Silivri Facebook

İktidar Amaçlı Birleşmeyi halk benimsemez
Kaynak : Değişim Gazetesi
 
Bu talep, bütün milletin isteğini yansıtmaktadır. Çünkü Türkiye büyük tehditlerle yüz yüze gelmiştir. “Birleşin” talebi, aslında bu tehditleri yenecek bir hükümet kurmak için büyük kuvvetleri biraraya getirme talebidir." denirken, İşçi Partisi' nin 1993 yılından bu yana her seçim öncesi sol parti liderlerine çağrıda bulunarak "milli birlik" teklifi götürdüğü ancak bu partilerin MHP, DYP gibi partilerle iş birliğini seçtikleri belirtildi.
 
"İKTİDAR AMAÇLI BİRLEŞMEYİ HALK BENİMSEMEZ"
Açıklamada salt iktidar olmak amaçlı yapılacak bir seçim ittifakının Çağlayan ve Tandoğan' dan yükselen "birleşin" taleplerine yanıt vermeyeceği belirtilerek "Halkımızın % 85' i ABD' yi, % 74' ü Avrupa Birliği' ni tehdit olarak algılamaktadır. Bu yüzden amaç sadece AKP' den kurtulmak değil, ABD ve AB gölgesinden de kurtulmak olmalıdır. İşçi Partisi, ABD ve AB denetiminden kurtulmamızı sağlayacak sözde değil özde bir birleşme için gereken çabayı gösterecektir." denildi.
 
"CHP BUNU AÇIKLASIN, YARIN GİDİP ÜYE OLALIM"
Partiden yapılan açıklamanın en can alıcı kısmı ise CHP' ye yapılan çağrı oldu. İlçe Başkanı Kaan Göktaş, "Halk, siyasal partilerin ABD denetiminde ve AB kapısında değil, başı dik ve bağımsız Türkiye için birleşmesini istemektedir. CHP bu bağlamda bugün ne Amerika ne Avrupa Birliği için çalışmayacağını, bağımsız ve aydınlanmış Türkiye için çalışacağını açıklasın, Amerikan emperyalizmi ve Avrupa Birliği' ne karşı olduğunu resmen açıklasın, yarın İşçi Partisi' ni feshedip her beraber CHP' ye üye olalım." sözleriyle birleşmenin temelini ortaya koydu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol