Silivri Facebook

FRANSISCO FRANCO GEYİKTEPE !
Dün beldesinde abonelere ulaştırılmak üzere dağıtılan 150 adet Gerçek Gazetesi' ne iki belediye zabıtası aracılığıyla el koyan ve gasp eden Kavaklı Belediye Başkanı Hasan Geyiktepe' ye tepkiler büyüyor. Gerçek Gazetesi' nin şikayeti üzerine Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından "halkın haber almak özgürlüğünü engellemek" , "görevi kötüye kullanmak" ve "gasp" iddialarıyla hakkında soruşturma açılan, geçtiğimiz hafta kendisine ait makam arabasında 16 yaşındaki erkek çocuğuna tecavüz edildiği için Savcılık tarafından hakkında soruşturma açılan, Silivri Kaymakamlığı' nca hakkında İstanbul Valiliği' nden soruşturma izni istenilen ve bizzat İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu' nun talimatıyla İçişleri Bakanlığı müfettişlerince hakkında soruşturma başlatılan Geyiktepe' yi Değişim Gazetesi ünlü diktatöre benzetti.

FRANSISCO FRANCO KİMDİR ?

Asıl adı Francisco Bahamonde olan İspanya' yı 1936 yılından 1975' e kadar faşizmle yöneten diktatör. Daha çok General Franco veya Diktator Franco diye bilinir. Ülkeyi binlerce insanın hayatını kaybettiği bir iç savaşa sürükleyen Franco, iç savaştan galip çıkmak için her yolu deniyor, her başı şıkıştığında Adolf Hitler ve Mussolini' yi ariyor onlardan yardım alıyordu. Franco iç savaş sırasında çocuk, kadın, yaşlı demeden yüz binlerce kişiyi katletti. (Kaynaklar : Turkcebilgi.Net , ZamaneSözlük )

Gazetede Geyiktepe' nin son vukuatı ile ilgili kınama mesajları da yayınlandı :

İYGAD’den Kavaklı’ya kınama!
İstanbul Yerel Gazeteciler Derneği, olay sonrası yayınladığı mesajla Kavaklı Belediyesini kınadı. İYGAD adına açıklamada bulunan İYGAD Yönetim Kurulu Üyesi Kaan Göktaş, yayınladığı mesajda “Halkın haber alma özgürlüğü hiçbir suretle engellenemez. Bu ülkede halkın haber alma özgürlüğünü kısıtlamaya, halkın aydınlığa kavuşmasını engellemeye çalışanlar karanlıkta boğulmaya mahkûmdur. İYGAD olarak Gerçek Gazetesine yapılan halkın gerçekleri öğrenmesini engelleme amaçlı bu gaspı şiddetle ve esefle lanetliyoruz. Yüce yargımız, suçluları bulacak ve adalete tecelli ettirecek, özgür basın tüm engelleme girişimlerine rağmen yılmadan halka doğruları göstermeye devam edecektir” dedi.

Kaynarca: “Halkın haber alma özgürlüğüne engel olunamaz!”
AK Parti Silivri İlçe Başkanı Tülay Kaynarca, Kavaklı’da gazetelerin dağıtımına engel olma girişimine karşın yaptığı açıklamada, “Halkın haber alma özgürlüğüne engel olunamaz. Kavaklı Belediyesi ile ilgili bir iddia gündeme getirildiyse, cevap hakları vardır, bunu gazete dağıtımına engel olarak değil, ilgili gazeteye cevap niteliğinde açıklama da bulunarak yapmaları yakışık alırdı. Bir gazetenin okuyucusuna ulaşmasına engel olmaya çalışmak son derece yakışıksız bir tavırdır” dedi.

Turan: “Hürriyetin engellenmesi, demokratik açıdan doğru değil!”
Olayı kınayan Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan ise, konuya ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu. Turan, “Böyle bir tavrı kim yaparsa yada yaptırırsa hoş olmaz. Bir gazetecinin, yazar hürriyetinin engellenmesi doğru değildir. Demokrasiye inanan bir toplumda, tamamen demokratik koşullarda göreve getirilmiş kişilerin de bu şekilde hareket etmesi, demokrasiye olan inancın zedelenmesine neden olur. Yapılan davranış hoş olmamış. Kınıyorum” şeklinde açıklamada bulundu.

Tuğlu: “Politikacıya böyle davranışlar yakışmaz!”
Halkın haber alma özgürlüğüne engel olma girişimi ile ilgili açıklama yapan CHP Silivri İlçe Başkanı Mümin Tuğlu ise, konuya ilişkin şu ifadeleri kullandı. “Geçmiş günlerde Kavaklı Belediyesi ile ilgili yazılan yazıları sıkı bir şekilde takip ettik. Bir politikacının, hele ki Belediye Başkanının bunu yapması yanlış bir tavırdır. Belediye Başkanının emrinde bulunan bir devlet memuru olan Belediye Zabıtasının, hele ki resmi görevi esnasında hür basını engelleme girişimleri, kabul edilebilir bir davranış değildir. Bende Değirmenköy’de belediye başkanlığı yaptım. Gazetelerde yazılan yanlış bir şey varsa, açıklama gönderilir. Yapabilecekleri açıklamaları varsa eğer ilgili gazeteye açıklama göndersinler. Ancak gerçeklerin kamuoyuna duyurulması gibi bir misyona sahip basının bu şekilde engellenmesi, halkın haber alma özgürlüğüne darbe vurulması asla kabul edilemez. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu çirkin olayı kınıyoruz.” şeklinde konuştu.

Türkyılmaz: “Basın susturulamaz!”
MHP Silivri İlçe Başkanı Şenoğlu Tükyılmaz, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Belediye zabıtasının kanuni olarak böyle bir uygulamada bulunmaya ne hakkı ne yetkisi zaten olamaz. Basını susturma çabaları, insanların bilgi ve haber alabilmelerine engel olma girişimlerinin hesabını bu devlette, millette sorar. Bu davranışı Milliyetçi Hareket Partisi olarak şiddetle kınıyoruz” dedi.

Bek: “Basın herkese lazım olacak”
Değişim Gazetesi İmtiyaz Sahibi A.Refik Bek, Kavaklı’da yaşanan üzücü olaya tepki göstererek basının herkes için gerekli olduğunu savunarak şunları söyledi: “Halkın sesi olan basının susturulması kimseye bir yarar sağlamaz. İnsanların haber alma özgürlüğünün kısıtlanmasına yönelik bir hareketin kamu yöneticisi tarafından yapılması ise hiçbir şekilde hoş karşılanamaz. Basına yapılan bu çirkin saldırıyı kınıyor ve basının bir gün herkese gerekli olacağının unutulmamasını diliyorum”

Ermiş: “Haberleri sindiremeyen başkan, bu davranışı sergilemiştir!”
Yörünge Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni İrfan Ermiş, yayınladığı kınama mesajında, Belediye Başkanı Hasan Geyiktepe’nin oturduğu koltuğa yakışmadığının altını çizdi. Ermiş, açıklamasında “Gerçek Gazeteci Silivri Temsilcisi Fatma Sarıbıyık kardeşimizin Kavaklı Beldesinde dağıttırmak için gönderdiği 150 adet gazete, belediye ekipleri tarafından Belediye Başkanı Hasan Geyiktepe’nin bizzat talimatı ile dağıtıcı elemanın elinden zorla alınmıştır. Kendisi ile ilgili yazılan doğru ve tarafsız haberleri içine sindiremeyen Başkan Geyiktepe’yi bu davranışından dolayı şiddetle kınıyorum. İnsanların haber alma özgürlüklerini engelleyip, beldede “kırarım, asarım, kesrim” edalarıyla insanların gözünü korkutmaya çalışan Geyiktepe, bu davranışı ile oturduğu koltuğu hak etmediğini ve taşıyamadığını bir kez daha göstermiştir” dedi.

Mert: ‘Hazımsız politikacıların akıbeti aşikârdır’
Haberdar Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Mert ise yaptığı açıklamada eleştirileri hazmetmeyen kim olursa olsun her zaman toplum önünde hak ettiği yeri almıştır diyerek şunları söyledi; ‘Bu gün Geyiktepe yarın başkası. Bizler doğruları yazdığımız sürece bu tür engellemeler her zaman olacaktır. Ne olursa olsun bizler yazmaya, ama doğruları yazmaya devam edelim. Bu engeller bizi inandığımız yoldan alı koyamaz. Bu arada Gerçek Gazetesi çalışanlarına geçmiş olsun dilerken, Hasan Geyiktepe için de yetkilileri göreve davet ediyorum’

Arıcıoğlu: “Geyiktepe kendi partisinden dışlanmıştır. Söylenebilecek bir şey kalmadı!”
Kavaklı’da yaşanan bu çirkin olaya ilişkin gazetemize açıklamada bulunan Cumhuriyet Halk Partisi Kavaklı Belde Başkanı Sait Arıcıoğlu ise, “beldemizde derebeyliği devrinin artık kapanması gerekiyor. Sayın İçişleri Bakanı, Beldemizdeki olayları soruşturmak üzere emir vermiş, basın da bunu gündeme getirmiş. Başkanın bir korkusu mu var ki, bu haberin beldede ki vatandaşlara ulaşmasını engellemek istiyor. Zaten kendisi doğru ise, soruşturma kapsamında çıkacaktır her şey. Ama bu, vatandaşın haberleri okumasını engellemeye çalışarak yapılmaz. Kaldı ki, kendi partisi tarafından dışlanmış birisidir artık Geyiktepe. Daha söylenebilecek ne kaldı ki?” şeklinde açıklama yaptı.

DYP İlçe Başkanı da kınadı…
DYP Silivri İlçe Başkanı Salih Yazıcı, olay sonrası yaptığı açıklamada, DYP’li Kavaklı Belediye Başkanı Hasan Geyiktepe ve Belediyede görevli iki zabıta memurunu kınadı. Yazıcı, yaptığı açıklamada, “Belediye Başkanı partimize zarar vermeye başladı. Olayların bu dereceye gelmesinin sebebini ve suçunu Başkan Hasan Geyiktepe kendisinde aramalıdır. Gazeteler iyi iş yaparsak iyiyi yazar, kötü yaparsak kötüyü yazar. Ancak, ne olursa olsun halkın haber alma özgürlüğü bu şekilde kısıtlanamaz. Zaman zaman bizimle ilgili de gazetelerde birçok olumsuz haber çıkabiliyor. İyi yazılınca hoşumuza gidiyor da kötü yazılınca niye gocunalım. Oturup ne yaptık diye düşünüp kendimizi düzeltmeye çalışmalıyız. Kavaklı’da yaşanan bu olayı ve bu davranışı DYP olarak kınıyor ve kabul edilemez buluyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak : Değişim
SH Dijital

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol