Silivri Facebook

Gümüşoğlu: ''Uygulama Siyasi''
 
Kaynak : Değişim Gazetesi
 
Silivri Ziraat Odası Başkanı Rıdvan Gümüşoğlu konu ile ilgili yaptığı açıklamada “Yazılı ve görsel basında bu sorun sürekli olarak dile getirildi. Hatta, %50 a ayçiçeği ve buğdayda meydana gelen zarardan dolayı Silivri’nin adı da geçti bu yayınlarda ancak, bakanlık her şeye rağmen bu uygulamada, mevcut açıklanan yerlerin dışında ekleme yapmıyor.
 
Bakanlık, açıklanan 40 vilayette kuraklık zararlarının ödenmesi konusunda çalışmalar yapıyor ama ödenip ödenmediği konusunda da kesin bir bilgimiz yok. maalesef tüm girişimlere rağmen bizim bölgelerimiz bu kapsama alınmadı. Oysaki bizim bölgemizdeki çiftçinin uğradığı zarar, açıklanan bölgelerdeki çiftçilerin zararından daha az değil.
 
Çiftçilerimiz içerisinde tarlasını biçmeden bırakanlar var. Tarlayı biçtirse, alacağı ürün biçme parasını karşılamıyor. Bakanlığın açıklamış olduğu ve 40 vilayeti içine alan kuraklık yardımının dışında tutulmamızda ayrıca üzüntü verici bir gelişmedir. Ben bu uygulamanın seçim yatırımı olduğunu düşünüyorum. Çünkü alınan karar seçim öncesine denk gelmekte. Ayrıca dikkat edilirse, bu kuraklık kapsamına alınan bölgelerin içinde Ege ve Trakya yok.
 
Bu kapsam içerisindeki vilayetler,doğu ve güneydoğu bölgelerinden seçilmiş durumda. Şu anda, bölgemiz çiftçisi,ne borcunu ödeyebildi ne de kendisini bir sene geçindirmeye yetecek kazanç sağlayabildi.Çaresiz çiftçi bundan sonra bankaların tanıyacağı olanaklar içerisinde yeniden borçlanmaya yönelecek Zaten zor durumda olan çiftçi,tamamen inden çıkamayacağı bir sıkıntıya sürüklenmekte.Bizim yapabildiğimiz tek şey,hazırlamış olduğumuz yazımızı, Ankara’daki Ziraat Odaları Birliği’ne göndermek.Birlik, bu müracaatımızı, bakanlığa bildiriyor. Maalesef bakanlıktan da bu güne kadar herhangi bir yanıt gelmedi.
 
Tolga EMEK

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol