Silivri Facebook

Işıklar... Müfettiş İstedim (Basın Toplantısı)

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, CHP İlçe Başkanı Selami Değirmenci ile birlikte bugün parti binasında bir basın toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıya parti üyeleri , parti ilçe yöneticileri, CHP'li Silivri Belediye Meclis üyeleri ve çok sayıda partili katılarak destek verdi.

Yaşanan süreci değerlendiren Işıklar, “İçişleri Bakanlığı'na dilekçe vererek müfettiş istediğini de duyurdu. 'Kendimden ve ekibimden eminim. Bu bir komplodur ve asla gerçeği yansıtmamaktadır. Çamur at izi kalsın politikası güdülüyor. Bunlara pabuç bırakmam. Müfettiş istedim. Bakanlık bizi incelesin aklanacağız'’ diyen Işıklar, Mustafa Günaydın hakkında da 1.5 milyon TL'lik tazminat davası açacağını söyledi.

 Başkana güveniyoruz

Toplantının açılış konuşmasını CHP Silivri İlçe Başkanı Selami Değirmenci yaptı. Değirmenci yaşanan sürece ilişkin değerlendirmelerinin başında "Biz Belediye Başkanımıza güveniyoruz. Baktık inceledik. Yanlış olan her şeyin karşısında dururuz ama Belediye Başkanımız burada haklı. Biz arkasındayız" diyerek Işıklar'a destek verdi.

 

Bu olay kamuoyunu yanıltmaktan başka birşey değildir

Toplantıda konuşma yapan CHP İlçe Başkanı Selami Değirmenci "Geçtiğimiz günlerde yapılan temizlik işi ihalesi ile ilgili bir firmanın ihaleyi alamayıp savcılığa suç duyurusunda bulunması sonrası yapılan inceleme basında çok abartılı ve gerçek dışı ifadelerle yer aldı ve bizde sizleri ve Silivri kamuoyunu bilgilendirmek istedik. Bu konuda herhangi bir tereddüt yaşamadık yaşamayacağımızı ümit ediyoruz. Bu ihale henüz bitmiş onaylanmış ve sonuçlanmış bir ihale değildir bu. Bütün aşamaları tamamlanmış gibi olayın bu noktalara taşınmasını doğru bulmuyoruz. Aşamalarına bakmadan sadece fiyat üzerinden değerlendirme yapmak kamuoyunu yanıltmaktan başka bir şey değildir" dedi.

 Baskıyı AKP'den değil kendi partilimizden gördük!

Partililerinin bu olay nedeni ile kendisine verdiği destekten ötürü çok duygulandığını belirten Özcan Işıklar "Ömrü boyunca onuruyla şerefiyle kendine teslim edilen sorumlulukları kutsal bir emanet gibi koruyup kollayarak hizmet eden biri olarak bugün burada bu destekle verdiğiniz en güzel cevap için hepinize teşekkür ederim. Yaptığımız her uygulamalarla bugüne dek aldığımız emaneti ve yetimin hakkını koruyarak yönettik ve hizmet ettik. Bu işin zor olduğunu, baskı altında olduğumuzu tahmin edersiniz. Bu baskıyı nereden gördük. Bu baskının şekli partimizin kurucusu olduğunu söyleyen kişiden gördük. Bir temizlik ihalesi yapıyoruz. Belediyelerde başkan yıllık bir bütçe yapar. İlgili müdürlük talepde bulunur ve oraya bütçe ayrılır. Birime o bütçeyi ayırırız meclisten geçer. İlgili müdürlük bu bütçeyle ihale yapar. Kiminle ne zaman nasıl yaptığı belediye başkanını ilgilendirmez. Biz bilmeyiz bu ihale sürecini ve üzerinde hiç bir yetkimiz yoktur. Bunu söylerken kendimi kurtarmak gibi bir derdim yok. Dosyayı şikayetten sonra inceledik. Arkadaşlarımıza güveniyoruz. Bu arkadaş sadece eksik evraktan değil 14 ayrı nedenle elenmiş. Süreç bitmiş değil. Kamu İhale Kurumuna itiraz yolu açıkken Savcılığa başvurmasının amacı süreci bozmak ve diğer katılımcılara göz dağı vermek amacını taşıyor. Bu arkadaş ihale dosyasından evrakının alındığını söylüyor. Basına da yanıltıcı bir belge sunuyor. Tarihi belge diye de bazı basında yer almış. Bu belgenin ne olduğunu açıklayayım. Bu belge teklif mektubunun varlığını ve teminat mektubunu gösterir. Bilançosunu vermiş ama eski yıllara ait olup olmadığına bakılmaz. O ikinci oturumda bakılır. İkinci incelemede bu evrakların içeriği incelenir. Bizde ikinci incelemede bakmışız 2007 2008 evrakları var 2009 yok. Daha 14 belgede eksiği var arkadaşın." dedi.

Hakim ve Savcılarımıza güveniyoruz

Işıklar konuşmasının devamında "Bu vatandaşın SODEP ve SHP'den ismini duymuştum. Evraklarının eksik olduğunu biliyor olacak yanında Fatih Eski Belediye Başkanıyla beraber geldi. Ben bu ihaleyi aldım dedi. Bende sonucu bilmiyorum. Benim haberim yok ama aldıysanız hayırlı olsun dedim. Benim hakkımı koru dedi. Aldıysanız koruyacak bir şey yok dedim. SODEP'i ben kurdum, SHP'yi ben kurdum sen bana bu ihaleyi vereceksin seni ben var ettim dedi. Bende varsa kanunda SODEP ve SHP kurucusuna ihale verileceğine dair madde git al dedim. Bana başında beklenti içerisinde gelseydi ben kendisine hiç boşuna girmemesini söylerdim. Biz böyle bi işe karışmayız kimseyi de zan altında bırakmayız. Savcılarımız Hakimlerimiz Silivri'nin ne kadar adil yönetildiğini bilirler. Biz sadece adalete teslim ederiz kendimizi. Hakim ve Savcılarımıza sonuna kadar güveniyoruz. Bu sürecin sonunda ben bu şahsa 1.5 Trilyon liralık dava açacağım. Nedenini de kendisi söylesin." dedi.

İçişleri Bakanlığı'ndan müfettiş istedi

"Ben bugün İçişleri Bakanlığı'na dilekçe yazıp müfettiş istedim. Kendim talep ediyorum. İçişleri Bakanlığına da güveniyorum. Gelsinler incelesinler. Her şey ortaya çıkacak. Bu ülkede namussuzlar kadar namuslularda cesur olacak ki bunlara pabuç bırakmayalım. Biz CHP olarak sizlerin bu güne kadar yüzünü kara çıkarmadık. Utandırmadık, utandırmayacağız. Bu iş AK Parti'nin işi değil. Kendi partimizin içindeki çürük elmaları temizleyerek iktidara gideceğiz"

Değirmenci "Günaydın tutarsız konuşuyor"

Selami Değirmenci toplantı bitiminde tekrar söz alarak şunları söyledi. "Bugün ergenekondan içeride yatanların çoğunun nasıl yok yere orada tutulduğunu hepimiz biliyoruz. Bizim Belediye Başkanımız suçlanmış tamam gitti anlayışı çok üzüntü verici. Basın özgürlüğüne elbette inanıyoruz. Bir suç varsa önce biz üzerine gideriz. Bu şekilde manşetlerle sanki baştan daha karar verilmiş ceza kesilmiş infazına geçilmiş gibi manşetler doğru değil. O Mustafa Günaydın 4 ayrı kişiye de beni arattı. Başkanla konuşun da Mustafa beye bir şeyler yapın diye. Bizim işimiz değil gereği neyse o yapılır dedik başkanla görüşme gereği bile duymadık. Bu ihalenin maliyeti 32 - 33 Trilyonluk bir ihale diyor. Bende 33 Trilyon teklif verdim diyor. Buradan bir 3 Trilyon kazanmayı hedefledik diyor. Tutarsızlığa bakın. Öteki firmaya vermekle 12 Trilyon bir rant aktarıldı birine diyor. Bu 12 Trilyonu bir kişiye yedirmeyeceğiz diyor. Yani buradan pay alacağız biz diyor."

Savcıyı göreve davet ediyorum

"Mustafa bey diyor ki ben savcıyla görüştüm savcı bana teşekkür etti sizin gibi insanlara ihtiyacımız var dedi diyor. Şimdi adliyeye çıkarılıp gözaltına alınacak diyor. Savcılara güvenimiz sonsuz gelen ihbarı elbette değerlendirip gereğini yapacaklar. Ama eğer o savcı şimdi onlar tutuklanır diye evrakları görmeden bir beyanda bulunmuşsa takdiri size bırakıyorum. Savcı bunu söylemediyse de şahıs söyledi diyorsa savcıyı bu konuda da gereğini yapmaya davet ediyorum. Ortada evrak yokken pazartesi gününe kadar tutuklanacak demeleri olmaz."

Basın Mensuplarının soru bölümünde, "eksik evrak olduğunun belgesi imza altına alındımı'' sorumuz üzerine Başkan Işıklar, belgeyi vererek bir konuya daha açıklık getirdi. Belgeyi ekte görebilirsiniz.

 
 
 
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol