Silivri Facebook

GİRGİN VE TURAN ÖNERGELERİNDE NE İSTEDİLER?

İL GENEL MECLİSİ’NE 6 ÖNERGE
AK Parti Silivri İl Genel Meclis Üyeleri Halit Girgin ve Osman Turan, İl Genel Meclisi’nin eylül ayı toplantısında 6 önerge sundu. Önergelerin 3’ü okulların istekleri, 1’i tarım desteği, 2’si de engelli vatandaşların talebiyle oluştu. Meclis tarafından kabul edilen önergeler, ilgili komisyonlara havale edildi.
AK Parti Silivri İl Genel Meclis Üyeleri Halit Girgin ve Osman Turan, İl Genel Meclisi’nin eylül ayı toplantısında 6 önerge sundu. Halit Girgin ve Osman Turan’ın önergelerinde B.Çavuşlu ve Gümüşyaka’da yaşayan 2 fiziksel engelli vatandaşa akülü tekerlekli sandalye temini, Gazi İlköğretim Okulu’na Kapalı Spor Salonu yapımı, Namık Kemal İlköğretim Okulu’nda onarım yapılması, tarımsal amaçlı destekler projesi kapsamında sertifikalı buğday tohumu verilmesi ve okul kantinlerinin denetimi konuları yer aldı. Meclis tarafından kabul edilen önergeler, ilgili komisyonlara havale edildi.

GAZİ İLKÖĞRETİM OKULU’NA KAPALI SPOR SALONU YAPIMI
AK Parti Silivri İl Genel Meclis Üyeleri Halit Girgin ve Osman Turan’ın önergeleri şu şekilde oluştu:
Üç mahallenin birleşiminden oluşan Gazi İlköğretim Okulu’nda öğrenci yoğunluğu en üst seviyede olduğundan ikili eğitim yapmakta olup okulun kapalı spor salonuna ihtiyacı vardır. yapılacak spor salonunda yetişecek çocuklarımızın sosyal ve kültürel yönden gelişmelerine olumlu katkılar sağlayacak, onları kötü alışkanlıklardan uzak tutacağından söz konusu tesisin yapılmasını Yüce Meclisin tensiplerine arz ederiz.

NAMIK KEMAL İLKÖĞRETİM OKULU’NA ONARIM
2000-2001 Eğitim yılında faaliyete geçen okul şu an için kullanılabilirliğini yitirmek üzeredir. Ekteki evraklarda da belirtildiği üzere onarım işine ihtiyaç hasıl olmuştur. Adı geçen okulla ilgili yetkili kurumlarımızın teknik elemanlarca incelenerek onarım işinin gerçekleşmesini yüce meclisin tensiplerine arz ederiz.

SERTİFİKALI BUĞDAY TOHUMU DESTEĞİ
Tarımsal alana en fazla sahip ilçe olan Silivri çiftçisi yeni dönem ekim ayı yaklaşmakta olduğu göz önüne alındığında önceki yıllarda verildiği gibi İl Özel İdaremizden aldığı bu desteğin 2011 yılında da verilmesini talep etmektedirler. Konunun önemini yüce meclisin tensiplerine arz ederiz.

OKUL KANTİNLERİNİN DENETİMİ
2011-12 Eğitim ve Öğretim yılının başlamak üzere olduğu bugünlerde İstanbul ilimizde eğitim-öğretim veren tüm okullarımızda kantin olduğu bilinmektedir. Bu kantinlerde çocuklarımıza satılan yiyecek ve içeceklerin hijyen ortamında hazırlanması gerekmekte olup, konuya hassasiyet gösterilmesi tabiidir.
İl Tarım Müdürlüğü gıda denetçilerinin tüm okul kantinlerini denetleyerek İl Genel Meclisimize bilgi vermeleri hususunda gereğini yüce meclisin tensiplerine arz ederiz.”
 

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol