar günü belirleneceği partililere ilan edildi. 
 
Örgüt toplantısına uzun bir aradan sonra partiye geri dönen Selami Değirmenci de kalabalık bir partili gurupla katıldı.  Selami Değirmenci’nin gelmesiyle en yoğun katılımlı örgüt toplantılarından birine şahit olan ilçe binasında,  toplantı salonuna sığmayan partililer,  koridorları doldurdu. Selami Değirmenci’yi gelişinde Abdullah Yıldırım samimi bir şekilde karşıladı. 
 
Partiye gelişinde partililerce alkışlanan Selami Değirmenci basına kapalı gerçekleşen bölümde partililere olumlu mesajlar veren kısa bir konuşma yaptı.  Ancak daha önce kamuoyuna yansıyan olumlu havanın yerini,  bir gerginliğe bırakmaya başladığı gözlendi.  Zaman zaman gerilimin hissedildiği örgüt toplantısında özellikle CHP Kadın Kollarından bazı bayanların sarfettiği “ne olduğu belli olmayan insanların burada ne işi var “sözü ve ilçe başkanına yönelik “burada şov yapmalarına niye izin veriyorsunuz” şeklindeki ifadeleri dikkatli gözlerden kaçmadı.  Bu da ortamdaki gerginliğin ve verilen olumlu mesajlara karşın parti içerisinde mevcut kutuplaşmanın,  halen süregeldiği şeklinde gündemdeki yerini aldı. 
 
Örgüt toplantısında üyelere seslenen CHP İlçe Başkanı Abdullah Yıldırım konuşmasında “Böylesine yoğun bir katılımı burada görmek benim için gerçekten gurur verici.  CHP’de olması gereken manzara her zaman bu olmalı. .  Biz bir iddia ortaya koymuş ve Silivri’de bir daha başarısız olmak gibi bir lüksümüzün olmadığını her zaman ifade etmiştik. Ve daima da bunu başaracağımızı söylemiştik. Bu başarının geleceğine dair ayak sesleri 22 Temmuz genel seçimleri ve referandumda ortaya çıkan sonuçlardır. Ve devamında burada görmüş olduğumuz CHP’liler ve değerli Silivrililerdir. CHP hem Silivri’de hem de beldelerde ipi göğüsleyecek olan tek partidir. CHP Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran partidir. CHP’siz ne bir Türkiye ne de  bir parlamento düşünülemez. Yerel seçimlerde elde edeceğimiz başarı sonucunda hazırlayacağımız sağlam temelle genel seçimlerde de iktidar olacağız. Biz birlik ve beraberliğimizi koruduğumuz sürece aşamayacağımız hiç bir engel olamaz. CHP’ye gönül verenlerin bir araya geldiğinde neler yapabileceğini göstermiştik ve bugünde o günlere dönüş sinyalidir.
 
Ayrıca  Kasımda gerçekleşen yürüyüşü tertipleyen tertip komitesi başkanı ve partilimiz olan Yılmaz Kandemir’e huzurlarınızda tekrar teşekkür etmek istiyorum” şeklinde ifadelere yer verirken, 3 Kasımda düzenlenen yürüyüşün tertip komitesi başkanlığını yapan Yılmaz Kandemir’e plaket sunuldu.
 
Plaketin ardında kısa bir konuşma yapan Yılmaz Kandemir de duygularını “Silivri halkının böylesine toplumsal fayda sağlayan durumlarda  bütün siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşları olarak birlikte hareket edeceklerini gösterdik. Bu yürüyüş Silivri halkının birlik ve beraberliğinin bir simgesiydi. Bu plaketi bana layık gören CHP ilçe örgütüne teşekkür ediyorum” şeklinde ifade etti.
 
Tolga EMEK

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol