Silivri Facebook
banner88

Değirmenci ve Tuğlu ayrı telden çaldı
 
Kaynak : Değişim Gazetesi
 
CHP Silivri belediye başkanı aday adayları Selami Değirmenci ve Mümin Tuğlu, dün Silivrili muhtarlarla bir araya geldi. İlçe yönetiminin katılmadığı ziyarette, Değirmenci ve Tuğlu CHP Silivri İlçe Yönetimini eleştiren açıklamalarda bulundu.
 
AKP yönetimine de eleştirilerde bulunan Selami Değirmenci, beldelerin kapatılmasının rant sağlamak için olduğunu söyleyerek
“Bu çalışmalar imar rantına yönelik olan çalışmalar. AKP ilçe başkanlarımızın, belde başkanlarımızın ve belediye başkanlarımızın, ilçenin doğusunda ve batısında olmak üzere iki ayrı ilçe oluşturulması yönünde projeleri vardı. Tek elden yönetebilmek için, bunu da kabul etmediler. Çünkü olası plan değişikliklerinde gelen belediyenin mutlaka onayı gerekiyor. Bütün bunlar rant sağlamak için yapılıyor” dedi.
 
Erken seçimin yaklaştığını söyleyen Değirmenci
“Artık AKP’nin kapanmasına kesin gözüyle bakılıyor. Tayyip Bey’in siyasi hayatı sona ereceği için, tekrar parlamento da dokunulmazlık hakkı kazanması lazım. Bunun için de bir seçim olması lazım. Aksi halde yüce divanda eski davalarından dolayı yargılanacak ve hapse girecek. Bir daha da siyaset yapamayacak. Yüce divanda yargılanmaması için en yakın zaman da seçim olup, parlamentoya girmesi lazım. Bunun içinde en geç Ekim ayında seçim olacaktır”
şeklinde konuştu.
 
Tuğlu “İlçenin çalışmalarını yetersiz buluyoruz”
Ziyaret etme amaçlarının çay içmek olduğunu söyleyen Mümin Tuğlu
“Yerel seçim öncesi yaptığımız çalışmalarımızın birinci önceliğini parti adına yapıyoruz. Bizim iddiamız, CHP’ye Silivri’de seçim aldırmak.
 
Bazı partiler çalışmalarını kamunun ve basının önünde yaparken, bazıları da dışa yansıtmadan yapıyor. Silivri’de özellikle son dönemlerde basın olayların çok içinde. Bu yüzden her şey kamuoyunun önünde cereyan ediyor. Biz partiden ayrıymışız gibi gözüküyor ama öyle değil. Biz çalışmalarımızı partiyi güçlendirmek, partiyi seçim alabilecek noktaya getirmek için uğraşıyoruz.
 
Belki kişiler arasında bir çekişme varmış gibi görünüyor ama aday adayları arasında böyle şeyler mutlaka olur. Biz ilçenin çalışmalarını yetersiz buluyoruz. Daha fazla çalışmamız gerektiğine inanıyoruz.
 
Bugün ki ziyaretimizin özünde sizlerle çay içmek var. Başka hiçbir amacımız yok. Partiyi temsilen gelmedik. İlçedeki arkadaşlarımız Ertuğrul Bey’in ilde ki çalışmalarından dolayı bu ziyarete katılamadılar. Onlarda ilerleyen günlerde sizleri ziyaret edeceklerdir” dedi.
 
Değirmenci “Aday adaylarının ilçe başkanıyla gezmesi şart değil”
Mümin Tuğlu’nun açıklamalarının ardından konuşan Selami Değirmenci şunları söyledi:
“Bugün yaptığımız bu ziyaret tamamen nezaket amaçlı. Hem Fenerköy konusunu, hem de muhtarlarımız bir aradayken hepsiyle görüşebilmekti. Bu arada tabiî ki siyaset yapıyoruz, aday adayıyız. Parti aday gösterir ya da göstermez. Bu yönetimlerin bileceği bir şey. Ama bir aday adayının da çalışma yapması için mutlaka ilçe başkanını yanına alması ve ya ilçe başkanıyla beraber gezmesi şart değil. Bu parti disiplinine ya da siyasete aykırı bir davranışta değil. Biz buraya Cumhuriyet Halk Partisi’ni temsil etmek için gelmiyoruz. Kişisel düşüncelerimizi ortaya koymak için geliyoruz. Söylediklerimiz, beyanlarımız sadece bizleri bağlar.
 
Zaten kamuoyu takip ediyor. İlçe başkanımızın gönlü bizden yana olmayınca, toplantılarda bizimle birlikte olmayı arzu etmiyor. Birçok beldeyi ziyaret ettik. Tekrar ziyaretler yapacağız. Yönetim olmayabilir, gelirse birlikte oluruz. Neden çalışıyorsun? Diye kimse bizi suçlayamaz.
 
Bizim birinci çalışma amacımız vatandaşlarımızın AKP’ye karşı, Cumhuriyet Halk Partisi’nde birleşmesini sağlamak. Bu rejimi tehdit eden siyasi partiye karşı, birleşmemiz gerektiğine inanıyoruz. Biz birlikten yanayız. Kimse kimseyi sevmek, istemek zorunda değil. Herkesin demokratik bir tercihi var. İlçe başkanı da kendi tercihin, kendi doğrultusunda kullanabilir. Önemli olan vatandaşın ne dediğidir. Biz bu uğurda bir mücadele veriyoruz. Zamanı gelince herkes kararını ona göre verecektir.” 
 
Yapılan ziyaret yaklaşık bir saat sürdü.
 
Melis AVCI
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol