Silivri Facebook
banner88

İFTAR YEMEĞİNDE MÜJDELER...

AK Parti Silivri İlçe Teşkilatı, AK Parti’ye Türkiye ortalamasının üzerinde destek veren Danamandıra’ya müjdelerle gitti. Danamandıra’da düzenlenen iftar yemeğinde altyapı, spor sahası ve Danamandıra-Gümüşpınar Köyü yolu yapımı müjdeleri verildi, 2B arazileri ve ecrimisil konularında yapılan çalışmalar anlatıldı.
AK Parti Silivri İlçe Teşkilatı, Ramazan ayındaki köy iftarını Danamandıra Köyü’nde gerçekleştirdi. AK Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş’ın ev sahipliğinde düzenlenen yemeğe AK Parti Bölgemiz Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Şentop ve Tülay Kaynarca, AK Parti Çatalca İlçe Başkanı Selim Güçbilmez, Silivri Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Muharrem Eren, Silivri ve Çatalca köy muhtarları, AK Parti Silivri ve Çatalca İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, AK Parti Silivri Belediye Meclis Üyeleri, AK Parti İl Genel Meclis Üyeleri ile köy halkı katıldı.

KARAKAŞ’TAN SPOR SAHASI, ALTYAPI VE ASFALT MÜJDESİ
Yemekte selamlama konuşması yapan Danamandıra Köyü Muhtarı Emrullah Çakır, köyün ihtiyaç ve taleplerini aktardı. AK Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş da konuşmasında hizmet müjdeleri verdi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mimar Kadir Topbaş’la yaptığı görüşmeyi aktaran Metin Karakaş, “Danamandıra Köyü’ne bir futbol sahası yapacağız. En kısa zamanda bu sahada amatör küme maçları da oynanacak. Altyapı çalışmalarının ihalesi gerçekleştirildi ve ekim ayında altyapı çalışması da başlayacak. Danamandıra ile Gümüşpınar arasındaki yolu da asfaltlayacağız. Bu sözleri bizzat Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Kadir Topbaş’ın ifadeleri olarak sizlere iletiyorum.” dedi.
AK Parti iktidarında 2B arazileri ve ecrimisil ile ilgili yapılan çalışmaların ilkinin dönemin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından veto edildiğini, daha sonra bu yerlerin hak sahiplerine ücretsiz verilmesi ile ilgili yasanın da CHP’nin açtığı dava sonucu Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edildiğini hatırlatan Karakaş, “Bu sorunları bu dönem çözecek olan 2 vekilimiz aramızda. Tülay (Kaynarca) kardeşimiz bizden biri ve Silivri’nin tüm sorunlarını en iyi bilen kişilerden birisi. Mustafa (Şentop) hocamız da Türkiye’nin yetiştirdiği nadide beyinlerden biri. Bugün 2 vekille aranızdayız. Vekillerimiz hem 2B hem de ecrimisil konularında hazırlanan yasa tekliflerinde sizlerin Ankara’daki sesi olacak” dedi.

KAYNARCA’DAN TAKİP SÖZÜ
Metin Karakaş’ın verdiği sözlere vurgu yapan AK Parti Bölgemiz Milletvekili Tülay Kaynarca, “İşte AK Parti’nin hizmet felsefesi bu. Biz verdiğimiz sözü yaparız.” dedi. 2B arazileri ve ecrimisil konularında yasama faaliyetlerinin hazırlık ve takibini yapacaklarını belirten Kaynarca, “Bu sorunu çözmek de bize kısmet olacak” dedi.

SİVİL ANAYASANIN ÖNEMİ
Anayasa hukukçusu olan AK Parti Bölgemiz Milletvekili Prof.Dr.Mustafa Şentop, Türkiye’de hizmetin önündeki en önemli engelin anayasa olduğunu vurguladı, bu engel durumun Silivri ve Çatalca özelinde kendisini en çok 2B arazileri ve ecrimisil konularında gösterdiğini söyledi. Şentop, “2002’de hazırladığımız yasa teklifi, dönemin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından geri gönderildi. Daha sonra bir yasa teklifi daha hazırladık ve bu yerlerin sahiplerine ücretsiz verilmesini sunduk. Mecliste kabul edildi ama CHP’nin başvurusu üzerine Anayasa Mahkemesi tarafından reddedildi. İşte bu yüzden bizim en önemli projemiz sivil anayasa olacak. Mevcut anayasa vatandaşımıza hizmet etmekte en önemli engel olarak duruyor, hizmetin önünü tıkıyor. Biz de sivil anayasayı hazırlayarak bu ve benzeri sorunları ortadan kaldıracağız. 2B arazileri ve ecrimisil konularında belli bir hazırlığı tamamladık, vatandaşımız için en uygun şekilde yasayı hazırlayacağız” dedi.
Yaklaşık 600 kişinin katıldığı iftar, yemek duasının okunmasıyla sona erdi. 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol