Silivri Facebook

EROĞLU, KANDEMİR İÇİN KAYMAKAMDAN YARDIM İSTEDİ...

AK Parti Silivri İlçe Teşkilatı Eğitim Komisyonu Başkanı M.Şerif Eroğlu, “Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’a diş geçiren Sayın Yılmaz Kandemir, başkanlık makamını ezen gücünü belediye sınırları dışına çıkarıp “Bölge Belediye Başkanı” edasıyla artık Milli Eğitim konularında da baskı ve sindirme hareketleri uygulamaya çalışmaktadır. Milli Eğitim Müdürlüğü ve kaymakamlığı göreve davet ediyoruz” dedi.
Eğitim camiası neferlerinden, eski öğretmen ve Milli Eğitim Müdürü, AK Parti Silivri İlçe Teşkilatı Eğitim Komisyonu Başkanı M.Şerif Eroğlu, Silivri Belediye Başkan Yardımcısı Yılmaz Kandemir ile Hasan Özvarnalı İlköğretim Okulu Müdürü arasında yaşanan ve basına yansıyan tartışma hakkında yazılı basın açıklamasında bulundu. Yılmaz Kandemir’in okullara sağlanan belediye imkanlarını baskı ve ayrıcalık unsuru olarak değerlendirdiğini belirten Eroğlu, Kandemir’in yetki sınırlarını aşan pozisyonuna da “Bölge Belediye Başkanı” sıfatını uygun gördü.

EROĞLU, KANDEMİR’İ KINADI
AK Parti Silivri İlçe Teşkilatı Eğitim Komisyonu Başkanı M.Şerif Eroğlu, yazılı basın açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Silivri Belediye Başkan Yardımcısı Sayın Yılmaz Kandemir’in Hasan Özvarnalı İlköğretim Okulu Müdürü ile yaşadığı tartışmadan sonra yaptığı açıklamayı hayret ve üzüntüyle okumuş bulunmaktayım.
Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Yönetmeliğinde belirtildiği gibi “Okullardaki düzenlemeyi Okul Müdürü yapar”. İlgili yasa ve yönetmeliklere, etik unsurlara rağmen üzere Sayın Kandemir’in siyasi sıfatını Okul Müdürü üzerinde baskı unsuru olarak kullandığını görmekteyiz.
Öğretmenlik kutsal bir meslektir. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, “Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir.” diyerek, öğretmenlerin toplumdaki önderliğine dikkat çekmiştir. Kendisi de bir dönem öğretmen olan, son basın açıklamasındaki ünvanlarında öğretmenliğini ilk sırada vurgulama gereği duyan Sayın Yılmaz Kandemir’in bugün siyasi pozisyonunu kullanarak mesleğimiz üzerinde baskı kurmak isteyen anlayışını kınıyorum.

OKULLARA YARDIMI BASKI UNSURU OLARAK KULLANIYOR
Geçtiğimiz ay Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’a diş geçiren Sayın Yılmaz Kandemir, başkanlık makamını ezen gücünü belediye sınırları dışına çıkarıp “Bölge Belediye Başkanı” edasıyla artık Milli Eğitim konularında da baskı ve sindirme hareketleri uygulamaya çalışmaktadır. Sayın Kandemir, bu hızla ve fütursuz davranışlarıyla yakında diğer kurumlar üzerinde de baskı kurmaya çalışacaktır. Okullara yardım yapılması belediyelerin asli görevlerinden biri olmasına rağmen, Silivri Belediyesi’nin okullara yaptığı yardımı baskı unsuru olarak değerlendiren Sayın Yılmaz Kandemir, Milli Eğitim’in işlerine de el atmaya çalışmaktadır.

BUGÜN YARDIM YAPIYORLAR, YARIN AYRICALIK İSTİYORLAR!
Yardımı keseceğini söylemesi bile, kurmak istedikleri baskının delilidir. Silivri Belediyesi okullara boya ve temizlik malzemesi yardımını, öğrenci kayıt işlemlerinde belediye yöneticilerinin eşi, dostu ve yakınları için kolaylık sağlanması amacıyla mı yapmaktadır? Bir okula yapılan yardım, yarın bir ayrıcalık isteği için karşılık bulmak zorunda mıdır? Sayın Yılmaz Kandemir’in basın açıklaması, siyasetin bürokrasi üzerinde kurmak istediği baskıyı turnusol kağıdı gibi ortaya koymaktadır.

IŞIKLAR SÖZ SAHİBİ OLAMADIĞI İÇİN KAYMAKAMI GÖREVE DAVET EDİYORUZ
Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Yılmaz Kandemir konusunda söz sahibi olamadığı, yetkisiz ve etkisiz kaldığı için başta Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Silivri Kaymakamlığı olmak üzere yetkilileri bu baskıların sona ermesi için göreve davet ediyoruz.”

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol