Silivri Facebook

GÜLTEKİN: ÜLKEMİZİN GENÇ BEYİNLERE İHTİYACI VAR
CHP’nin Genç Neferleri üye kayıtlarına devam ediyor.
Cumhuriyet Halk Partisi Silivri ilçe gençlik örgütü 11 eylül günü CHP Silivri ilçe binasında partiye yeni kayıt olan 36 genç ile bir araya geldi. Toplantıda konuşma yapan Silivri ilçe gençlik örgütü başkanı İzzet Gültekin şunları söyledi;
 
Siyasetimizin genç beyinlere ihtiyacı var.
9 Eylül günü Türk siyasi tarihinin en önemli günlerinden biridir. Ulu çınar Cumhuriyet Halk Partisi’nin kuruluş yıl dönümünde, Silivri ilçe gençlik örgütü olarak aramıza yeni katılan otuzdan fazla arkadaşımı öncelikle tebrik ediyor, siyasi yaşamlarında başarılar diliyorum. Türkiye’de siyaset yapacak genç arkadaşlara ihtiyacımız var. Ülkemizde siyasi yaş ortalamalarına baktığımızda; 50 yıldır Türkiye Büyük Millet Meclisinde, yaş ortalaması ellinin üstündedir. Ülkemizin artık genç beyinlere ihtiyacı vardır.
Siyasetin gençleşmesi önemli bir konudur.
Türkiye nin kurucu meclisinin yaş ortalaması 30’lu yaşlardır. Bu genç meclisin almış olduğu kararları da tarihimizde okuyoruz. Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğindeki bu genç kurucu meclis saltanatın kaldırılmasından tutunda, harf inkılâbına kadar, siyasi, kültürel, ekonomik ve daha birçok alanda yenilikler getirmeyi başarmış. Hasta bir imparatorluktan modern çağdaş bir Türkiye yaratmıştır. Yenilik ve yenileşme süreçleri açısından, ülkemizdeki siyasetin gençleşmesi, bu bağlamda genç kotasının TBMM tarafından daha da yükseltilmesi, Gençliğin daha çok temsil edilmesi gerekmektedir.
Türkiye’de gençlik siyaset yapmaktan soğutulmuştur.
Türkiye’de yaşanmış özellikle darbeler ve daha birçok baskı öğeleriyle, gençlik siyasetten soğutmuş durumdadır. O günlerde siyasetle uğraşıp kanı yerde kalan gençlerin aileleri, arkadaşları ve bu baskılarla büyümüş insanlarımız, siyasetten elini eteğini çekmiştir. Yapılacak olan daha genç beyinlere doğru siyaseti öğretmektir. Yanlışların üstüne korkmadan gidebilecek, kimsenin altında ezilmeden hür bir şekilde düşüncelerini anlatabilecek genç siyasilere bu imkânlar sağlamalıdır. Yaşanan süreçte ülke iktidarındaki boyun eğmiş, süzgeçlerden geçirilmiş fikirler gençlere dayatılmaktadır. Bu fikirlerle düşünmeden yaşamaya itilmiş, biat kültürünü yerleştiren bu iktidar, Yine biat edenlerin yükselişi, baş kaldıran, sömürüye karşı, emeğe saygı duyan gençliğin ise bastırılması yönünde bir politika izlemektedir. Biz yine Cumhuriyet Halk Partisinin genç neferleri olarak bu düzene dur diyecek güçte olduğumuzu biliyoruz.
Önümüzdeki zaman içerisinde özellikle kendi ilçemizde daha güçlü bir gençlik kolları olarak görevimize devam edeceğiz. Biz çıtayı ne kadar yükseğe taşırsak bizden sonra gelecek ve bayrağı devr alacak gençler bu görev sorumluluğunda daha da çok çalışacaklarından kuşkum yoktur.
Eğitim çalışmaları start alıyor.
Cumhuriyet Halk Partisinin 88. Yıl dönümünde Ankara da kurulan siyaset okulunun müfredatını da önümüzdeki dönemde ilçemizde genç siyasetçilerle paylaşarak, daha bilinçli siyaset yapılmasının kapılarını açacağız. Daha bilinçli, daha çok okuyan, daha bilgili, daha çok fikir üreten gençler Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında toplayacak. Cumhuriyetçi, Atatürkçü gençlik uyanışına katkıda bulunacağız. Dedi.
CHP Silivri ilçe başka vekili İlhan Batur’da gençlere kısa bir hoş geldiniz konuşması yaptı. Batur konuşmasında gençliğe altın öğütlerde bulundu.
Sizleri burada görmekten onur ve gurur duyuyorum iki gün önce kuruluşunun 88. Yılını kutlayan bu parti Türkiye’nin tek köklü partisidir. Siz gençler bu partinin savunduğu değerleri iyi anlamalısınız. Cumhuriyet Halk Partisi, Türkiye’de demokrasiyi yerleştirmek için bir mücadele verdiğinden, insan haklarını ve laikliği savunduğundan ben bu partideyim. Ben bütün kardeşlerimizin aynı haklara sahip olduğunu bilmesini ve yargı karşısında haklıyla haksızın ayrılmasını istiyorum. Yargının bağımsız olmasını, siyasi rant ortamından çıkarılmasını istiyor, bunu temenni ediyorum. Bunu Türkiye de başaracak olan, her bir üyesinden aldığı güçle daha da büyüyen Cumhuriyet Halk Partisidir. Sizleri de Cumhuriyet Halk Partisi şemsiyesi altında birleştiren, ilçe gençlik kolları yöneticilerine de teşekkür ediyor, Siyasi hayatınızda başarılar diliyorum.
Sonrasında yeni kayıt yaptıran gençlere rozetleri CHP ilçe örgütü başkan vekili ilhan Batur, Ortaköy parti temsilcisi İbrahim Çeşmecioğlu ve Silivri ilçe gençlik örgütü başkanı İzzet Gültekin tarafından takıldı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol