Silivri Facebook
banner88

''Hangi CHP'liye burs vermişler!''

Haber:Müge CESUR

CHP belediye başkan aday adayı Selami Değirmenci, Silivri Belediyesinin kendi siyasi çıkarlarına göre burs dağıttığını söyleyerek, CHP’ni eğitime düşman olarak gösterenleri eleştirdi. “Bugüne kadar hangi CHP’li gence burs vermişler” diyen Değirmenci, yardımların gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşmadığını söyledi.

“Yardım dediğin çıkar göz etmeksizin olur”

Yardımların siyasi çıkar göz etmeksizin yapılması gerektiğini savunan şu değerlendirmelerde bulundu: “Verilen kararın sonuna kadar arkasındayız. Bu sadece kendi kişisel takdirlerine göre vermemesi için yapılan bir şey. Yani kendi siyasal görüşleri ortak olan kişilere verilmesine bir tepki. Yardımlar gerçek ihtiyaç sahiplerine verilsin. Sadece kendi yandaşlarına ve siyasi çıkar adına bu yardımı verildiği zaman yanlış olur. Yoksa bizde üniversite öğrencilerine lise öğrencilerine verilen bursların olmasını istiyoruz. CHP’li belediyelerde burs veriyordu. Ben de bu güne kadar belediye başkanlığı yaptığım dönemde yüzlerce öğrenciye burs vermişimdir. Fakat içlerinden birkaç kişiyi anca tanırım. Yardım böyle olur. Gerçekten ihtiyaç sahiplerine, çıkar gözetmeksizin olur. Başvurular alınır, aileler arasında araştırmalar yapılır ve gerçekten ihtiyaç sahibiyse verilir. CHP’li hangi gence bugüne kadar burs verilmiş? Bunu sorgulamak lazım. Onlarda bu vatanın evladı değil mi? O vergilerin içinde CHP’linin de ANAP’lının da DSP’linin de vergisi var. Sadece kendi siyasi çıkarların için bunu kullanamasın. Bugün bunu CHP’de yapsa aynı şekilde yanlış olur.”Dedi. 

Çarşaf tartışmasına Değirmenci’den yorum

Gündemi meşgul eden çarşaf tartışması ile ilgili değerlendirmede bulunan Değirmenci “Siyasi istismar yapılmadığı sürece ben bunda kötü bir şey görmüyorum. Çok ters bir olay yok. Eğer insan gerçekten onu bir sembol olarak kullanmıyorsa bundan rahatsızlık duyamaya gerek yok.” dedi. 

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol