Silivri Facebook
banner88

Işıklar: 9 Yılda Ne Yaptın Diye Adama Sorarlar...

IŞIKLAR : “9 YILDA NE YAPTIN DİYE ADAMA SORARLAR…”
CHP Silivri İlçe Örgütü, seçim çalışmalarına kahve ve dernek ziyaretleriyle hızla devam ediyor. Önceki gün Silivri Ordulular Derneği’ni ziyaret eden CHP Silivri İlçe Başkanı Hüseyin Şahin, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar ve Milletvekili Adayı Yegane Güley, Silivri’de yaşayan Ordulularla bir araya gelerek destek istedi.
Genel seçimler öncesi hızlandırılmış şekilde kahve, dernek ve mahalle ziyaretlerine devam eden CHP Silivri İlçe Örgütü’nün önceki günkü durağı Silivri Ordulular Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği oldu. Ziyarete CHP Silivri İlçe Başkanı Hüseyin Şahin, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Milletvekili Adayı Yegane Güley, İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, partinin eski ilçe başkanları, milletvekili aday adayları, İlçe Kadın ve Gençlik Kolları yöneticileri ve üyeleri katılırken, ilk olarak söz alan CHP Silivri İlçe Başkanı Hüseyin Şahin, dini duyguların siyasetin dışında tutulması gerektiğini vurgulayarak, “Bu cumhuriyet kurulmasaydı, emperyalizme karşı savaş verilmeseydi, bu bayrak dalgalanmayacaktı. Dinin kullanılmasına karşıyız. Allah rızası için yardım yapılıyorsa bunu başkasının bilmemesi, görmemesi lazım. Dini bir oy silahı durumuna getirip, alışveriş konusu yapmanın doğru olmadığını söylüyorum. Kimsenin ırkla, kimsenin dinle sorunu olmaması lazım. 1923 yılından beri cumhuriyet geleneğimizde hiç kimse dinle bir problem yaşamamıştır. Biz dinin siyasete alet edilmesine karşıyız. Orucunu tutan, ibadetini yapan tüm insanlara saygılıyız. Demokrasinin de gereği budur.” dedi.

“2023’E DEĞİL, ÖNCE 2012’YE BAKALIM.”
Şahin, konuşmasına şöyle devam etti  : “Biz öncelikle 2023’ün değil, 2012’nin projelerini yapmak zorundayız, aciliyetimiz önceliğimiz yarın için.  Sizler memleketinizden buraya geldiğinizdeki tüm zorlukları biliyorsunuz. Buğdayın ne fiyata, ayçiçeğinin ne fiyata geldiğini biliyorsunuz. Bu sene kurban bayramında angus kestirdiler. Hayvanı dışarıdan al, gübreyi dışarıdan al, düşünün 20-30 yıl sonra bizim halimiz nice olacak. Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ülkenin gidişatının iyi olmadığını düşünerek çözüm için projeler ortaya koydu,  biz de projelerimizi, planlarımızı anlatmak için köy köy, mahalle mahalle geziyoruz. Sizin de 12 Haziran’da evet mührünü CHP’ye basacağınıza inanıyorum.”
 
BAŞKAN IŞIKLAR : “9 YILDIR İKTİDARDA, ADAMA NE YAPTIN DİYE SORARLAR.”
Şahin’den sonra söz alan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar da, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın 2023 yılı için planlar sunmasını eleştirerek, “Sayın Başbakan bir seçim bildirgesi hazırladı. Deniliyor ki, hedef 2023. Burada seçmene bir saygısızlık var. Seçimler dört yıllığına yapılıyor. Dört yıl içinde ne yapacağını söylerse, milletimiz ona göre gider, sandıkta oyunu kullanır. Hedefte sapma var, saptırma var, akıl karıştırmaya çalışma var. Dokuz yıllık iktidardan sonra açıkladığı beyannamede işsizlikle ilgili, tarımla ilgili, emeklinin durumuyla, kentin sağlığıyla ilgili hiç bir hedef koymamasının sebebi gayet açık. Çünkü bunlarla ilgili bir şey söylese, halkımız diyecek ki neden 9 yıldır yapmadın da şimdi yapacağım diyorsun? Dolayısıyla hedefi şaşırtmak için 2023 yılından bahsediyor. Hükümette plan 4 yıllık yapılır, 4 yıl sonra bakılır neler yapmışsın diye.
“BU SON SEÇİMİMİZ OLABİLİR.”
Bu seçimlerde sandıkta sorulacak soru, mevcut iktidarın Türkiye Cumhuriyeti’nin temel değerlerinin nereye çekilip götürülmek istendiğidir. Başbakan seçimlere üç ay kala başkanlık seçimine geçeceğini beyan edebiliyor. Açıkladığı 2023 hedefiyle, bu başkanlık seçimine gitme isteğinin paralelliği var demek ki… Ülkemizde bundan sonra demokratik bir seçim olmayabilir. Belki de demokratik sosyal cumhuriyetin sonlarını yaşıyoruz. Meydanlarda kanın gövdeyi götürdüğü Arap camiasında, bizim yıllardır korumaya çalıştığımız değerlere kavuşmak için ölüyorlar. Oysa Libya’nın da, Suriye’nin de adında cumhuriyet var… Biz o ülkeler gibi adı cumhuriyet, kendi diktatör rejimi olan bir rejime sürükleniyoruz, onlar bize özeniyor, biz onlara özeniyoruz. Bugün Türkiye’nin çektiği bütün sıkntı bu.
“İNSANLARA YARDIMLA ERZAKLA BİAT ETTİRİLİYOR.”
Türkiye AKP iktidarı döneminde, yokluk, çaresizlik bataklığı olmuş. Hala çaresizliği bir rant aracı olarak algılıyorlar. Kul mantığıyla, karınları doyurulmuş ama kafası boşaltılmış seçmen adeta kulağından çekilip sandığa götürülecek. 8 milyon yeşil kartlı, aileleriyle birlikte 25 milyon insan, çalışmadan, üretmeden, sabah kalktığında nereye işe gideceğim diye kaygı taşımadan, sadece midesi doyuyor ama kafası boş bir şekilde, düşünmeden, biat ettirilmiş, sinmiş sindirilmiş şekilde, o kartın cebinden alınmaması için, özgür şekilde seçim yapamadan oy kullanıyor.  Tek tutacağı dal o kart, çünkü o bölgede bir terörü bir de jandarmasını, panzerini tanımış. Devletin ona yardım eden, adil, sosyal, hakkaniyetli tarafını hiç görmemiş.
“SİLİVRİ’YE 14 BİN ÖĞRENCİ GELECEK.”
Bizim Silivri’deki sorunlarımız çözülemeyecek sorunlar değil, planların bir yıl içinde telafisi mümkün. Bizim çılgın projelere ihtiyacımız yok, asıl çılgınlık bu zenginliğin yok edilmesidir. Emlak, gayrimenkul ve inşaat sektörünün kontrollü bir şekilde tutulması ve bu planların hayata geçirilmesiyle elde edilecek zenginlik bütün Silivri’ye yeter. Bizim çalışmalarımız ile iki tane üniversitenin başlamasına ramak kalmıştı. İki komisyondan meclise gelebilecekken bir yıldır bekliyoruz. Silivri’ye üniversiteler sayesinde toplam 14 bin öğrenci gelecek ve üniversite bu kente değer katacak. Tüm hizmet sektörlerini geliştirecek bir ana motor haline gelecek.
“KOMŞUSU AÇKEN TOK YATMAMAK BİZİM GELENEĞİMİZDE VAR.”
Gıda Bankasında binlerce kişiye her ay düzenli gıda yardımı yapıyoruz, bir tane haberde bu ailelerin yüzlerini, benim yardım yaparken fotoğrafımı gördünüz mü? Biz fakirliği, açlığı Silivri’de çözdük. Yaşlıya, engelliye her türlü yardımı sağlıyoruz. Bizim için sermaye düşmanı onlar, paylaşmayı düşünür üretmekle ilgisi yoktur diyenlere cevap olarak, Sayın Genel Başkanımız 41 projeyi açıkladı. Komşusu açken tok yatmama geleneği bizde var. Sizden ricam, 12 Haziran’da bu duygularımızı bu yaşadıklarımızı göz önüne getirerek oy verin.” Dedi.
MİLLETVEKİLİ ADAYI YEGANE GÜLEY : “ELİMİZİ TAŞIN ALTINA SOKACAĞIZ.”
Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’dan sonra söz alan CHP 3. Bölge Milletvekili Adayı Yegane Güley, kendisini tanıtarak konuşmasına başladı. Hukukçu olduğunu söyleyen Güley, Atatürkçü bir kadın olduğu için CHP saflarında olduğunu söyleyerek, “İsviçre’de kadınlara seçme seçilme hakkı 1971 yılında verilirken, Atatürk bunu bize 1936 yılında sağladı.” Dedi.
Güley, şöyle konuştu : “Ülkemizde en büyük sorunlardan bir tanesi üniversiteli gençlerimizin yaşadığı sıkıntılar. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun da dediği gibi, ilk önce bunları halledeceğiz, devlet yurtları yapacağız. Başbakan diyor ki, ekonomi bakımından dünyada 17. Ülkeyiz… O bunu diyor ama  gelir dağılımında neredeyiz bunu hiç söylemiyor… Hesaplananlara göre milli gelir kişi başına 10 bin dolar, yani yıllık 15 Bin lira. Dört kişilk bir ailede, evine yılda 60 Bin lira giren var mı? Girenler belli, küçük bir kesim, halkın çoğunluğu değil…
Bu yüzden ben sizden bir hemşehriniz olarak CHP’yi desteklemenizi istiyorum. Belki de sandığa son kez gidiyoruz. Geçenlerde bir siyaset programında Başbakan başkanlık seçimini getirecek misiniz sorusunu yanıtsız bıraktı. EğerAKP bu seçimlerde de başa gelirse demokrasiyi kaybedeceğiz. Mutlaka sandığa gidin, boşvermeyin. Lütfen sesinizin ulaştığı her yerde CHP’ye oy verilmesini isteyin, çünkü bu son şansımız.”

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol