Silivri Facebook

Eski DYP'li Belediye Başkanları Yeni Partilerine Çabuk Alıştı
 
Kaynak : Değişim Gazetesi
 
Doğruyol Partisi ile Anavatan Parti’nin aynı çatı altında toplanmasının ardından oluşturulan Demokratik Parti’nin yankıları tüm yurtta konuşuyor. Birçok kesim bu birleşmenin merkez sağdaki boşluğu dolduracağına inanıyor. Konu ile ilgili Celaliye Kamiloba Belediye Başkanı Rıdvan Yavuzbilge’nin, Ortaköy Belediye Başkanı Erdinç Tabak’ın ve Kavaklı Belediye Başkanı Hasan Geyiktepe’nin görüş ve düşüncelerini aldık.
 
Celaliye Kamiloba Belediye Başkanı Rıdvan Yavuzbilge: “Doğruyol Partisi ile Anavatan Partisi’nin birleşme kararı kesinlikle doğru bir karar oldu. Zaten tüzük olarak aralarında fark yoktu. Demokrat Parti’nin ülkeye faydalı işler getireceğine inanıyorum. Bu birleşmenin Silivri’de ki yankılarına gelince, Silivrililer Demokrat Parti’ye oy kullanır. Köylerde ve beldelerde her iki partinin de tabanı var. Ayrı ayrı girdikleri seçimlerde aldıkları oylar ortada. Birleşmenin de verdiği sinerji  Demokrat Parti her iki partinin aldığı oyun toplamından daha fazla oy alacaktır. Bu güne kadar bir çok insan sırf oyu boşuna gitmesin diye partili oldukları halde başka partilere verdiler. Artık bu geride kaldı. Böylesine düşünüp başka partilere oy atanların oyları da geri gelip Demokrat Parti’de toplanacak. Bu yüzden Demokrat Parti çok iyi bir çıkış yakalayarak bölgemizde de 1. parti olacaktır. Doğruyol Partisi ile Anavatan Partisi’nin aynı çatı altında birleşmesiyle oluşan Demokrat Parti, ülkemize, devletimize ve milletimize hayırlı olsun.”
 

 
Ortaköy Belediye Başkanı Erdinç Tabak “İki partinin birleşmesi, birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyulduğu bir ortamda gerçekleşti. Bu konuda her iki liderde teşekkür etmek gerek. Fakat doğrusunu söylemek gerekirse Erkan Mumcu burada çok büyük bir fedakarlık örneği gösterdi. Siyasette başarıyı yakalamak için fedakarlık şart. Bu dönem fedakarlık dönemi.   Bu birleşmenin demokrasi, ülke ve parti açısından faydalı olacağına inanıyorum. İnşallah bu birleşmenin meyvelerini hep beraber yiyeceğiz. Dağılmalar bizi kötüye doğru götürür. Ben genel olarak baktığım zaman, bu birleşmenin her yerde etkisini göstereceğine inanıyorum. Artık herkes güçlüden yana olmak istiyor. Bu birleşmenin beraberinde AK Parti ciddi bir oy kaybı yaşayacaktır. Geçen seçimde AK Parti’ye giden oylar geri gelecektir. Bizim yapmamız gereken bu birlik ve beraberliği kamuoyuna duyurmaktır. Ben sağda ve solda da birlikten yanayım. CHP – DSP birleşmese de birleşmeye yönelik bir adım atarak iş birliği yaptılar. İnşallah onlarda ileride birleşirler.  Demokrat Parti yi ayağa kaldırmak için el ele verip vakit geçirmeden çalışmalara başlamamız gerekiyor. Çünkü önümüzdeki seçimler Türkiye için çok önemli. Vakit geçirmeden toparlanıp çalışmalara başlamamız gerekiyor. ”
 

 
Kavaklı Belediye Başkanı Hasan Geyiktepe “Birleşmenin olumlu sonuçlar doğuracağına inanıyorum. Taban bunu yıllardır istiyordu fakat tavanda sorun vardı. Şimdi o sorunda ortadan kalktı. Ben iyi olacağına inanıyorum. AKP  köylüyü, çiftçiyi, memuru, esnafı, emekliyi perişan etti. Bu yüzden büyük oy kaybı yaşayacaklar. AKP’nin kaybettiği oyları  Demokrat Partiye kanalize etmemiz gerekiyor. Bunun içinde bu dönem herkesin fedakarlık yapması gerek. Özellikle teşkilatlar bu konuda büyük fedakarlıklar yapmalı. Demokrat Parti listelerinden aday olacak isimler çok önemli. Eğer iyi bir vitrin yapılır ve millete iyi mesajlar verilirse Demokrat Parti’nin  büyük bir çıkış yakalayıp iktidar alternatifi olacağına inanıyorum. Bizim bölgemizde de Demokrat Parti çok şanslı. Beldeler ve köylerdeki alacağı oylarla Silivri genelinde 1. parti olma şansı çok yüksek. Bu konuda biz elimizden geleni yapacağız. 4 Haziran sonrası oluşacak olan listeler bize daha iyi bir değerlendirme şansı verecek. 4 Haziran’ a kadar bekleyeceğiz. Ondan sonra daha rahat önümüzü göreceğiz. Her şey lehimize gelişiyor. AKP’nin bundan sonra hiç şansı yok. Bundan iyisi can sağlığı.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol